Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa 2222

2 lata antykoncepcji i problem

Polecane posty

Gość Nowa 2222

Dziewczyny mam problem! od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne Novanette . Niestety własnie koncze opakowanie i nie mam możliwosci skontaktowania sie z moim ginekologiem. Wszystkie terminy przez najblizsze 3 tygodnie sa zajęte. Niobie prze stac mnie żeby wydac 70 zł na wizyte prywatną :( Prosze powiedzcie czy jak teraz zrobie przerwe to aby rozpocząć nowe opakowanie będę musiała czekać do pierwszego dnia miesiączki ( tak jak przy pierwszym opakowaniu) czy to już bez różnicy kiedy wezmę tabletke. Martwie sie bo słyszłam ze po odstawieniu okres nie występuje nawet pare miesiecy . A wczesniej miałam problemy z jego regularnościa:( prosze o pomoc...

Gość Nowa 2222
dziewczyny nie wiecie :(

Gość jijkmjmo
sprobuj isc do rodzinnego ,też dają recepty ,powiesz jak sytuacja wyglada bo zeby od nich dostac na anty trzeba pokazac upowaznienie od gina

Gość Nowa 2222
jakie upoważnienie? nie rozumie:|

Gość jeśli nie zdobędziesz nowych
i zrobisz przerwę to nastepne tabletki weźmiesz pierwszego dnia następnej miesiączki. Nie przesadzaj, jeśli miałaś wcześniej nieregularne okresy albo długie cykle, to właśnie taki czas będziesz czekać na następny okres

Gość no internista ci nie da recept
y, jeśli nie będzie miał napisanego polecenia od gina, że takie tabletki zażywasz

Gość Nowa 2222
załamuje mnie służba zdrowia:( albo sie nigdy dodzwonic nie można albo tyle sie czeka

Gość a nie mozesz isc do tej
przychodni, powiedzieć w rejestracji, ze chcialas tylko tabletki i wejsc między pacjentami?

Gość Nowa 2222
to jest prywatny zakład opieki zdrowotnej który działa za kase NFZ i jak nie ma miejsca to każa sie prywatnie po godzinach zapisywac

Gość da rade
przepisuja lekarze rodzinni(2 razy tak robilam) pozatym w przychodni w ktorej masz ginka tam pani recepcjonistka moze CI ta recepte zalatwic(tez tak robilam mowisz jaka jest sprawa i ze tylko chcesz recepte jesli bralas taka to ona to wypelni bo w karcie widzi ze bralas a lekarz podpisze)tak wiec nie przejmuj sie bo bez problemu dostaniesz nie placac za wizyte.powodzenia

Gość Młoda 2222
włąsnie tam dzwoniłam (nareszcie sie dodzwoniłam) i nie wystawia mi tej recepty;/

Gość yooo
zrób sobię miesięczną przerwę.ja pare razy tak zrobiłam z przymusu i żadnych tam skutków ubocznych nie było,a miesiączkę dostałam normalnie(choć nie tak regularnie jak przy braniu tabsów)

Gość Młoda 2222
yoo dzięki troche podnioslas mnie na duchu, bo słyszłam historie ze niektorzy nie maja okresu przez pol roku:(

Gość Młoda 2222
i temat umarł...

Gość a ja.....
a czemu ci nie wystawia recepty?

Gość możesz iśc spokojnie do lekarz
rodzinnego o ile jest że tak powiem normalny ;) Ja poszlam do swojego, powiedziałam co i jak i od ręki mi dał trzy opakowania. Żadnego zaświadczenia nie brałam ani nic. Spróbuj u siebie.