Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucha pochwa

Czy zaobserwowałyscie suchość pochwy od tabletek? jesli tak jakie bierzecie????

Polecane posty

Gość sucha pochwa

dokladnie tak jak w temacie

Gość małaMi0101
Tak, microgynon 21. Żele są pomocne :)

Gość sucha pochwa
dzieki generalnie musze przyznac ze mam problem odwrotny-jestem za mokra a moja pani gin powiedziala ze nie ma na to rady ale ja poczytalam w necie o tym jaki wplyw maja na to hormony-ze tak jest jak sie ma za duzo estrogenow-i doszlam do wniosku ze dobrze dobrane tabletki moga rozwiazac moj problem a lekarka moze po prostu nie chciala sie przyzna ze zle je dobrala dlatego te ktore od czasu brania hormonow zaobserwowaly ten problem prosze podawajcie nazyw tabletek a ja przedstudiuje sobie ich sklad i jak juz wyciagne wnioski to pojde do innej tym razem lekarki i zapytam co ona o tym mysli.....sie rozpisalam

Gość podnszeee

Gość ...ojoj...
cilest i po nich miałam naprawde problem z suchościa

Gość sandrunia69
do sucha pochwa a jakie brałaś tabletki , że byłaś taka mokra?

Gość klaudia 22
ja po regulonie byłam bardzo mokra a jak zmieniłam na plastry evra po 3 opakowaniu nie lało sie już tak ze mnie jak kiedyś ;)

Gość sucha pochwa
novynette

Gość ja biore yasminelle
i jestem barzo sucha:( teraz chcemy kupic zel ale nie barzo wiem jak sie go uzywa? (moze i glupie pytanie ale naprawe nie wiem;))

Gość małaMi0101
ja biore yasminelle : fajne są: unimil truskawkowy durex fioletowy (2w1) do masażu K-Y od Johnsona No facet wyciska sobie na rękę i rozsmarowuje na penisie i wejsciu do pochwy, cala filozofia :)

Gość sucha pochwa
ogolnie znalazlam w necie cos takiego,moze ktorejs sie przyda bo ja odkrylam w ten sposob ze mam zle dobrane tabletki! novynette nie sa dla mnie i moze stad ta nadmierna mokrosc typ estrogenny - pigulki o przewadze gestagennej czyli z levonorgestrelem (Stediril, Microgynon, Rigevidon, Minisiston, Gravistaty) lub gastodenem (Logest, Harmonet, Femoden, Minulet) typ gestagenny - pigulki o przewadze estrogennej czyli z norgestimatem/norgelstrominem (Cilest i plastry Evra), dienogestem (Jeanine), dezogestrelem (Mercilon, Novynette, Marvelon, Regulon)

Gość sucha pochwa
a teraz jak okreslic swoj typ? istnieja 3 typy-gestagenny, estrogenny i zrównoważony Typ gestagenny, czyli kobiety mające wysoki poziom progesteronu charakteryzują się poniższymi cechami: budowa ciała: wysokie, męskie proporcje spokojne nie mają objawów napięcia przedmiesiączkowego mogą mieć bolesne miesiączki miesiączki zwykle skąpe późno pierwsza miesiączka, Typ estrogenny, czyli wysoki poziom estrogenów: budowa ciała: otyłe lub drobnej budowy, niskie duże sutki suche włosy, sucha skóra choleryczki występuje zespół napięcia przedmiesiączkowego miesiączki obfite wczesna pierwsza miesiączka w pierwszym trymestrze ciąży silne wymioty

Gość sucha pochwa
najlatwiej jest z typem zrownowazonym-wiekszosc tabletek pasuje

Gość małaMi0101
ok a jak ja to budowa ciała: typowo kobieca talia choleryczka mam objawy napięcia przedmiesiączkowego mam bolesne miesiączki miesiączki obfite późno pierwsza miesiączka, sutki? średnie suche wlosy cera mieszana i jestem SUCHA po microgynonie, to co ja niby jestem?

Gość a wczesniej nie bylas sucha
???

Gość małaMi0101
Nie! Wczesniej się TŻ śmiał, że jestem seks-maszyną, bo potrafiłam się nakręcić tylko tym, że np siedzi obok, ze nie trzeba było gry wstępnej

Gość bronowskaS
brałam novynette, suchość pochwy, spadek libido i infekcje intymne. na suchość pomagały żele nawilżające (intimoment, feminium) a przeciw infekcjom lacibios femina.