Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łucja74

wysuszona skóra na łokciach

Polecane posty

Gość Łucja74

Od pewnego czasu mam mocno wysuszoną skórę na łokciach i kolanach. Nie pomagają żadne balsamy. Czy jest jakiś skuteczny środek na tę przypadłość?

Gość Alamapsa
Mam łuszczycę i też mam ten sam problem. Stosowalam maście ze sterydami, ale jeśli długo się ich używa, mają negatywny wpływ na układ kostny. Dermatolog polecił mi mniej inwazyjny Keranorm. Stosuję go od miesiąca i jestem zadowolona.

Gość Łucja74
No, tak, ale czy krem do stóp nie jest specjalnie skomponowany żeby używać go tylko do stóp? Czy ten keranorm jest na receptę?

Gość Alamapsa
Keranorm nie jest na receptę, ale jest dermokosmetykiem i można go kupić wyłącznie w aptece, bo ma podobne właściwości jak lek. Powinien Ci pomóc na te zrogowacenia, bo stosuje się go nawet przy rybiej łusce. Do dermatologa jednak też warto pójść i skonsultować.

Gość PiętkaAchillesa
Nie wiem jak keranorm działa na skórę innych części ciała, ale go używam na popękane pięty i przynosi mi natychmiastową ulgę. Zmękcza naskórek, więc pewnie tak samo działa łokcie i kolana.

Gość Odpowiadający
To chyba logiczne, że skoro Keranorm pomaga na zrogowaciałą skórę na piętach, to pomaga też na wysuszoną skórę innych partii ciała. Można go stosować także do pielęgnacji wysuszonej cery.

suche łokcie są jednym z podstawowych objawów przy niedoczynności tarczycy

Gość helira
najlepsz metoda to wycisnięta cytryna nałożona na łokiec ,następnie smarujemy oliwą z oliwek.

Gość jeśli masz suche łokcie
to lepiej zbadaj sobie tarczycę!