Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jAK CZĘSTO MYJECIE WŁOSY??

Polecane posty

Gość gość
Ja włosy myję co 2- 3 dni. Ale ja do mycia używam 2 rodzajów szamponu. Pierwsze mycie - szampon Radical firmy Farmona (szampon normalizujący do włosów tłustych i przetłuszczających się). Po spłukaniu tego szamponu, czas na drugi szampon , tym razem Nivea (szampon pielęgnujący , Balanced& fresh care, zapobiegający przetłuszczaniu się włosów), z ekstraktem z melisy cytrynowej. I po dokładnym spłukaniu tego szamponu, włosy suszę ręcznikiem, po czym spryskuję delikatnie odżywką bez spłukiwania i rozczesuję. Suszarki do włosów praktycznie nie używam, chyba, że muszę wyjść, a włosy nie mają szans wyschnąć samoistnie. Ważna rzecz, do spłukiwania używajcie letniej wody, nie ciepłej, ani tym bardziej gorącej, bo ona pobudza gruczoły łojowe do intensywniejszej pracy. Lubię też mieć włosy z pasemkami, lub pofarbowane, bo wtedy tak szybko się nie tłuszczą.

Gość gość
Ale mimo wszystko, włosy myję co 2- 3 dni, a latem nawet codziennie, bo niestety głowa się poci, a włosy zatrzymują zapachy, te niefajne też...

Gość kossoks

Co drugi dzień, ale najlepiej przeczytajcie sobie tekst - sprzet-fryzjerski.pl/blog/jak-czesto-myc-wlosy.html/ Z tym również nie można przesadzić. Ważne, żeby wszystko odbyło się z głową. Jeśli masz idealnie czyste włosy, to w jakim celu ponownie je myć? To pozbawione sensu, co nie? 

Gość Gość

Od kiedy mam dobry szampon bez odżywki,myję trochę rzadziej.Średnio co 4 dni.Mniej włosów mi teraz wypada.