Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jAK CZĘSTO MYJECIE WŁOSY??

Polecane posty

Gość

BO JA CO 2 DNI, ALE POSTANOWILAM PRZETRZYMAĆ DO 4 I ZOBACZE JAKI BEDZIE EFEKT. MOJA KOLEZANKA MYJE RAZ NA TYDZIEN I MA CUDNE WŁOSY, BO PODOBNO WŁOSY PRZYZWYCZAJAJA SIE DO CODZINNEGO MYCIA I STAJA SIE CORAZ TBARDZIEJ TŁUSTE...

Gość dwdwedfwe
ja tez co tydzien i nie narzekam

Gość fryzjerecczka
ja myje co tydzie3n lubie zdzierac czasem olej z wlosow zawsze mozna goo wykorzystac do smazenia np nalesnikow :)))))

Gość
a mam kumpele co myje co dzinnie ia wygląda jakby smalec miała na glowie

codziennie czasem co drugi dzien:) nie potrafie chodzic z brudnymi,przepoconymi wlosami tym bardziej,ze mam dlugie:)

ja kiedys mylam wlosy codziennie i doprowadzila je przez to do taakiego stanu ze musialam je myc nawet po poludniu, po powrocie ze szkoly bo juz tluste byly:o teraz myje co 2-4 dni:) roznie to bywa,:) ale mniej wiecej 3 dni i rzeczywiscie sie mniej przetluszczaja:) ale raz na tydzien mycx glowe to przesada:o:o

Ja też myję codziennie i to zawsze rano...czasem jest tak, ze jak umyję z samego rana to późnym wieczorem mam już przetłuszczoną grzywkę...nie potrafiłabym wyjść z domu z nieumytymi włosami...

Gość audi Q7
Nie myje bo nie mam co,od tygodnia mam zajebistego jeża na glowie :D

Gość
no mysle ze raz na 3 dni to optymalnie jest ale myc codzinnie wlosy to gruba przesada

czemu przesada? chyba czlowiek sie poci, chodzi po powietrzu ze spalinami, przechodzi kolo ludzi ktorzy pala :o

no tak, wlocy mozna myc co 3 dni, ale kapac to sie tzreba 3 razy na dzien jak to sie na kafe dowiedzialam kiedys :D posciel tez zmieniac max raz na tydzien :D

Gość jak byłam młodsza
to 2- razy na tydzień teraz żeby dobrze wyglądały to codziennie po 2 dniach mam syf na głowie to kwestia wieku i hormonów chyba :-)) nawet fryzjerka moja to zauważyła jak człowiek młody to może sobie żadziej myć włosy z wiekiem....coraz częsciej....a pamiętam i atkie czasy że raz na tydzień myłam włosy :-)

jezeli wlosy wymagaja tego to trzeba je myc codziennie:) tak jak pisalam-mam dlugie wiec bardzo sie brudza po cwiczeniach mam wlosy mokre jak po basenie wiec nie wyobrazam sobie ich nie myc codziennie

Gość
ale szampony takie z drogerii np pantene czy fructis zawieraja detergenty SLS ktore sa szkodliwe dla skóry głowy i powoduja rozdwajanie koncówek, wiec jak juz ktos musi codzinnie to lepiej kupic delikatny szampon bez SLS np bioderma z apteki albo dla dzieci.

i nie prawdą jest, że włosy przyzwyczajają się do częstego mycia i się szybciej przetłuszczają...powinno się myć tak często jak wymagają tego włosy...a jak widzę dziewczynę, wystrojoną, pełny make up i tłusty łeb to mi się w żołądku przewraca...

ja uzywam szamponow z sls i koncowki mi sie nie rozdwajaja, ogolnie mam dosc zdrowe wlosy pomimo "czestego" mycia :P

najndżits - wybacz, ale najlepiej pieprzyć farmazony przeczytane gdziekolwiek:o ja sama na wlasnej skórze sie o tym przekonałam:o myłam codziennie to popołudniu jak gdzieś wychodziłam to musiałam umyć bo tłuszcz:o od kąd zaczełam myć rzedziej - raz na 3 dni, mam cały dzień czyste włosy i czasami na drugi dzień jeszcze do południa są czyste, dopiero potem zaczynają się przetłuszczać Brzydlua30- nie masz jakiś problemów z poceniem:o? skoro po ćwiczeniach mas włosy jak po wyjściu z basenu to coś jest nie tak :o:o

a ja myje Kerastase i jestem zadowolona:)poza tym chodze na saune i mam zdrowe,lsniace wlosy zadnych prostownic,rozjasniania Tak jak ktos napisal mitem jest,ze wlosy przyzwyczajaja sie do czestego mycia a jak wracam z mokrymi od potu to przeciez nie wysusze suszarka-musze umyc:)

a ja00000000000 nie mam problemow z poceniem tak poza tym prawie sie nie poce nawet podczas upalow ponad 40stopniowych chodze na intensywne treningi i niestety tak wszystkie wygladamy po:)

Gość co drugi dzien
kiedys codziennie,

Wyobraź sobie - a ja00000000000, że to co mówię to nie żadne pieprzenie farmazonów gdzieś wyczytanych, tylko opinia wielu fryzjerów, bo nie jednego o to pytałam. Sama tak sądziłam, bo wiele osób mówiło, o tzw. przyzwyczajeniu włosów do częstego mycia. I próbowałam przez jakiś czas myć co drugi dzień, no i się nie da. To jak Ci się przetłuszczają włosy zależy od wielu czynników, ale na pewno nie od tego jak często je myjesz...

Gość jesienny przymrozek
myję co drugi dzień.

Gość hellowwwww
Ja kiedyś mylam co 4 dni ..ale niestety jak jeszcze chodziłam do szkoły na wf musiałam zacząc myć codziennie bo na hali był grzyb i włosy ubrania przechodziły smrodem stechlizny ...teraz mam strasznie cienkie wlosy i jak nie umyje ich codziennie sa oklapniete i tłuste :( ale szkoly juz nie mam wiec staram sie ograniczyć mycie włosów