Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozzie

escapelle a cytologia

Polecane posty

Gość mozzie

Witajcie, Kiedy byłam ostatnio u mojej Pani Ginekolog, ponieważ potrzebowałam Escapelle (gumka zawiodła więc w końcu zdecydowaliśmy się na anty hormonalne), poleciła mi zrobienie paru badań - w tym cytologii. Tylko, że ja się nie dopytałam i teraz nie wiem. Mianowicie ma ona być zrobiona między 10-20 dniem cyklu. Czyli licząc od mojej ostatniej miesiączki to w ciągu najbliższych 10dni powinnam ją zrobić, ale... mam krwawienie po Escapelle. I nie wiem czy to oznacza, że cykl startuje od początku? Kolejny okres będę mieć za miesiąc? No i czy w takim razie mam tą cytologię zrobić jak tylko skończę krwawić czy dopiero 10 dni od teraz? No i czy wiecie może ile czasu to krwawienie trwa?:) Z góry dzięki za pomoc. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji:)

Gość jak będzie wyglądał teraz twój
cykl to niestety nie wiem, ale wiem że cytologie robi się pomiędzy 10 a 20 dniem cyklu aby własnie nie było krwi. Tak więc ze zrobieniem jej musisz poczekać aś skończysz krwawić i plamić, tak z 3-5 dni po tym chyba możesz juz robic. Pamiętaj aby na 72 godz przez nie współżyć i nie uzywac niczego dopochwowo, leków itp

Gość mozzie
Dzięki, a ile czasu będzie to krwawienie trwało? Jak okres?

Gość jak będzie wyglądał teraz twój
No niestety tego ci nie powiem, bo nie byłam w takiej sytuacji.

Gość mozzie
No właśnie czekam aż się wypowie, ktoś kto był:) Zwłaszcza,że chciałabym mieć z głowy tą cytologię i szybko dostać tabletki anty i się już więcej nie martwić;)

Gość mozzie
Kurcze krwawię już 3ty dzień i końca nie widać... Ile to jeszcze potrwa - to na pewno nie okres, więc powinno pójść szybko?