Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka Ewka

Czemu wciąż nie mogę zapomnieć pierwszej miłości?

Polecane posty

Gość Ewka Ewka

Minęło tyle lat... 17 lat wtedy miałam. O Boże! Jak ja bardzo go kochałam... Nie wiem czemu się skończyło, nie rozumiem tego. Ja miałam zły humor, on miał głupi pomysł. Kazałam mu iść i nie wracać, a on posłuchał. Widziałam go potem ze 2 razy, a później wyjechał na zawsze. Nie wiem gdzie, nie wiem po co. Minęło przeszło 6 lat, rózni faceci się przejwijali przez moje życie, ale żadnego już nie kochałam. Czy to możliwe, że przeżyłam tą jedyną miłość, spotkałam połówkę a teraz do końca życia już nie poznam nikogo?

Gość fly fly
A moja pierwsza miłość dała mi ogromnego kopa i potraktowała jak .smiecia a ja... jakośnie moge go za to znienawidzic chociaz udowodnił jakim jest gnojkiem. Teraz sie boje ze po prostu z tego nie można sie wyleczyć :( nie umiem go olac i żyć dalej

Gość Ewelus21
no to laczymy sie dziewczyny w bolu...

Gość to do psychologa
uczucie milosci to wiez ktora nie da sie zerwac na zyczenie. A wam jak sie zdawalo? ze za miesiac minie? Zakochac sie w draniu to juz gorzej, bo w takim zwiazku sie cierpi

Gość kocham Cie Łukasz ;**
witam . ja tez nie moge zapomniec o chlopaku .... bylam z nim prawie rok , bylo tak cudownie ,tak doskonale .... matko kochana moglabym pisac bez konca . rozstalismy sie bo robil sie agrasywny zerwalam z nim i od razu na ten sam dzien zwiazalam z innym , zalowalam przez jakies 4 miesiace dobre . ale po dzis dzien jestesmy razem , kiedy caluje obecnego mysle o bylym , brakuje mi jego dotyku ust....wszystkiego , z obecnym jestem rowniez prawie rok ale na pewno nie pokocham go tak jak mojego DOSKONALEGO ;*. za tamtym tesknie ... juz prawie dwa lata ...

Gość leaaa*****
do'kocham Cie Łukasz ;** '-zupełnie jakbym czytala swoja historie,rowniez minely prawie 2 lata i nie potrafie zapomniec....bylam z kims do niedawna zwiazana ale to zakonczylam ,bo nie potrafie juz tak pokochac nikogo jak bylego:(

Gość jncsdnxs
Mam podobną sytuacje . 3 lata temu byłam z pewnym chlopakiem ktorego bardzo kochałam . Byłam z nim rok .. Niestety zdradzil mnie a ja wybaczyłam .. ale pozniej on zerwał bo stwierdzil ze nie pasujemy do siebie . Ale pozniej przez jakies pol roku znowu sie spotykalismy wszystko mu wybaczylam . Narobił mi nadzieji .. ale jednak nic juz z tego nie bylo . Teraz jestem z innym chlopakiem ktorego niestety zdradzilam z tamtym ;/ . Jestesmy zareczeni , spodziewam sie z nim dziecka ale jednak nie czuje sie przy nim jak z tamtym . Nieraz jak wspominam tamte czasy to chce mi sie plakac . Sama nie wiem co o tym myslec ..

Gość gośćkkkk
To prawda pierwszej milosci nie mozna zapomniec. Ja mialam troche inna sytuacje dziewczyny.. Jezdzilam na wakacje do dziadkow co rok i jego tam poznalam,mialam 10 lat i od tej pory przez jakies 6 lat z nim pislam. Uznawalismy to za zwiazek na odleglosc. Po czasie mialam dosc tych westchninien do telefonu i napislam jemu,ze nie umiem tak zyc i nasz kontakt sie zakonczyl. Choc kiedy jeszcze dwa lata temu jezdzilam do dziadkow jego widywalam,nawet raz rozmawialismy i sie calowalismy do 2 w nocy. On wtedy powiedzial nie zapomniane slowa,ze"to bylo jego marzenien". Ja teraz mam 2jke dzieci,faceta i ciagle lzy w oczach,ze to nie On. Modle sie niekiedy do Boga abysmy byli razem,ale co mam zrobic juz jednak dwojke dzieciaczkow mam. Tyle lat minelo,a w glowie tylko On. Budze sie to mam jego przed oczami i jak klade sie spac to tez.Nie wiem dlaczego tak jest. On tez ma zwiazek z dziewczyna,ale wiem,ze tez nie umie przestac myslec. I takie zycie... nawet niekiedy mysle,ze my jestesmy sobie przeznaczeni. Tylko to juz chyba za puzno bo jednak mam dzieci...Pozdrawiam,walcz o to najwazniejsze uczucie bo warto!!

Gość gość
Do 22.21 jak bym czytala swoja historie...

Gość gość
No i co ?,wielkie g.....o , zyj obecna chwila , czasu nie cofniesz , co bylo to bylo , a co jest to jest .

Gość gość
Jak statystyki podaja ok. 95% powrotow do starych milosci jest porazka , jedynie 5% konczy sie powodzeniem , ale tylko i wylacznie w przypadku kiedy dwie strony sa wolne :)

Gość gość
Nie prawda !jak sie kogos tak kocha jak nikogo innego to trzeba chociaz sprubowac,bo nigdy juz nie bedziesz tego wiedziec co bybylo gdyby chociaz i ta mysl nigdy nie da ci spokoju

Gość gość
Tak często bywa, że pierwsza miłość rzutuje na naszych późniejszych relacjach, ale myślę, że warto przynajmniej spróbować o niej zapomnieć, jakoś się pożegnać, "uśmiercić" tego byłego. Mnie w tym pomogła książka jak zapomnieć eska. Ćwiczenia, które można w niej znaleźć skutecznie pomogły mi się pożegnać, zamknąć rozdział.

Gość Smuteczek123
Też tęsknię za swoją pierwszą miłością. Był moim ideałem i o takim chłopaku marzyłam. Nie sądziłam że taki facet ze mną będzie... To były najcudowniejsze 3 lata mojego Życia. Poznałam go gdy miałam 23 lata. Teraz mam 30sci i nadal jestem sama. Nie zapowiada się że w tym życiu wyjdę za mąż, że się zakocham a nie zamierzam wiązać się z kimkolwiek z "rozsądku" więc raczej umrę w samotności,choc to i tak tylko formalność dla kogoś kto jest martwy w środku...

Gość Ubogi w uczucia
Od mojego rozstania minelo juz 7 lat.... Czuje to co wiekszosc tu piszacych czyli to ze ta pierwsza milosc jest caly czas w mojej glowie i sercu. Niestety ja od rozstania nigdy sie z Nia nie widzialem . Ona niedawno wyszla za maz ja tez jestem od 7 lat w zwiazku ale zaluje ze zwiazalem sie po to by ukoic bol po roztaniu z "Nia". Mimo ze minelo tyle czasu to jest bardzo duzo rzeczy ktorych przypominami mi Nas.... On

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji. P. poznałam przez jego siostrę, a moja koleżankę z pracy. Na samym początku wogole mi się nie podobał, z czasem się w nim zakochałam. Rozstaliśmy się przez głupotę, ja zaczęłam spotykać się z kimś innym, a on chciał do mnie wrócić. Jednakże straciłam to. Potem był drugi chłopak, z którym ciągle go porównywałam. Potem trzeci, który został moim mężem. Podczas własnego slubu marzyłam o tym, żeby P. przyszedł na nasz ślub i powiedział, że nadal mnie kocha. Byłam z mężem rok. Teraz się rozwodzimy. P. znalazł swoją wielką miłość, natomiast ja nie potrafię o nim zapomnieć. Od 4 lat jestem sama. Nie sądzę, że jeszcze kogoś spotkam i się zakocham. Od momentu rozstania z P. spotkałam się z nim raz, umówiłam ale nasze spotkanie nie doszło do realizacji. On się na mnie obraził. Od 6 lat już go więcej nie spotkałam. Mam tyle pytań na które chciałbym, żeby odpowiedział, lecz wiem że już nigdy nie uzyskam na nie odpowiedzi. Ten ból i tęsknota jest straszna.

Gość gość
Też nie mogę zapomnieć ostatniej dziewczyny bardzo ją pokochalem za jej czyny i słowa mija już sporo czasu a ja nadal nie mogę przestać o niej myśleć cały czas wracam myślami do niej była taka zadziorna taka wspaniała...A dziś już jej nie mam obok siebie odeszła zostały mi tylko wspomnienia ...smutek i żal że odeszła ode mnie;(

Gość ...

Od mojego rozstania z nim minęło 8 lat.. Wiem jedynie, że wyjechał, ale nie wiem o nim praktycznie nic więcej, kontaktu nie ma.. Tęsknię za nim cały czas, nie potrafię zapomnieć, a próbowałam już chyba wszystkiego. Jestem obecnie w związku, ale strasznie mnie boli, że to nie on trzyma mnie za rękę, nie on całuje.. Nie wiem czy będę umiała ułożyć sobie z kimś życie..Tęsknie, Karol :c