Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiak1219

Tabletki zapobiegające alergii u nienarodzonego...Ktoś słyszał???

Polecane posty

Gość anusiak1219

Witam! Słyszałam od znajomej że są jakieś tabletki które podobno może przyjmować kobieta w ciąży, które zapobiegają, albo znacznie zmniejszają szanse na wystąpienie u dziecka w przyszłości alergii (nie tylko pokarmowej,ale np na sierść) niestety nie pamieta nazwy :( Może któraś z Was słyszała coś na ten temat? Byłabym baaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzieczna.

Gość heeth
W żadnym razie nie testowałabym na dziecku żadnych "cudownych" leków.

ja też ostatnio właśnie dowiedziałm się o tym, ze jest bardzo dobry probiotyk, który może brac kobieta w ostatnim miesiącu ciązy i w czasie karmienia. Podobnież jest bardzo skuteczny, przynajmniej w 50% niweluje ryzyko wystapienia alergii u dziecka. Osobiście znam dziewczynę, której pierwsze dziecko jest strasznym alergikiem (nie brała tego leku), a przy drugim brała i zdrowe jak ryba :). Słyszałam jednak, że wielu lekarzy go nie zna i dlatego nie zaleca nazywa się dicoflor i są dwie dawki - 30 i 60 (znalazłam też kilka info w necie) własnie będe o tym romawiała z moim ginekologiem przy kolejnej wizycie, bo chciałbym go wziąć (razem z mężem jesteśmy alergikami)- zabacze, co mi lekarz powie :)

Gość anusiak1219
klaudka dziekuje Ci serdecznie :D Fajnie że znam nazwe leku,chce porozmawiać o tym z moim lekarzem. Jeszcze raz dziekuje i dużo zdrówka życze.