Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

14Marcin14

Bieganie jak i ile..

Polecane posty

Witam. Jestem Marcin i mam 14 lat.. Ważę około 54 kg i mam 163 cm wzrostu.. Chodzi mi głównie o rozwój mięśni, wytrzymałość.. Wczesniej nigdy nie biegałem. Tylko na w-f, sks oraz z kolegami z wioski.. Lecz nie długo.. Dzisiaj 1 raz biegłem około 35min przebiegłem przez ten czas 4km.. Zauważyłem, ze niektorzy koledzy mają twardsze mięśnie na łydkach itp.. Może dlatego, że lubie sobie pograc na komputerze.. No ale nie w tym sęk.. Ile razy w tygodniu musiałbym odbyć taki trening, zeby po kilku miesiącach/tygodniach było widac jakieś efekty? Czy 35 min wystarczy?? Pozdrawiam, Marcin

Gość dla Marcina
Ile razy w tygodniu musiałbym odbyć taki trening, zeby po kilku miesiącach/tygodniach było widac jakieś efekty? Czy 35 min wystarczy?? Pozdrawiam, Marcin ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? wpisz w Google "fizjologia seksu" i później na www szukaj tematu pt. "Obciążenia w treningu sportowym", "Bieg po zdrowie" Trening rekreacyjny dla zdrowia wystarczy wg zasady 3 x 30 x 130, a o treningu sportowym masz na www. W teście Coopera na szóstkę w przeciągu 12 minut należy przebiec 2400m Odpisz jaką ocenę masz w Cooperze? Powodzenia.🖐️

Gość ćw. na masę mm.
cyt. z www W ćwiczeniach o charakterze statycznym obowiązuje zasada: ciężar , seria, tempo powtórzeń, odpoczynek między seriami. I tak: przy ćwiczeniach na masę mięśniową: 3-5 serii na daną partię mięśniową, w serii 10 powtórzeń, ciężar 75% możliwości lub tak duży, żeby w 10-tym powtórzeniu maksymalnie się zmęczyć. Tempo wolne, dla przekrwienia mięśni, by uzyskać efekt przyrostu masy mięśniowej. Między seriami odpoczynek aż do unormowania tętna i oddechu. Nie zatrzymywać podczas ćwiczeń oddechu! Podczas rozluźniania mm.("bieg jałowy" np. podczas opuszczania sztangi) nabierać powietrza do płuc a podczas pracy(wyciskanie sztangi) wykonywać wydechy.

Test coopera zrobie jutro.. Lecz bedzie on na twardej nawierzchni (droga) ponieważ nie mam mozliwosci biegu na bieżni.. Jutro podam wynik.. A co do "fizjologi seksu" nie mogłem znaleść tych tematów, a raczej nie wiem za bardzo o co dokładnie chodzi. Czy mogłbys/mogłabyś podać mi linki do tamtych tematów? I jeszcze co właściwie znaczy zasada 3x30 x 130??

Gość Test Coopera
Cooper Man Woman 1 2400 Na szóstkę kobiety 2400m a mężczyźni 3000m w przeciągu 12 minut

Gość 3x30x130
3- trzy razy w tygodniu 30- ciągiem przez 30 minut 130- w takim tempie by serce uderzało minumum 130ud/min

Gość wejdź.....
na www.vademecum.zdrowia.prv.pl , tam poszukaj Test Coopera, Amerykański i inne i znajdź w tabeli Testu Coopera swój wynik i ocenę; coś mi się wydaje, że za 2500m dostaniesz db, bo na cel jest 3000m

Gość spróbuj Marcinie
wykonać Test Amerykański: z postawy zasadniczej na: 1.przysiad podparty 2.wyrzut NN z pompką 3.powrót do przysiadu podpartego 4.powstań do PW Owe cykle powtarzaj w przeciągu 1. minuty. Sprawdź wynik i ocenę w tabeli na www i podaj tu ocenę. Jak uzyskasz szóstkę, to z czekoladą, bo na piwo jesteś za młody, przyjadę do Ciebie. Powodzenia.🖐️

W teście coopera mam zamiar "dostać" szóstkę.. No ale nie odrazu rzym zbudowano xD ... A co do tego "teściku" 1. Przysiad podparty 2. Wyrzut "NN" na nogi? z pompką 3. Przysiad potparty 4. pozycja wyprostowana? I jeszcze cos. Ta tabela nie jest za bardzo dla mnie przejrzysta... Ile razy musialbym zrobic ten cykl aby dostac 5?

Gość do Maecina
Tabela dot. tego testu nazywa się "Test A". Na piątkę musisz zrobić 31 cykli. Na www jest też film na basenie z ćw. gimnastycznym; na piątkę 5 razy NN(nogami tylko dotknąć podłogi a nie odbijać się od podłogi) do podłogi w stójce na głowie . Zrób film z ćwiczeń i wyślij, adresy znasz, jeden na o2 drugi na onecie. Powodzenia.

Gość do Marcina
2. Wyrzut "NN" na nogi? z pompką, odp.: nie, wyrzut NN do tyłu i równocześnie pomka (ugięcie RR, prawie dotykając klatką piersiową podłogi)

Gość do Marcina
na www jest wzór na obliczanie bakterii. Oblicz, zakładając, że do twojego organizmu dostało się 103tys bakterii. Możesz obliczyć dwoma sposobami, wybór należy do Ciebie i zależy od Twojej spostrzegawczości i umiejętności. Wyślij wynik i podaj go tutaj.