Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata2583

Rak jajnika, a badanie Ca125

Polecane posty

Gość Agata2583

Byłam ostatnio w ginekologa, robiąc badanie nie mógł znaleźć mi lewego jajnika. Umówiłam sie na kolejną wizytę poprzedzając ją lewatywą, ale janika niestty nie widać, poszłam nawet na Polną (szpital w Poznaniu) tam również nie nożna było w usg obejrzeć jajnika. Właśnie z lewej strony odczuwałam często kłócie, a po tych badaniach to juz kilka miesięcy mam na zmianę zaparcia z rozwolnieniem, rozdęty brzuch. Zrobiłam sobie Badanie krwi na markery nowotworowe, ale wyszło 14 czyli w normie (0-35). Czy mogę miec pewność z nie mam raka jajnika?????????

Gość niewidzialny jajnik
Jajnik Ci zniknął - to raczej nie rak. Przy rakach zwykle coś rośnie a nie znika.

Gość Agata2583
Nie on nie zniknął, ale lekarze twierdzą, że mam rozepchane jelita i dlatego go nie widac. Coś tam widać, ale to coś zasłania janik i chyba to są te rozepchane jeslita.

Gość Agata2583
Czy ktoś możeodpowiedzieć????????????/

Gość jelta są problemem
Jak masz na zmianę zaparcia z rozwolnieniem i rozdęty brzuch to sprawa jelita drazliwego, a nie jajników. W momencie zaparcia masz wzdęty brzuch i totalny zastój w jelitach, potem problem mija, następuje rozwolnienie - czasami z kolką. Należy zastanowić się po jakich potrawach następuje zaparcie i spróbować wyeliminować je z diety. Albo, jeżeli podłożem zaparć są nerwy i stress, zastanowić się jakie sytuacje życiowe powodują zaparcie i spróbować coś z tym zrobić.