Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzesstresowana

Wysoki cholesterol - skad ???

Polecane posty

Gość zzesstresowana

Witam. Osttanio zrobiłam sobie badania i całkowity cholesterol wyszedł mi 260 !!!!! ( morfologia krwi i mocz w normie ). Dodam, ze mam 25 lat ( waga w normie ) i 2 miesiące temu przeszłam operację. Od tamtej pory jestem ciagle na silnych lekach przeciwbolowych. Nie piję alkoholu, nie palę i nie jem tłusto...w MC tez nie jadam i nie obżeram sie chipsami, dlatego wykluczam jedzenie. Przed samą operacją zyłam w wielkim stresie, zreszta teraz tez..czy to możliwe aby z tego powodu własnie tak podskoczyl mi cholesterol??? A moze to od leków? Czy ktos zna odpowiedz na moje pytanie? Dziekuje. Pozdrawiam

Na pewno podnoszą cholesterol antykoncepty a inne leki to nie wiem, ale myśle, że mogą i stres też.

Gość arz
To również sprawa dziedziczna,niezależnie od wieku.Stres też nie jest obojętny.Mam tak samo. Nie zaszkodzi poprosić lekarza o coś na receptę/zażywałam APO-SIMVA 10mg/ lub w aptece bez recepty NOVOCARDIN,ok.25zł.

Gość zzesstresowana
Brenda - antykoncep. nie biorę. arz - wybieram sie do lekarza ( tyle ze on jest teraz na urlopie ). Rodzice maja cholesterol w normie i nigdy nie mieli z nim problemu. A ja jestem zaskoczona swoim wynikiem...gdyby nie duszności od jakiegos czasu nie zrobiłabym badań.

Gość Renaata
Sprawdź fracje HDL i LDL. HDL jest dobry i im wyższy jego poziom tym lepiej dla Ciebie. Ponadto poziom cholesterolu można sobie ładnie obniżyć przez jedzenie kwasów omega (omegarden), które są w rybach.