Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ista

Eko kosmetyki- czy stosujecie? A moze same robicie kremy?

Polecane posty

Gość ista

Witam wszystkie posiadaczki bardzo ale to bardzo wrazliwych buziek, alee nie tylko;) Zakladam nowy watek poswiecony eko kosmetykom, bo w necie niestety jest jeszcze wciaz malo informacji na ten temat. Jestem ciekawa czy ktoras z Was stosuje tekie kosmetyki? Ja w tym temacie dopiero raczkuje,ale już mogę podzielić się z Wami moimi bardzo pozytywnymi doświadczeniami. Zanim dotarłam do eko kosmetykow, przemierzylam dluga droge przez roznego rodzaju kosmetyki apteczne, drogeryjne, polecane na forach, przez kolezanki i nic. Nic nie zdolalo mnie zadowolic, bo niestety jestem posiadaczka bardzo wrazliwej alergicznej skóry. I to co na jeden problem dzialalo, to na drugi szkodzilo i przysparzalo kolejnych. Przez dlugi dlugi czas, szukalam czegos, co by mnie nie uczulalo, nie wysuszalo, nie podraznialo, a jednoczesnie chronilo przed czynnikami zewnetrznymi, dobrze nawilżało i przede wszystkim odżywiało, a przy okazji bylo nie za drogie. I o dziwo udalo mi sie cos takiego znalezc. Przez ok miesiac stosuje olejek z orzecha makadamia (w czystej postaci). Spisuje sie doskonale. Moja skóra nareszcie odzyla. Z ulga moglam odstawic wszystkie kremy, wystarcza mi jedynie ten olejek. Swietnie nawilza, odzywia, a nawet zauwazylam ze splyca drobne zmarszczki mimiczne. Jedyny minus to to,ze wolno sie wchlania. Do tej pory uzywalam go na dzien i na noc, bo efekty jakie daje zupelnie przycmily fakt,ze pozostawia po sobie film. Teraz jednak zamierzam jeszcze wyprobowac olejek z pestek malin, ktory podobno doskonale sie wchlania, a swoim dzialeniem niczym nie ustepuje olejkowi makadamia. Co do produkcji wlasnych kremow, jeszcze nie probowalam,ale za to robilam juz odzywke do wlosow z olejku z kielkow pszenicy i kokosa. Coz moge powiedziec- duzo lepszy od produktow sklepowych. Doswiadczenie w tym temacie mam jeszcze niewielkie,ale jestem zachwycona dotychczasowymi efektami olejkow. Krok po kroku chcialabym wdrazac te kosmetyki nie tylko do pielegnacji twarzy ale takze i calego ciala. Czekam na Wasze opinie dotyczace eko pielegnacji. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować