Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komediant

Tabletki anty są bardzo skuteczna ALE...

Polecane posty

Dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne zawierające progesteron i estrogen są bardzo skuteczną metodą antykoncepcyjną dla której wskaźnik Pearla wynosi zaledwie 0,1. W skali makro oznacza to jednak że spośród każdego miliona Polek które je stosują, w ciągu roku aż 1000 zajdzie w niechcianą ciążę. Dlatego apelują do was o nie rezygnowanie z prezerwatyw, mimo używania tabletek.

Pamiętajcie że gdy tabletka anty zawodzi, to wizualnie nie jest to widoczne (w przeciwieństwie do np. pękniej prezerwatywy), a więc kobieta nie wie że coś jest nie tak i nie sięga po antykoncepcję "po stosunku". Tak dochodzi do niechcianej ciąży, która umie kobiecie bardzo skomplikować życie. Jeżeli chcecie mieć 100% pewności że nie zajdziecie w nieplanowaną ciążę, to łączcie stosowanie tabletek anty ze stosowaniem prezerwatyw. Dodatkowo wasi partnerzy powinni unikać spuszczania się we wnętrzu pochwy (jeżeli nie jest to dla nich problem).

Gość ZOŁZA12
najlepiej wogóle nie uprawiajmy sex-u.Będzie 100% pewność!!!

Gość mała dama...
dokładnie tak robimy z moim facetem :) na tym nie można oszczędzać...

Nie wszystkie Sensitive. Niektóre uważają że gdy już zaczną łykać tabletki, to mogą odstawić wszystkie inne środki ostrożności.

Gość czyżbyć dzidzie zrobił
dziewczynce co stosuje tabsy? :-D

Gość ja też uzywam i antykoncepcji
hormonalnej i gumek bo nie możemy miec w tej chwili dziecka. Nawet znajoma lekarka pracująca na oddziale dziecięcym w szpitalu zapytala się mnie czy mam świadomość, że tabletki nie dają 100% skuteczności. Zreszta nawet na wiki jest podane że wskaxnik wynosi 0,1 - 1,25 przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody, a nie że się tabletke zapomni czy kobieta się spóxni z wzięciem... Tak więc róznie z tym bywa niestety. Z drugie strony sa kobiety stosujące samą antykoncepcje hormonalna przez lata i nie zachodzą, więc moim zdaniem jednak wskażnik jest chyba nieco zawyzony.

Gość ja tam w ogóle
nie stosuję antykoncepcji hormonalnej - szkoda zdrowia