Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do ciebie umieram nie martw si

czy rodząc po terminie dziecko tez bardziej tyje?

Polecane posty

Jestem w 40 tyg i chciałabym urodzić juz poniewaz czekając jeszcze z 2 tygodnie wydaje mi sie ze dziecko tak utyje ze odechce mi się naturalnego porodu. czy faktycznie dziecko cały czas rosnie czy juz na pewnym etapie przestaje tyć?

Gość no moje przytylo 500 gram

Czec, dziecko rosnie do okolo 40-41 tygodnia ciazy, potem lozysko przestaje byc wydolne i przestaje odzywiac dziecko. Twoj 40 tydzien ciazy wcale nie musi byc 40 tygodniem, a np, 38 :), chyba ze dokladnie znasz date poczecia, tzn. zaszlas w ciaze dzieki inseminacji lub przez met. in vitro.

Gość refh
oczywiście ! im dłużej w brzuszku posiedzi tym większe się urodzi. ja urodziłam 2 tyg po terminie i mój skarb miał 4200g. w 38 tyg miałam usg i lekarz stwierdził, że mały miał ok. 3700 g. Wiadomo, że nie można dokładnie stwierdzić ile ważył ale mimo wszystko sporo przybrał na wadze przes te ostatnie tyg.

Gość a ur w 41 tyg - waga
4200, ale w omencie porodu 200 w tą czy w tamtą to bez róznicy, a lepiej sie opiekowac jak takie okraglutkie

inseminacji? a co to znaczy? wiem kiedy było zapłodnienie,w przed dzień owulacjii, bo zawsze mierzyłamtempkę i zaznaczałam współzycie. No ale co to ma do tego? fakt faktem mam na 17 termin ale wdg ostatniego usg termin na 20, a kiedys na poczatku wg usg był na 16. Nie wiem teraz jak duze to dziecko urodze i czy nadal rosnie. W ostnim czasie juz 1 kg przytyłam dodatkowo czyli jednak rosnie maluszek.

tak lepiej sie opiekowac bobaskiem, ale go urodzic potem to jest wyczyn. Mój miał z 3 tyg temu 2900 więc ile moze wazyc wdniu porodu czyli w terminie i po terminie?

Gość no moje przytylo 500 gram
moja miala 3700 i nigdy nie zapomne tych tlusciutkich pleckow, nozek ;) slodziutkie take pulchniaczki są ;)

Gość w ostatnich tyg
przybywa ok 200 g tygodniowo. ja rodzilam dzieci 3400 i 4200, bez roznicy, tak samo bolalo

ale czy obwód główki tez się powiększa? mój miał juz 9 cm a teraz juz pewnie więsza jest i ciałko tłusciejsze..jak ja mam urodzić?

Gość oe 9 cm to duzo
?? malo, ja ur 37 i tez wyszlo jakos. co weszlo wyjsc musi :-)

co weszło musi wyjśc, ale mi nie wchodziło 9 cm cos tylko zdecydowanie cieńsze, a wydalić musze wielkoluda.