Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co zrobić.

Boję się seksu po porodzie.

Polecane posty

Gość Nie wiem co zrobić.

Wczoraj nasz syn skończył 3 miesiące. Mam okropne wyrzuty sumienia, że od czasu porodu nie kochałam się z mężem ale strasznie się tego boję. Bardzo wstydzę się swojego ciała. Mąż ostatnio widział mnie nago w czasie porodu. Chcę mu oszczędzić tego widoku- mnie nagiej. Wiem, że przez brak seksu może znaleźć sobie kochankę, ale się wstydzę.Ponadto ciągle przypomina mi się poród i moja pochwa kojarzy mi się raczej z kanałem rodnym niż z czymś do sprawiania przyjemności.

Gość
to po cos brała męza do porodu?? nie lepiej było juz przyjaciółke albo mame jak sie sama bałas?

Gość Nie wiem co zrobić.
Mąż bardzo chciał być przy porodzie ja mu to odradzałam.

Gość MichalAniol
Drogie Panie, chrzanicie. Ja byłem przy porodzie i nie miało to żadnego wpływu na nasze zycie seksualne. Mężczyźni z reguły potrafią świetnie oddzielać fizjologię porodu od seksualności. Poza tym po trzech miesiącach abstynencji paro kilo wiecej bedzie ostatnia rzecza, na jaką będzie zwracał uwagę :)

E tam, ja byłem przy porodzie i widziałem wszystko! Nie powiem troche miękko mi się zrobiło no i smutno że moja pusia jest taaaka szeroka. Ale nie mogłem się doczekać kiedy mnie znowu dopuści do siebie, jaka była radocha że znowu jest taka jak była, no prawie ale jest i basta!!!

Dlatego ja już dawno założyłam że nie ma takiej opcji żeby mój mąż był przy porodzie. Wiem że od pewnego czasu panuje taka moda na porody rodzinne ale osobiście wole żeby mojego męża przy mnie w tak intymnej chwili jaką dla kobiety jest poród nie będzie

Gość Kocynder a twoja żona
ma bardzo szeroką pochwę od czasu porodu? bo piszesz, że jest prawie taka, jak kiedyś.

Gość MichalAniol
Wogóle odsuńcie mężów od najważniejszych chwil swojego życia, a potem sie nie dziwcie, że wogóle nie rozumieją, o co wam chodzi. Wspólny poród bardzo zbliża ludzi i udawadnia, że traktujesz ojca swego dziecka jak partnero. Jeśli go w takiej chwili bedziesz odsuwała tłumacząc, że to jest intymne kobiece przezycie, to później, jak będziesz potrzebowała pomocy chociażby w kuchni lub przy praniu to wyjdzie z założenia, że to też jest prywatny kobiecy swiat i jemu nic do tego.

Zależy od charakteru, osobowości męża. Ja wiem na co mojego stać i wiem ze widok tego co się dzieje przy porodzie odstraszyłby go.

Gość Nie wiem co zrobić.
Zdaję sobie sprawę, że po trzech miesiącach bez seksu będzie mu wszystko jedno jak wyglądam, ale i tak się wstydzę.

Gość prawda jest taka że po porodz
ie facet czuje do swojej żony/partnerki obrzydzenie i niechęć i traktuje ją jak matkę swojego dziecka. Ale po tych kilku miesiącach braku seksu jest mu wszystko jedno co pieprzy byle się zaspokoić.

Gość MichalAniol
Prawda jest taka, że jak facet po porodzie czuje do swojej żony obrzydzenie, to powinien się zadawać z owcą, a nie z kobietą. Jak można czuc obrzydzenie do miłości swojego życia, która do tego urodziła ci piekne dziecko. Chyba niektórzy sami nie wiedza, co piszą. No chyba, że traktują kobiety instrumentalnie jako worek na spermę. To rozumiem, nie jest piekna i pachnaca, jakaś taka rozdarta, to w cholerę z nią. Ale mam nadzieje, że takich tutaj jest zdecydowana mniejszość.

Gość Facet nie powinien zmuszać
kobiety to pokazywania się mu nago. Tyle w temacie.

Gość Ty Michał Anioł to
chyba jesteś kobietą i podszywasz się pod mężczyznę, bo niemożliwe aż, że facet może mieć takie podejście do kobiety. Gdyby tak było, to wszystkie kobiet byłyby szczęśliwe.

Gość MichalAniol
Ja być mężczyzna, tylko bardziej doświadczony niż większość forumowiczów ;)

Gość Ty Michał Anioł to
A twoja żona/ partnerka jest bardzo szeroka od porodu?

Gość MichalAniol
Acha, i moja kobieta jest szczęśliwa :)

Gość MichalAniol
Jaka jest od porodu to już nie Twoja sprawa. Ja w każdym razie jestem zadowolony.

Gość Nie wiem co zrobić.
Dalej nie wiem co mam zrobić. Jak czytam o tych szerokich pochwach to mi jeszcze trudniej.

Gość MichalAniol
Wogóle sie szerokością nie przejmuj. To akurat kest najmniej istotne. Jeżeli będzie za luźno - co jest mało prawdopodobne - zawsze można zmienić pozycję na taką, która zniweluje ten problem

Gość Ty Michał Anioł to
a więc ma szerszą pochwę. Gdyby była wąska to byś się tutaj tym pochwalił. Jesteś anonimowy więc chyba możesz napisać coś więcej? To stwierdzenie NIE TWOJA SPRAWA dało mi do myślenia, że jednak coś jest nie tak z żoną od porodu.

Gość A ja jestem teraz matką
a nie kochanką. Rola matki jest najważniejsza.

Gość Nie wiem co zrobić.
Pomóżcie mi rozwiązać mój problem.

Gość _może
skoro wstydzisz sie swojego ciała trzeba stworzyć intymny nastrój...hmm np. świece zaimiast światła (tylko nie spal domu :)) w pólmroku nie bedzie Ci sie az tak przygladał. Dwa zawsze mozesz narzucić jakaś lekko prześwitującą koszulkę która co nieco zasłoni jesli sie wstydzisz. I wiesz co chyba zrób sobie jakiegoś lekkiego drinka dla dodania animuszu.Poważnie piszę :) Trzymam kciuki

Oj nie martw sie. pierwsze pytanie jakie powinnas sobie zadac to czy ty chcesz seksu czy chcesz to zrobic dla meza. Na pewno nie bedzie zadowolony jak zobaczy ze sie zmuszasz. A co sie tak pogorszylas po porodzie? Przytylas, rostepy czy co? Jesli chodzi o bol to sie nie martw bo nie jest tak tragicznie. A moja muszelka byla jeszcze wezsza hihihihi. Jesli wstydzisz sie nago to zaloz jakas ladna koszulke ktora zakryje twoje niedoskonalosci. Glowa do gory! nie jest tak zle!!!

Gość tępizna
muszelkę to masz na wierzchu, a w środku to rura :O co za tępizna

Gość co wy tu w ogóle piszecie
Jeśli byłyście traktowane przez mężów wyłącznie jako sexiplexi to po porodzie faktycznie mogą was traktować jakoś inaczej. W rodzinach, w których jest obopólna chęć posiadania dziecka - zupełnie nic po porodzie się nie zmienia...

Gość Adser
Jak się ma takiego maluszka w domu zaraz po porodzie to jest dość stresujący czas, trzeba wstawać w nocy, karmić przewijać. Fajnie w tym czasie się odstresować jakimś delikatnym seksem. Jakiś fajny oral jest niezastąpiony i dla niego i dla niej. Wiadomo, że stosunek jest w tym czasie niezalecany. Jak słyszę, że mąż był 3 mieś abstynentem to mi go i Ciebie żal.

Gość Nie wiem co zrobić.
Ale przez te trzy miesiące seks oralny był kilka razy ale to było dla męża. Czuję wstręt do swojego ciała ponieważ mam rozstępy. Nie lubię np kiedy mąż mnie dotyka.

Gość Adser
No przestań, daj spokój z tym ciałem. Ja mam roczną córeczkę i kochankę od jakiegoś czasu. Nie daje mi to szczęścia, ani spokoju.