Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anex26

wusuwanie sie spirali

Polecane posty

Gość anex26

witam. chcialam sie dowiedziec jakie sa powody wusuwania sie spirali! mam dwoje dzieci po 1-wszym dziecku zalozylam spirale bylam z niej zadowolony mialam tylko dluzsze krwawienie po 5 latach zdjelam i za 3 miesiace bylam w ciazy z drugim dzieckiem po 6 miesiacach od urodzenia zalozylam znowu spirale niewiem jakiej firmy nie dopytywalam sie. teraz bylam u ginekologa i powiedziala mi ze musze wyjac poniewaz juz 2 raz mi ja wciskala jak bylam na na badaniu. czy to moze byc wina ginekologa ze zle mi zalozyl? skoro tamta 1 wsza byla ok? chcialabym ja zostawic uwazam ta metode antykoncepcji za dobra i jestem zadowolona . przy tej tez nie mam zadnych objawow maj maz nie wyczuwa jej . prosze o odpowidz.dziekuje

Gość zuza3232
Spirala jak wiesz zakładana jest do macicy.Ta podczas całego cyklu miesiączkowego jak każdy mięsień kurczy się i to może powodować,ze się wysunie lub przesunie.Pomijam już fakt,ze zaraz po założeniu organizm czasem próbuje wydalić "ciało obce" właśnie poprzez skurcze macicy.

Gość anex26
tak wiem o tym ze bedzie walczyc z cialem obcym tylko ze juz mialam spirale i bylo dobrze a teraz lekarz mi chce ja wyjac bo obawia sie ze bedzie ciaza? moze to jej wina zle mi zalozyla?

Gość zuza3232
Nie sądzę,żeby Ci ją źle założyła,jeśli jej nie czujesz i nie miałaś żadnych krwawień itd.Jak kobieta zobaczyła,ze nie leży tak jak powinna,co nie jest ani Twoją ani jej winą pewnie (przecież nie masz możliwości sama jej tam poprzestawiać :) ) tylko właśnie skutkiem pracy Twojej macicy podczas cyklu to może rzeczywiście lepiej nie ryzykować,bo stosunek z przestawioną spiralka jednak zwiększa ryzyko nieplanowanej ciąży ,lub ciąży pozamacicznej.....Właśnie po to bodajże miesiąc po założeniu trzeba zrobić kontrolne usg,żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i jak się ułożyła...Takie przypadki się zdarzają z niczyjej winy niestety...