Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcinnnnnnnn

Londyn

Polecane posty

Gość marcinnnnnnnn

Ile wynosi minimalna placa w Londynie? Czy tyle samo co w reszcie UK? (podobno mieli to zmienic)

Gość marcinnnnnnn
Chce wyjechac za jakies 2 miesiace, bo wtedy skoncze studia, czy trudno tam znaleźć prace? Nie mam żadnego doświadczenia w pracy w anglii, tylko Irlandia, ponad rok. Chcialbym bardzo mieszkac w Londynie. Napiszcie cos ;) Chodzi mi zwlaszcza o minimalną pensje kiedys slyszalem że mieli zmieniac bo minimalna płaca w UK nie sprawdza sie w warunkach Londynu i 1/7 żyje ponizej granicy ubustwa cokolwiek to znaczy. No ale skoro jestem sam bez dzieci itp no to chyba problemow bedzie co ? Wystarczy ze po oplaceniu mieszkania , jedzenia, komunikacji zostanie mi 70f tygodniowo i będe very happy. Czy to mozliwe?

Gość marcinnnnnnnn
Nie chodzi mi o wyjazd żeby nazarabiac nie wiadomo ile żeby później przyjechac do polski i "byc bogaty " ;) chce tam mieszkac .

Gość marcinnnnn
mieszkac ale na w miare poziomie i zeby mi zostawolo, no z 70 funciakow/ tyg

teraz juz 5.95 buahahah 70 funtow tygodniowo i bedziesz happy? jak w cambridge mieszkalam to mialam dwa razy wiecej na same kieszonkowe tygodniowo. tzn jezeli odpowiada ci wegetajca to pewnie. ale mowisz ze jestes po studiach, to w zawodzie bys pracowal tak? noo wiec raczej nie za minimalna krajowa. zamieszkasz na jakims pierdziszewie w wynajetnym pokoju to dasz rade nawet i za 5.95 taka prawda.

Prawda jest taka ze londyn jest boski, dla mnie t6o epicentrum swiata. jezeli lubisz ten kraj i podoba ci sie miasto to przez pierwsze 3 miesiace bedziesz mega happy, ale potem bedziesz potrzebowal kasy. Londyn ma baaaaaaaaaaaardzo wiele do zaoferowania, ale na wszystko potrzebujesz pieniedzy. Same krajobrazy dlugo cieszyc nie beda.

Niby kryzys, ale jak ja byłem 3 lata temu to było 5.05. Ładnie poszło do góry :) Ja dawałem wtedy radę za te 5.05, ale też napiwki były około 100/tydzień i miałem wyżywienie na koszt pracodawcy, że sobie do domu nawet niekiedy brałem na kolację :)

Gość marcinmnn
dzięki piekne za odpowiedzi :) na poczatku będe happy, a później to ja sobie poradze ;) wiem ze gdzie indziej zostaje wiecej, Londyn to dla mnie tylko sceneria, jaką sobie wybieram, a przyszle dochody będe mial z czego innego, co n9ie jest zalezne nawet od miejsca zamieszkania, ale zaczepisz sie musze , nie mam tam nikogo, dlatego tez musialbym szybko to zrobic, bo bede mial max 1,5tysF na start zanim znajde prace , jak nie to wracam :(