Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duzylotekjuz jutro

temp w pochwie - ciaza

Polecane posty

Gość duzylotekjuz jutro

Mam pytanie (kolejne z kategorii głupich)... Zaznaczam ze to jest pytanie z czystej ciekawosci... Czy to prawda ze w ciazy ma sie wyzsza temp w pochwie? Tzn jesli tak to jaka to jest i jaka jest temp jesli sie nie jest w ciazy? Ma ktoras jakies "doswiadczenie" w tym temacie?? Zastanawiam sie czy to prawda, czy ta rewelacje mozna ustawic obok - rewelacji typu ze bocian przynosi dzieci.... :)

Gość duzylotekjuz jutro
ladaco a na miekko czy twardo ;p czzy nikt nic nie wie?

Gość gruszkakula
Nie tylko w pochwie, ale w ogóle. W pochwie najczęściej mierzą kobiety, które ustalają swój rytm płodności. Tam też jest większa "wrażliwość", dlatego łatwiej wykryć niewielki skok, niż pod pachą. Temperatura w ciąży wzrasta (a raczej po prostu nie spada po owulacji) do 37 stopni, a nawet 37 i parę kresek.

Gość temperatura w czasie ciący
jest w pochwie rzeczywiście wyższa. Ale jak wysoka to juz twoja indywidualna sprawa.Temperatura nie w czasie ciąży, jest w drugiej części cyklu podobna do tej jak w ciązy - rzecz w tym, że spada przed miesiączką zaraz. W pierwszej części cyklu temperatura jest niższa. Aby okreslić w której jest się cześci cyklu, kiedy była owulacja i czy ma się szanse na ciąże trzeba sie obserwować co dziennie, mierząc w pochwie o stałej godzinie, najlepiej rano temperature i ja zapisywac.

Gość duzylotekjuz jutro
Dzieki dziewczyny za informacje :)

Gość duzylotekjuz jutro
podnosze

ja w pochwie nie mierzyłam tylko pod pachą, jak byłam w ciąży ale jeszcze o niej nie wiedziałam to źle się czułam i zmierzyłam sobie temperaturę i była ponad 37 stopni i tak utrzymywała się kilka dni aż zrobiłam test (bo okres nie przyszedł) a dalej to nie wiem bo jak wiedziałam że to ciąża to głowy sobie temperaturą nie zawracałam