Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki80

silne bóle głowy

Polecane posty

Temat ten otwieram dla tych którzy cierpią na silne bóle głowy.Takie ma mój mąż od paru lat. Miał robioną tomografie komputerową która nic nie wykazała(fakt że tomografia byla bez kontrastu). Wczoraj w nocy miał taki ból że pojechaliśmypo zastrzyk ana pogotowie. Ból jest w różnych miejscach umiejscowiony. Często nawet ketonal nie pomaga. Nie wiemy czy to migreny,chyba pozostaje nam wizyta u neurologa. A jak to u was wygląda?

Gość służba chorób nieuleczalnych
To weź sprawę własnego zdrowia we własne ręce - w internecie jest kilka forów propagujących zdrowy styl życia. Nie oglądaj się na lekarzy - to urzędnicy w białych fartuchach. Wypisują tylko recepty - a chirurdzy mówią o nich pogardliwie, że leczą papierami.

Gość ofksmaka
no niestety ja tez mam takie bole aleu mnie stwierdzono migreny(rodzinne;/) probuj ejakos z tym walczyc ale bez skutków niestety;/ czasem nie do zniesienia jest zwlaszcza jak mam polówke cyklu bo to wtedy sie bardziej nasila. w sumie mam mocne lki przeciwmigrenowe i jakos cierpie ....;/

nie mogę we własne ręce,- skierowania na tomografię sama sobie przeciez nie napiszę styl życia to co innegi,- u mnie naprawde się coś dzieje. A do grudnia (gdzie mam termin u neurologa) to chyba umrę. Przestudiowałam wszystko w internecie na ten temat,- nie dużo brakuje a sama postawię sobie diagnozę,- a lekarz pierw chce przeprowadzić badania ogólne.

Gość makusia
nie martw sie przezyjeszmnie leczyloi rok i tak niz nie znalezli to zwalili na dziedzicznosc a nic anty nie dali wpier,,,dalaj sobie tabletki i nisz zoładek:):) Polska piekny kraj zdolnej słuzby zdrowia

żeby to chociaż tabletki pomagały. Raz miałam taki " atak"- chyba moge nazwać to najgorszym dniem w moim życiu,- załuję że nie pojechałam tylko na pogotowie ( chciałam zaoszczędzić kłopotu i zmartwienia mężowi, który właśnie w tę noc wyjeżdzał w delegację)- a tak to może by mnie wzieli i porobili badania.

Gość dupaa bladaa
Hej :P ja to biję wszelkie rekordy bólu głowy właśnie o 3 w nocy miałam atak, kilka godzin bólu nie do opisania, torsje, potem dreszcze...i leżę jak trup....jestem słaba, ale musiałam wstać... boli mnie w dodatku gardło, bo mam rany... podczas ataku nie dam rady nić brać, bo i tak wyleci, zresztą mam parcie na pęcherz i odbyt, więc katastrofa...po biorę czopki pyralginu, to jedyne co jeszcze na mnie działa.. leczyłam się,ale nic to nie dało, napady i tak co jakiś czas wracają, najczęściej przed okresem...byłam na dietach...kiedyś pomagał mi pyralgin, ale wątroba już nie ta...i tak sobie z tym żyję, pracuję, czasem muszę brać l-4.... pogotowia już nie wzywam, bo niewiele mi pomogą, kiedys dali zastrzyk... nie wiem właściwie po co to piszę...zrobiłam wszelkie możliwe badania, wyniki wzorowe, na nic nie choruję...jedynie ten syf komplikuje mi życie...

migrena jak nic moja znajoma ma aż do wymiotów i utraty przytomności bóle głowy takie ma migreny bierze specjalne leki p.bólowe odnośnie migreny ketonal jest słaby nie czarujmy się mi nawet na "okresowe bóle nie pomaga" nawet duo pozdr

Gość zbadac kregoslup
wizyta u dobrego chiropraktyka/terapeuty manualnego, relaksacje szyi, terapia kraniosakralna

ketanol jest raczej na bóle chirurgiczne,- na receptę jest coś dużo lepszego....prawdopodobnie ( wykluczając żołądek ochywiście) nazywa sie CETAFLON albo CETAFLAN

Gość dupaa bladaa
dziwne jest to, że w samolocie, na statku nic mi się nie dzieje...a właśnie w nocy podczas snu dostaję masakrycznego bólu...budzę się ...i na wszystko jest za póżno....mam coraz mniej siły ,żeby dojść do łazienki i nawet napić się herbaty ...wczoraj ktoś mnie trzymał żebym mogła iść... neurolog diagnozuje migrenę...i poleca te tabletki ok. 60 PL jedna, ale ja nawet ich nie kupuję,bo i tak je zwrócę... ktoś tak ma? w pracy słyszę ludzie opowiadają o bólu głowy, to śmiać mi się chce, oni jeszcze nie przeżyli bólu głowy! kryję się z tym problemem przed znajomymi...

ja tez meczylam sie latami, az w koncu trafilam do neurologa, dostalam proszki, ktore sie bierze codziennie i bole zniknely

zbadac kregoslup! ty piszesz o pesteczkach trochę Ja mam bóle uszu , -wrażenie bolących włosów, -zaburzenia wzroku, itp,itp

Gość dupaa bladaa
..u mnie zapachy potrafią wywołać ból...rosół, bigos, perfumy... ból umiejscawia się na czole, w czaszce lub oczach- chce mi je wyłupać.. jeszcze nie zemdlałam,ale jestem trup...jedynie łóżko, spokój, ciemno...i czas do kilku godzin po ataku.... a na drugi dzień moge wejść na Mont Everest ciekawe to...:O

Gość Hamerschen Herd
Przecież dałam Wam linka do strony gdzie dogłębnie wyjaśniają jak i od czego powstają te bóle, a że się to dziwnie nazywa Germańska Nowa Medycyna - to nic na głupią nazwę nie można poradzić. Treść jest w porządku. Zerknijcie na ten wykres - http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=55 Po rozwiązaniu konfliktu dolegliwości nasilają się, zaczyna boleć głowa (obrzęk ogniska Hamera), pojawia się gorączka. Jednak w połowie fazy zdrowienia następuje tzw. kryzys epileptoiczny, jest to moment gojenia się ogniska Hamera w mózgu, które powstało w momencie uderzenia konfliktu. Na początku fazy pcl A to miejsce w mózgu (HH) zaczyna „puchnąć”, gromadzi się w nim więcej substancji glejowej (a co za tym idzie więcej wody), która zbiera się w celu naprawy połączeń komórek nerwowych i właśnie w momencie kryzysu następuje punkt zwrotny – mózg zaczyna pozbywać się tej wody (odczuwane jest to przez nas jako dreszcze). Właściwe komórki nerwowe, które stanowią tylko 10% całkowitej pojemności mózgu, zostają otoczone przez tzw. komórki glejowe, a dokładniej tkankę łączną mózgu, w celu reperacji. Mamy tutaj do czynienia z pewnym rodzajem izolacji. Właściwie dzieje się tutaj to samo, co obserwujemy w gojeniu rany skóry: rana brzęknie oraz goi się pozostawiając tylko bliznę. Więc gdy w jakies miejsce w mózgu puchnie to jasna sprawa, że boli w określonej części głowy.

widze że nie my jedni walczymy z bólem głowy w poniedziałek mąż idzie do rodzinnego po skierowanie do neurologa o ile ten z wielką łaską raczy takie pismo wystawić u męża te bóle pojawiają się często gdy jest w trasie,może ze zmęczenia,zbyt dużej koncentracji na drodze albo z głodu serio zauważyliśmy że gdy mąż jest zabiegany i nie ma czasu zjeść posiłku o odpowiedniej porze pojawia sie wpierw ból brzucha a potem dochodzi ból głowy który narasta

Gość arek

Jakiś czas temu natrafiłem w trakcie pobytu w Niemczech na mini inhalator, który miał w nazwie coś z Clipem czy coś takiego. Najbardziej zaskoczyła mnie cena na nasze jakieś 30 złotych a sprzęt rzeczywiście efektywnie działa i zwalcza bóle głowy więc mogę go polecić.

Gość arek

Jakiś czas temu natrafiłem w trakcie pobytu w Niemczech na mini inhalator, który miał w nazwie coś z Clipem czy coś takiego. Najbardziej zaskoczyła mnie cena na nasze jakieś 30 złotych a sprzęt rzeczywiście efektywnie działa i zwalcza bóle głowy więc mogę go polecić.

Gość artt

Znajomy przywiózł mi mini inhalator Clip z Niemiec za 7 Euro i jestem mocno zaskoczony, że można kupić taki dobry sprzęt w tej cenie. W Polsce inhalatory są dużo droższe. A tutaj za około 30 złotych sprzęt, który rzeczywiście działa.