Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulaja

oligozoospermia przyczyną niepłodności

Polecane posty

Gość bulaja

Witam! M zrobił badanie nasienia, diagnoza oligozoospermia ciężka Liczba plemników w nasieniu: * Azoospermia: brak plemników * Oligozoospermia: poniżej 20 mln w 1 ml: Oligozoospermia ekstremalna: pojedyncze plemniki Oligozoospermia bardzo ciężka : 1-5 mln w 1 ml Oligozoospermia ciężka : 5-10 mln w 1 ml Oligozoospermia lekka: 10-20 mln w 1 ml * Normozoospermia: 20-250 mln w 1 ml * Polizoospermia: powyżej 250 mln w 1 ml i co dalej? czy to prawda,że przy takich parametrach szanse na naturalne zapłodnienie są znikome?czy ktoś przez to przechodzi(ł)?

mój mąż też ma oligozoospermie i też nie wiem co dalej. lekarze nie dają nam szans na naturalną ciążę. Jestem załamana :(

Gość to jest przykre ale
wile par to ma, niektorzy w desperacji decyduja sie na..zaplodnienie obcym dawca, ale to wg mnie cos okropnego.

Gość cc)
mój mąż też ma, jestem po 2 in vitro...... Nie licz na naturalne zapłodnienie...... Facetów się nie leczy, ja dwa lata walczyłam, dietki witaminki, sporty dobra bielizna i dupa...... w końcu poszłam na in vitro, bo inseminacja nie miała wogóle sensu i za tydzień rodzę.....

ale ciężko jest przywyknąć do takiej sytuacji, bardzo ciężko..:( trudna decyzja przed nami, nie wiem co zrobić :(

cc) gratulacje:) a czy Twój mąż przyjmował jakieś leki?

Gość bulaja
właśnie przypomniał mi sie ten wątek...dzis moge sama odpowiedziec sobie na pytanie, które zadałam wtedy :) oczywiscie że można! trzeba miec nadzieję! Mamy synka :)

Gość walentynka...
wiki27 ja za ponad miesiac podchodze do iui staramy sie 4 rok

Gość gość
Moj maż również ma stwierdzoną oligozoospermię. Lekarze mówili tylko in vitro,ale nie poddaliśmy się. Staraliśmy się naturalnie o dziecko aż 9 lat i udało się, mamy wspaniałą córkę, która ma już 3 lata, a teraz oczekujemy na narodziny drugiego maleństwa.

Gość gość
Ciekawe jak to w przypadku oligozoospermii ekstramalnej?

Gość gość
Nie straszcie bo kazdy przypadek jest inny. U nas bylo to samo. Tez takie wyniki u meza. O tyle dobrze ze u mnie nic sie nie dzialo.Pierwsza ciaza z inseminacji z pierwszej proby.Po dlugim czasie nieudanych prob. Na moim cyklu bez symulacji itd Druga ciaza bez jakichkolwiek ingerencji lekarza czy nawet badan I to w trzecim cyklu.