Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krakowianka kra

Soczewki kontaktowe mnie męczą, czy to minie?

Polecane posty

Gość Krakowianka kra

Moje oczy są w nich cały czas zmęczone i ciężkie :( To 4 dzień jak w nich chodzę. Nie uwierają mnie, ale czuje, ze je mam na oczach. So to acuvue oasys with hydracler plus, J&J

Gość gruszkakula
Trudno powiedzieć, czy przejdzie... Ja noszę soczewki od paru lat, ale nie codziennie, i mogę tylko ze 6, góra 8 godzin dziennie, bo też mi przeszkadzają. Taka moja uroda. Ale daj sobie jeszcze czas, 4 dni to niewiele. Może jeszcze się przyzwyczaisz. A może powinnaś innych spróbować?...

Gość krakowianka kra
moja okulistka mi powiedziała, ze te są najlepsze a nie powiedziala mi jaką mam krzywice, wiec nawet jakbym chciala sobie inne kupic to nie kupie, a nie chce mi sie juz isc do innego okulisty, przynajmniej na razie

Gość gruszkakula
Krzywiznę:-) Krzywizna soczewek powinna być podana na opakowaniu, to oznaczenie B.C.

Gość krakowianka kra
tak, ale te soczewki co mam mają tylko jedną krzywiznę, uniwersalną 8.4 a soczewki innym firm mają kilka

Gość różnie bywaaa
Różnie bywa mi soczewki j&j nie pasują, dla mojego męża są ok. 4 dni to mało, spokojnie, powinno być lepiej, czuć je na oku, to możesz i miesiąc...

Gość gruszkakula
No tak, to może być konieczne skonsultowanie się znowu z okulistą. Ale daj sobie jeszcze czas, minimum ze 2 tygodnie. Na początku dyskomfort nie jest niczym dziwnym.

Gość przyznam że ja na samym
poczatku soczewek w ogóle nie czułam, nie musiałam się przyzwyczajać. Gdybym czuła się w nich źle raczej bym odstawiła całkiem sądząc że po prostu nie sa dla mnie..

ja też noszę j&j acuvue oasys i nie czuję ich na oczach. Zdarza się, ze noszę je nawet 12 godzin i nic. Może masz nieprzyzwyczajone oczy? Ewentualnie na Twoim miejscu spróbowałabym jakiś kropli nawilżających ( specjalnych do soczewek) i powinno byc lepiej

Gość Agnieszka343
Zmień może soczewki. Na zmęczone oczy mi bardzo pomógł pryzmin - wyciąg z borówki. Wzmacnia on ściany naczyń włosowatych i posiada właściwości przeciwutleniające. W każdym razie to znalazłam na stronie producenta. U mnie się jak na razie sprawdza. Zobaczymy jak będzie dalej, bo z soczewek nie wyobrażam sobie zrezygnować ;) W okularach wyglądam strasznie, choć mojego faceta podniecają, ale... zrozumieć tych mężczyzn :).

jeśli cię męczą to zmień na inne.Jest tyle teraz soczewek do wyboru,że zpewnością znajdziesz takie,które będą tobie odpowiadały:)