Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kakusia20

Chcę zajśc w ciąże nie udaje mi sie co robić?

Polecane posty

Gość Kakusia20

Dziewczyny pomózcie nie wiem dlaczego nie jestem w ciąży kochałam sie z partnerem w dni płodne i nic mamy juz jedno dziecko i chcemy miec 2 zaczełam miesiąć temu brac folik juz zjadłam 1 cały listek i paseczek z 2 . okres miałam 16.08 wczesniej 21.07 a jeszcze wczesniej25.06 teraz mam dostac okres w ciągu kilku dni. robiłam test wczoraj i wyszło że nie jestem w ciąży pewnie dostane okres co jest nie tak pierwsza ciaza była bezproblemowa. mam 21 lat . mam przestac jesc folik.co robic? mam sie martwic prosze o pomoc...

Gość Kakusia20
Zapomniałam napisać że zaczęłam starać sie o dziecko 1 raz 2 sierpnia w pierwszym cyklu nie udało sie czekam teraz na okres ale raczej będzie .

Skoro starasz się o dziecko, to w żadnym wypadku nie odstawiaj Foliku! I uzbrój się w cierpliwość. Masz już jedno dziecko? Będzie i drugie - może nie od razu. Brałaś jakieś leki anty? Nie wypatruj 2 kresek - one same przybędą :) Próbujcie dalej, a jak będziesz miała jakieś obawy, idź do gina, niech sprawdzi co się dzieje. Też bym chciała po miesiącu być w ciąży. A czekam już parę lat :(

Gość gruszkakula
Daj spokój, dwa cykle i Ty już się martwisz? Sześć miesięcy to na luzaku norma, a martwić się można po roku.

Gość joojjjj
21 lat i już drugie dziecko?? podziwiam - folik możesz jeść dowolnie długo a o dziecko czasem nie łatwo - przygotuj się na dłuższe staranko, od ręki wpadają tylko głównie te co nie chcą i nie planują

Gość Kakusia20
Dziękuję za odpowiedzi:) Mam juz jednego dzidziusia w listopadzie będzie miał 3 latka, teraz chcielibyśmy mieć 2 w tamtym roku sie pobraliśmy, mieszkmy zagranicą chcemy sie starać o drugie ze względu na to że i tak musze siedziec z jednym w domu to i z dwójka mozna posiedzieć, duże dotacje na dzieci, no i niechce aby mały sam się wychowywał, wszystko mam dla dzidzi tak że wydatki będa małe, mój mąż ma dobrą pracę.Niechce tak dokońca odchować dziecko żeby mieć luz i poczuć wolność, zapomnieć o pieluchach itd.wole odrazu a później wypoczywać. Tak mam 21 lat uważam ze jestem dobra mamą mimo tak młodego wieku. zaszłam wciąże gdy miałam 18 nie pobraliśmy się odrazu, wyjechaliśmy zagranicę tu urodziłam, wcale nie miałam łatwo mały chorował, ale juz jest oki.Skończyłam szkołe w Polsce napisałam maturkę, dziecko niebyło przeszkodą. Teraz zapisałam sie do szkoły tutaj na miejscu, czasami w weekendy idę do paracy, maą pomaga mi dużo. Uważam że nie ma na co czekać. Dalej nie mam okresu jutro ma być mam nadzieję że go nie dostanę.

Gość Kakusia20
Nie brałam żadnych leków antykoncepcyjnych od ok 4 lat.Myślałam że się uda odrazu. W ciązy brałam dufaston, może to miec jakieś znaczenie?

Gość Kakusia20
Muchacha trzymam kciuki mam nadzieje że sie Wam uda. Długo juz czekacie ? to ma być 1 dziecko?

Kakusia - no to niech będzie teraz ta dzidzia, tego Wam życzę. A u mnie tak, to pierwsze dziecko. Niby teraz powinnam mieć owulkę, a nie mam totalnie żadnych objawów :O Pewnie przez te leki, bo one zmniejszają PMS ;) Szkoda, że nie ma Cię w kraju...

Gość eerffe
bardzo dobrze, ze nie ma cie w tym chorym kraju. tu nie da sie życ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kakusia20
Dobrze że jest takie forum i można wymienic sie doświadczeniami i wiedzą. DZISIAJ POWINNAM DOSTAĆ ORES I GO NIE MA:)Zrobiłam test po 4 min popatrzyłam i był negatywny wyrzuciłam go do kosza bo się zdenerwowałam że znów nic, za chwilę go wyciągłam cos mnie tchnęło zobaczyłam bledziutką 2 kreseczke ale taką ledwo co:)jestem zadowolona ale test powtórze w niedzielę dla pewności:)dalej sobie zadaje pytanie dlaczego nie udało mi się zajść wciąże za 1 razem?zna ktos odpowiedź?muchacha wiem oco ci chodził:)niestety jestem tu, albo i stety...możemy pisać na necie. ile masz lat muchacha?jesteś mężatka?

Lat? Oj, lepiej nie pytaj :classic_cool: Pewnie mam z dychę więcej niż Ty :p Ale przecież nie o wiek tu chodzi, prawda? Tylko o wzajemne wsparcie 🌼

Gość blacksoul*********************
kakusia,ty naprawde jestes taka tepa czy tylko udajesz???

Gość Kakusia20
Tempa nie jestem a jak nic więcej nie umiesz pisać to nie pisz bo może pewnych spraw nie rozumiesz, to był bylejaki test teraz wiem na pewno udało nam się jestem w ciąży.

Gość Kakusia20
Muchacha masz rację poprostu zapytałam.Mam nadzieje że i ty wkrótce napiszesz że masz 2 kreseczki teraz wiem że testy oszukją wcale nie pokazują 2 tyg ciąży ja mam prawie 4 a kilka dni temu jak robiłam test to kreska była prawie niewidoczna i dlatego się zastanawiałam czy to cos nie przebija i czy to nie złudzenia bo tak bardzo czekałam na tą kreskę. WCZORAJ ZROBIŁAM TEST I KRESKA 2 JEST MOCNA ,BRAK OKRESU, TWARDY BRZUCH...WIEM NAPEWNO:)

Kakusia - ściskam mocno i gratuluję! Bardzo się cieszę, że masz upragnione 2 krechy. Obym i ja je zdobyła :)

Gość susi78
Kakusia, ja mam podobnie jak ty. Twardy brzuch, brak okresu, miałam dostać 13-ego w niedziele ale na razie nic. Staramy się o 2 dziecko. 2 testy wyszły mi negatywnie.Jeszcze poczekam 2 dni i powtórzę test.Jakiej firmy robiłaś test?Gratuluję zafasolkowania. Ja się stram od 7 miesięcy.

Gość Kakusia20
Susi ja robiłam test nie wkraju ale była to bylejaka firma poczekaj testy wcale odrazu tzn po 2 tyg nie wychodzą kup lepszy test i poczekaj...może zobaczysz 2 kreseczki

Kakusia, cieszę się, że znów jesteś :classic_cool: Plamienia w ciąży nie są normalne. Idź do lekarza, niech sprawdzi co się dzieje.

Gość Kakusia20
Witaj muchacha straciłam swoje słoneczko 10 października 2 msc ciąży jak ktos ma pod góre to ma:(

Gość Kakusia20
Zobaczyłas wreszcie u siebie 2 kreseczki?

Kakusia, tak mi przykro 😭. Ja nigdy nie zrozumię, dlaczego tym co tak pragną macierzyństwa, się to nie udaje! 😠 😭 Nie, ja swoich dwóch kresek nie zobaczyłam. Mało tego, po najbliższej @ idę do szpitala na HSG. Nie wiem, jak ja to przeżyję... :(

Gość Kakusia20
Co to jest to hsg? Widzisz jak to jest... pierwsze nie mogłam zatrybic a teraz JUZ 4 DNI PO PORONIENIU boję sie próbować dalej ale bardzo chcę, wiesz chyba wolałabym nie widziec tych 2 kresek jak bym wiedziała co mnie czeka, żeby było śmieszniej w Polsce może by uratowali maleństwo a tu w UK do 12 tyg selekcja naturalna..Nie wiem zabardzo co mam robic żeby od nowa zacząc funkcjonować, starciłam duzo krwi, dobrze że mam juz synka i to mnie jakoś trzyma ...chciałabym uzysac porady co byłoby dla mnie teraz najlepsze, pije jakis syrop 3 razy dziennie po2 łyż. jakies witaminy czy coś dali mi w aptece jak powiedziałam co sie stało, staram się zdrowo odżywiać i nie wiem czy to dobry pomysł ale spróbujemy za kilka miesięcy może za 3 lekarz powiedział że za 2 można już...ale teraz poszukam polskiego ginekologa żeby trzymał reke na pulsie i podał hormonki wrazie gdyby się coś działo...

Kakusia wiem jak to w UKeju jest. Ale w sumie popatrz na to tak ze daja tam szanse naturze. Moze dzieciatko bylo za slabe zeby przezyc, moze bylo juz chore, moze natura uznala ze nie teraz. Czasami sie tak zdarza. Trzymam kciuki zeby nastepna ciaza juz byla ok:)

Gość Kakusia20
Dzięki muchacha za ten link.. trzymam kciuki za ciebie i mam nadzieje że będzie oki:)

Gość Kakusia20
TRALALALA dzięki za słowa wsparcia też się nad tym zastanawiałam, może i lepiej ale mam juz zdrowe dziecko i nawet by mi przez myśl nie przeszło że to mnie spotka. Jeżeli miało by byc chore i urodzic się upośledzone albo by zmarło w późniejszej ciązy to byłoby dla mnie gorsze. Teraz się troche boje kolejnej ciąży ale skóro Bóg dał mi juz jedno zdrowe dziecko to i może tym razem się uda. Zastanawiam się cały czas nad tym czy to nie moja wina??>>>może mogłam zwolnić bardziej sie oszczędzać lerzeć więcej, ja chciałam góry przenosić ...poprzednia ciąża byla mocna pracowałam po 12 godzin stałam czułam się dobrze, może tym razem nerwy zrobily swoje nie wiem nie umiem sobie odpowiedziec na to pytanie....mam 21 lat i takie problemy...nigdy nie miałam większych problemów ze zdrowiem