Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mekka

uzależnienie od kawy. Jak się z tego wyleczyć?

Polecane posty

Witam. Mam problem ponieważ jestem uzależniona od kawy!!! Pierwsze co robie po wstaniu z łóżka to KAWA, kąpiel potem -KAWA , przed kompem-KAWA. Gdzie kolwiek ide pije kawe . Jak jestem na mieśćie wydam wszystkie pieniądze tylko zeby napić się kawy! Jak chce mi się pić też nie sięgam po jakąś wode tylko po kawe. Próbowałam kilka razy nie pić kawy ale to wogole mi nie wychodzi, boli mnie głowa czuje się zmeczona. A wiem że jak tak dalej będe ją piła to zdrowiem sie długo nie naciesze :( znacie jakieś sposoby żeby odstawić kawe lub żeby ją czymś zastąpic ?

zastąpić kawą bezkofeinową?? jedna, dwie zwykłe, a potem bezkofeinowe, jeżeli faktycznie nie potrafisz przestać

mekka ja żuciłam palenie a kawę piję dalej to moja używka mój nałóg

Dodam że byłam u lekarza to przepisał mi tabletki jakieś które zawierają kofeinę na podwyższenie ciśnienia ale jak przeczytałam jakie są skutki uboczne odechciało mi się je brać i wyrzuciłam je!

Jeśli już na siłe chcesz ją czymś zastąpić to polecam picie zielonej herbaty. Trzeba wypić ok 10-15 filiżanek aby poznać jej prawdzywy smak. Rzecz gustu możesz spróbować. Mocna zielona herbata ma działanie silniejsze nić kawa

nie chce na siłe bo kocham kawe jej smak aromat mmmmmmmm. chociaż troche ograniczyć ale im bardziej chce ograniczyć tym wiecej kaw pije :/.

to kup sobie jacobs night&day to jest zwykła kawa, tyle że bezkofeinowa, organizm z czasem też przyzwyczai się funkcjonować bez ciągłych dawek kofeiny i będzie ok.