Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agrey

Rosół gotować czy nie

Polecane posty

Kochani co sądzicie o gotoaniu rosołu. Wpisujcie wszystkei za i przeciw

Gość za - jest smaczny i zdrowy
ponadto mój mąż go uwielbia Przeciw - nie umiem i wydaje mi się, że to strasznie skomplikowane.

Gość waleryja
Ja przeciw to widzę tylko takie, ze wali tym rosołem w calym domu. A poza tym tylko za - smakuje bosko, jest zdrowy i wcale nie jest trudny do zrobienia

Gość zaaaaaaa
zrob mi tez

przeciw :D za duzo czasu i roboty. jedno za: jezeli ktos ma czas, to warto ugotowac wielki gar pieknego rosolu, ktory potem mozna w mniejszych pojemnikach zamrozic i miec gotowa baze na pyszne zupy. ja zup ogolnie nie robie, wiec dla mnie rosol nie zdaje egzaminu, a sam w sobie jest tylko dekoracja do dania, wiec nie dla mnie lenia takie zabawy ;)

Gość o matko naprawdę jest taki
prosty? To dajcie mi przepis, tylko na taki prawdziwy, a nie z kostki, czy innego gówna typu bulionetka.

rosol potrafi byc niebiansko pyszny, jest na pewno krzepiacy, ale nie lodzmy sie, ze zdrowy ;)

Przepis to fakt prosty Pół kury, kawałek wołowiny i cała włoszczyzna, plus sól i pieprz Wszystko gotować w ok 4-6 l garze ta py pyk pyk przez ok 4 godziny. Przyprawić pietruszką i podawać z kluseczkami, ryżem lub ziemiakami Ale to jest KALORYCZNE

Gość kaloryczne czy nie
jest smaczne i mój M. na śniadanie to mógłby tylko rosół jeść, a właściwie pić. Więc chyba spróbuję, ugotuję większą ilość i zamrożę. Dzięki :)

Madusia nie mam takiej babci co kury hoduje Kurę mogę kupić tylko w sklepie

Gość spoko zamówię sobie
w takim razie kurę wsiową u babci. Ile taka kura może kosztować, bo znając moją babcię to kupi i nie będzie chciała kasy, a nie chcę jej naciągać...