Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwinka martuska

Biorę pigułki anty. Jak rozpoznać ciążę w razie wpadki? ? ?

Polecane posty

Gość Malwinka martuska

Jak wiadomo pigułki nie dają 100% pewnosci. jak więc rozpoznam że jestem w ciązy, skoro okres w czasie 7-dniowej przerwy to tylko krwawienie wynikające z odsatwienia? Czy w razie ciązy nei będzie go? O co chodzi? Porszę wyjasnijcie mi to... dzieki :)

Gość qasdeaa
tak? a ja slyszalam ze to krwawienie to moze nawet do polowy ciązy wystepowac . i co?

Gość kubek wody zamiast
moze faktycznie być krwaiewnie, ale ciąze raczej rozpoznasz choc slyszalm o dziewczynie ktora brala pigulki i dopiero 6 miesiacu sie zorientowala

Gość Malwinka martuska
no własnie,,, 6 miesiąc to strasznie późno! :( boję sie tego bardzo :[ ta obawa odbiera mi radość sexu

Gość walka_o zloto
a co ona miala krwawienia czy nie?

Gość co za głupota.................
....Słyszałam o dziewczynie co brała pigułki i dopiero po 6 miesiącach się zorientowała.... Jak można pisać takie bzdury i jeszcze w nie wierzyć????

Gość aaswsw
przeciez to możliwe. na dodatek powiem, ze byla dziewczyna, ktorej udalo sie utrzymac w tajemnicy ze jest w ciązy aż do... 8 miesiąca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość co innego udawać że nie jest
się w ciąży, a co innego nie wiedzieć że jest się w ciąży :) Na zdowy rozum - w 6 miesiącu brzuch jak piłka, w 5 pierwsze ruchy dziecka - i ona nie wie, że w ciąży!!! No, chyba, że jakaś nienormalna jest, to rozumiem.

Gość yuyuyuuyfd
up

Gość samotna dziewczyna
no chyba jest krwawienie nie?

Gość walka231
heloł?

W Anglii było coś takiego, że jakaś b.gruba baba nie wiedziała że jest w ciąży i zaczęła rodzić na dyskotece... lol :D - ale raczej nie brała tabletek ;)

Gość ede12345
to chyba jakies straszne! i nie na temat? w ogole jak mozna byc w 9 miechu i rodzic. omg!

Gość gg34321222
nie ma

Myślę że kobieta może zacząć podejrzewać że jest w ciąży od momentu gdy ustaną jej miesiączki. Czyli zwykle 1-2 miesiące od zapłodnienia.

wcale w 6 m-cu brzuch nie musi wygladac jak pilka. moja ciaze mozna bylo dostrzec dopiero w 6 m-cu, a dopiero w 9 m-cu sie ladnie zaokraglilam - a tak to brzuszek byl malutki i balam sie, z dziecko bedzie za male! co do ruchow, to pierwsze sa w 17-22 tyg, ale jak ktos ich nie wyczekuje i nie stara sie ich wyczuc, to moze poczuc dopiero mocniejsze kopniaki, np w 7 czy 8 m-cu. moim zdaniem nie zdawanie sobie sprawy z ciazy przez taki dlugi okres czasu to wcale nie taka wyimaginowana sytuacja :) pytanie tylko gdzie sie podzial okres ??

Gość edna2009
może okres byl

Gość moja koleżanka zaszła
na pigułkach, ciąży w ogóle się nie spodziewała, jakieś tam krwawienia miała, ale pod koniec 3 miesiąca lekarz ją uświadomił na wizycie kontrolnej... Ale mam jeszcze lepszy przypadek. Moja inna koleżanka po "wpadce" zażyła postinor w czasie przepisowych 72 godz. po czym i tak była w ciąży. A ta wpadka to była jedyna okazja, bo później już uważała jeszcze bardziej, czyli postinor też nie zawsze działa...

Gość walka231
nie straszcie mnie ;(

czy moglbyscie takze jakos ocenic moją sytuację? Pewnie powiecie, że powinnam kupić test ale jeszcze troche czekam. Więc biorę tabletki microgynom od prawie roku w tym miesiącu jakoś konkretnie porąbałam branie, nie wiem cos mi odbilo, najpierw wzielam dzien wczesniej (niechcący) pozniej drugiej tabletki zapomnialam wziasc i coś około piątej/szóstej też zapomnialam a nie przyjełam następnej bo (wiem, jestem łupia) stwierdzilam ze i tak sie nie mam z kim bzykać wiec co sie przejmowac heh :P a tu jednak no chłopaka znalazłam i kochalismy sie jakos w drugim tygodniu brania tabletek (dni płodne) do samego końca, bez innych zabezpieczeń.. Tabletki normalnie biorąc powinnam skończyć 5 dni temu a skonczylam 3, a okres zwykle dostaję 2 dni po ostatniej tabletce. W tym momencie jestem trochę zaniepokojona, nie bolą mnie piersi ale nie za dobrze się czuję, w sumie mam problemy z jelitami od paru dni, ale jak palę 9 lat tak mdli mnie przy fajkach (rzadko mi sie to zdarzało kiedykolwiek indziej) i jestem troszkę senna, nic mi się nie chce. Myślicie, że jest duże prawdopodobieństwo i jak najszybciej to rozpoznać skoro dopiero 2gi tydzień mija..?

mam pytanko. Okres spóżniał mi sie ponad dwa tygodnie zrobiłam test i wyszedł pozytywny , umówłam sie do lekarza lecz dzis dostalam okresu i nie wiem co to oznacza ????