Myszeczka00018 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 Przez dlugi czas nie mialam okresu i lekarz stwierdzil ze mam wielopecherzykowe jajniki i przy tym ciezko o regularne okresy.. przepisal mi diane 35 ..biore je juz 3 miesiace.. powiedzial ze jesli nie mam zamiaru miec dziecka to mam je brac.. narazie mam dopiero 19 lat..dziecko moze dopiero po studiach..czy to znaczy ze bede je musiala brac przez najblize pare lat >?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszeczka00018 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 >> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszeczka00018 0 Napisano Wrzesień 10, 2009 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszeczka00018 0 Napisano Wrzesień 11, 2009 Naprawde nikt nie wie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OgnistyPocałunek 1 Napisano Wrzesień 11, 2009 przeciez to jest logiczne, jesli nie chcesz dziecka to musisz brac tablety dopoki nie zmienisz zdania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Wrzesień 11, 2009 Myślę,że tak.No może nie ciągle dianę, ale inne środki antykoncepcyjne hormonalne.Jeśli masz nieregularne okresy to niestety ciężko stwierdzić kiedy masz owulację.Lekarz boi się,że wpadniesz i dlatego zalecił tak a nie inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trzeba szukać alternatywy Napisano Wrzesień 11, 2009 Lepiej żebyś ich nie brała przez kilka lat, bo tabletki anty nie są obojetne dla zdrowia. Jesteś młodziutka, a taką dolegliwość, o której wspominasz, można wyleczyć inaczej. Lekarze idą na łatwiznę i tyle. A jest tyle ziołowych możliwości... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Wrzesień 11, 2009 Dolegliwość to można wyleczyć inaczej, ale tu chodzi też o zabezpieczenie przed niechcianą ciążą.W tym wieku uważam,że tabletki anty to najlepsze wyjście.Oczywiście jak będziesz starsza i poradzisz sobie z nieregularnymi cyklami możesz pomyśleć o innej metodzie antykoncepcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach