Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzyZaGruba

ciaza a tusza

Polecane posty

Gość CzyZaGruba

mam 28lat,20kg nadwagi ktora systematycznie zbijam.czy mam szanse na zajscie w ciaze??

Gość masz...
ale na pewno jak schudniesz, będzie łatwiej ale znam wiele dziewczyn z dużą nadwagą, wręcz otyłością, które są w ciąży bądź już szczęśliwymi mamusiami:)

Gość CzyZaGruba
bardzo chcialabym juz dzidzie bo juz wiek i odpowiedni i dojzalosc emocjonalna dlatego zaczelam dbac o siebie mam nadzieje ze niedlugo bede mamusia

To znaczy przy jakim wzroscie jaka waga? Ja nie sadze ze przy nadwadze bedziesz miala problemy z zajsciem w ciaze. Trzymam kciuki!!

Gość CzyZaGruba
mam 160cm i waze 73kg obecnie. po diecie stracilam 10kilo i dalej sie odchudzam

Gość AjaMaja
Ale wiesz ze po diecie organizm jest oslabiony i zanim zdecydujesz sie na dzidzie to udaj sie do lekarza wyjasnij mu sytuacje i dostaniesz albo witaminki albo skierowanie na badania. powodzenia.

Gość CzyZaGruba
ja slyszalam o tym ze kobiety z tusza maja mala szanse na dziecko wiec postanowilam sie odchudzic zeby nie miec problemow wiem ze dieta oslabia organizm tlatego nie przesadzam nie stosuje super szybkich diet tylko cwiczenia i ograniczenie kalorii

Gość alutka malutka
może przy okazji zbadaj sobie hormonki, czasami one są przyczyną nadwagi i np. braku owulacji

Gość CzyZaGruba
ja mam regularna miesiaczke,a myslicie ze jak pojde do ginekologa i powiem mu ze chce zaczac starania o dziecko to zrobi mi badania?bo nie chcialabym uslyszec najpierw to zgub ten tluszcz a potam mysl o dziecku

Gość ty masz tłuszcz ale na mózgu
jaki lekarz powie ci : "najpierw zgub ten tłuszcz" ??? :-O po pierwsze lekarze jednak w większości są dobrze wychwani po drugie kobiety maja dzieci i przy znacznej otyłości powyżej 100kg (czasem sie poźne orietują że sa w ciązy przez swoją tuszę ;-) ) po trzecie jak powiesz, że chcesz starać się o dziecko i prosisz o zalecenia i badania to ci je wyda ile ty masz lat, że piszesz jak 10latka co nigdy u lekarza nie byłaa? :-O