Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 spanielowa pani

Cocker Spaniel

Polecane posty

Go艣膰 spanielowa pani

Szukam kogo艣 kto ma takiego pieska. Chcialabym zada膰 kilka pytan odnosnie tej rasy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 spanielkowa pani
Nasz spanielek jest z nami od kilku dni a my juz wydalismy ma膮tek na jego "potrzeby" ma艂y choruje na oczka (grudkowe zapalenie trzeciej powieki) i uszki (infekcja) Dwa razy dziennie zakrapiam i przecieram mu oczy, dwa razy dziennie zakrapiam i czyszcze uszy. Martwie sie troche ze to nie ejst dobra wr贸偶ba na przy艂osc. Czy jesli ma艂y szczeniak choruje na taie rzeczy to jest w stanie uwolnoc sie od tego ca艂kowiecie w przysz艂osci? Szczerze powiedziawszy mam 偶al do siebie 偶e wybra艂am t膮 rase :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spnielkowa pani
kant dupy- piekny piesek. Nasz jest jasno brazowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hania1234
ja mam spanielka :) faktycznie je艣li male艅stwo choruje ju偶 od male艅ko艣ci to nie wr贸偶y pomy艣lnie, jednak przy Waszej systematycznej opiece my艣l臋 偶e powinno by膰 dobrze. moja psinka prze偶y艂a ju偶 niejedno, nawet powa偶n膮 operacj臋 a ma ju偶 14 lat i nadal zachowuje sie jak szczeniak :) powodzenia :) aaahhhhh no i radze szczegoln膮 uwage poswiecic uszom - ta rasa ma z nimi najwieksze problemy :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hania1234
a mi weterynarz powiedzial 偶e nie mo偶na czyscic psu uszu patyczkiem - jedynie delikatnie przemywac p艂atkiem kosmetycznym a p艂yn zrobi ju偶 swoje na odpowiedniej g艂臋boko艣ci i tak偶e zaleca艂 robi膰 to min 2 razy dziennie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Spanielkowa Pani
tzn to ejst tak jak psiak jest zdrowy t m贸wi艂 偶e raz na tydzien wystarczy czyscic i tez zalecil te patyczki dla maluszk贸w ale zeby nie za g艂eboko. P艂yn tez kupi艂am. Teraz maly chory wiec mam mu czyscic 2 razy dziennie i po czyszczeniu zakrapla膰. Tak samo z oczkami tylko ze tu odwrotnie najpierw zakra[lac a potem zmywac waciekiem zanurzonym w 艣wietliku wszystko to co sie wylalo z oczka zeby bylo tam sucho i czysto. w艂膮snie sie martwie o tego pieska. Kupilam go od nieodpowiedzialnego cz艂owieka i juz mnie ostrzegano ze moge miec problemy. Mam nadzieje ze nic wiecej nie wyskoczy bo podobno do 6 miesiaca zycia wszelkie wady sie ujawniaj膮. a powiedzcie mi jakie sa wsze psy? M贸j jest strasznie spokojny. Uwielbia spa膰, albo lezec, niechetnie sie bawi a jesli juz to tylko obgryza wszystko. Weterynarz kaza艂 obserwowac bo niby jest od niedawna ale na jego oko jest za spokojny i ze te psy sa podobno 艂obuziakami. Pozatym m贸j cierpi na syndrom "dziecka porzuconego" 艂aduje sie do 艂贸偶ka nie chce zostac sam ani na chwilke i ca艂ymi dniami przerazliwie skomle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a gdzie kupilas tego psa
bo to bardzo wazne

Udost臋pnij ten post

jesli pies ma zdrowe uszy to nie powinno sie czyscic w ogole!!!!!!!!!! bo to tylko moze spowodowac zapalenie.. i w zadnym wypadku nie czyscic 2 razy dziennie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Spanielkowa Pani
znalazlam ogloszena allegro i pojechalam. Pan ma dwa dorosle spaniele w domu i suka sie oszczeni艂a- by艂y 3 szczeniaki dwie suczki jeden pies. ja chcia艂am psa. Problem w tym ze pan nie odrobaczy艂 i nie zaszczepi艂 10 tygodniowych szczeniak贸w! Jasne ze to pieniadze ale tu tez chodzi o dobro zwierzat i ich przysz艂osc. Nie powiedzial mi jaka karme psy dostaj膮 bo stwierdzi艂 ze nie pamieta. da艂 mi psa wzi膮艂 kase i poszedl o nic nie pytal ani nie da艂 szansy zebym ja zapyta艂a. Potem sie dowiedzia艂am ze istnieje mozliwosc ze matka i ojciec mojego szcezniaka byli rodzenstwem co bardzo 藕le wr贸zy mojemu psu.

Udost臋pnij ten post

"M贸j jest strasznie spokojny. Uwielbia spa膰, albo lezec, niechetnie sie bawi a jesli juz to tylko obgryza wszystko. Weterynarz kaza艂 obserwowac bo niby jest od niedawna ale na jego oko jest za spokojny i ze te psy sa podobno 艂obuziakami. Pozatym m贸j cierpi na syndrom "dziecka porzuconego" 艂aduje sie do 艂贸偶ka nie chce zostac sam ani na chwilke i ca艂ymi dniami przerazliwie skomle. " po prostu kupilas psa chorego niestety spaniele sa wielkimi lobuziakami

Udost臋pnij ten post

"znalazlam ogloszena allegro i pojechalam. Pan ma dwa dorosle spaniele w domu i suka sie oszczeni艂a- by艂y 3 szczeniaki dwie suczki jeden pies. ja chcia艂am psa. Problem w tym ze pan nie odrobaczy艂 i nie zaszczepi艂 10 tygodniowych szczeniak贸w! Jasne ze to pieniadze ale tu tez chodzi o dobro zwierzat i ich przysz艂osc. Nie powiedzial mi jaka karme psy dostaj膮 bo stwierdzi艂 ze nie pamieta. da艂 mi psa wzi膮艂 kase i poszedl o nic nie pytal ani nie da艂 szansy zebym ja zapyta艂a. Potem sie dowiedzia艂am ze istnieje mozliwosc ze matka i ojciec mojego szcezniaka byli rodzenstwem co bardzo 藕le wr贸zy mojemu psu." no juz niestety teraz nic nie zrobisz,przeciez psa nie oddasz jesli chcesz to dam ci linka do fajnego forum i tam sie wszystkiego dowiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panielkowa pani
plyn sie nazywa otifree (chyba tak sie to pisze)

Udost臋pnij ten post

do uszu kup oridermyl-antybiotyk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkowa pani
poprosze o link do forum bo pewnie bede miala ca艂a mase pytan na temat psiaka. Jasne ze go nie oddam juz go wszyscy pokochalismy, tylko ze nam go strasznie szkoda. Taki maluszek a ju偶 mu sie r贸zne chor贸bska pl膮taj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hania1234
tak to prawda, spaniele s膮 chyba jednymi z najpogodniejszymch psiak贸w na 艣wiecie, mojego od male艅ko艣ci wszedzie by艂o pe艂no, ogonek chodzi mu non stop do dzisiaj, znajomi kt贸rzy maj膮 te psy m贸wi膮 to samo. faktycznie wygl膮da na to 偶e Tw贸j piesek jest chory :( musi by膰 pod sta艂膮 opiek膮 weterynarza, mam nadziej臋 z臋 uda si臋 co艣 poradzi膰 :(

Udost臋pnij ten post

otifree jest do przemywania zdrowych uszu a zrobil ten twoj lekarz wymaz?

Udost臋pnij ten post

www.spaniele.pl tam znajdziesz odpowiedz na wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielowa pani
narazie lekarka przepisa艂a mu krople ale nie pamietam nazwy musia艂abym isc sprawdzi膰. W艂asnie patrze na psiaka. lezy na dywanie i 艣pi. Strasznie taki "osowia艂y jest" Moze przez te oczy i uszy...

Udost臋pnij ten post

kup mu ten antybiotyk bo pewnie z uszu mu na oczy poszlo wet robila wymaz czy nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkowa pani
tak lekarka pobra艂a wymaz z uszu (w przysz艂ym tygodniu mam sie zg艂osic do gabinetu ) i robi艂a "dziwne rzeczy z oczami" japierw w艂ozyla mu papierki i oczy byly zielone, a potem je przemywa艂a i wywijal膮 powieki i stwierdzi艂膮 to grudkowe zapalenie trzeciej powieki.

Udost臋pnij ten post

to co to za lekarz co przepisal krople bez wyniku z wymazu :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkoa pani
dziewczyny a czy taka choroba - zapalenie uszu i oczu moze sie przeniesc z psa na czlowieka? bo mam malutkie dzieci i one si臋 ciagle tula do tego psa, on je lize i sie troche boje.

Udost臋pnij ten post

nic sie nie przeniesie raczej tylko lecz go szybko odpowiednimi lekami zeby mu to na cale zycie nie zostalo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkowa pai
dzieki dziewczyny a czym karmicie swoje psy?

Udost臋pnij ten post

ja karmie royal canin ale to zalezy od tego co twoj pies jadl wczesniej.nie mozna zmieniac z dnia na dzien pozywienia bo moze dostac "awarii" zoladkowej

Udost臋pnij ten post

Kant dupy a wiesz ze chappi ma tylko 4% miesa? zastanow sie co ten pies je niestety juz lepiej gotowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkowa pani
nie wiem co jad艂 wczesniej podobno sucha karme ale jaka tego pan mi nie powiedzia艂 a pies nie chce wog贸le suchego. Mokr膮 karme zjada kazda - a najchetniej dla malych koci膮t. Czy pies moze jest karme dla kociat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spanielkowa pani
wlansie slysza艂am ze chappi i pedigrii to najwiekszy syf. Kupi艂am taka karme na wage w sklepie zoologicznym- podobno bardzo dobra ale tez jej nie chce. wog贸le suche mu nie podchodzi nawet jak zmieszam z woda albo roso艂em.

Udost臋pnij ten post

nie moze jesc karmy dla kociat bo to dla kociat :D jak mu podasz raz na miesiac to nic sie nie stanie ale czesciej to moze miec problemy takiemu maluszkowi najlepiej gotowac na zmiane z sucha a jesli nie bedzie chcial jesc suchej to go przegludz 1-2 dni

Udost臋pnij ten post

Kant dupy ale jesli kupisz lepsza puszke to na 100% bedzie ona miala lepszy sklad

Udost臋pnij ten post