Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maalllaaaa

Czy Torbiele na jajnikach mogą się same wchłaniać ???

Polecane posty

Gość Maalllaaaa

Słuchajcie mam problem dotyczący jajników....w zeszłym roku w wakacja poczułam dziwne uczucie ucisku na jajniku takie dziwne uczucie nic mnie nie bolalo ale nie dostalam w tamtym miesiacu okresu i przez calyn miesiac praktycznie czulam ten ucisk az nastepnego miesiaca pojawił się normalnie tego samego dnia co zawsze okres..od tamtego momentu juz nie czuje takiego ucisku...okresy mam regularne...lecz jakis tydzien temu wieczorem zaczelam czuc takie uczucie rozpierania w okolichy jajnika po prawej stronie ...w nocy sie budzilam bo czulam to i troche bolalo dzien szybciej uprawialam sex i czulam bol w okolicy jajnika...to uczucie trwalo z 2 dni i przeszlo juz nic mnie nie boli ani nie rozpiera?...Wiec moje pytanie jak z tematu czy to mogla byc torbiel w tych dwoch przypadkach ktore same się wchłoneły... Prosze o odp Pozdrawiam

Gość Maalllaaaa
Odp ??? :)

Gość Malllaa
Dlaczego nikt mi nie chce odp to takie dziwne że pytam przecieżw koncu po to jest to forum ;(

Mogą jeżeli są t torbiele czynnościowe, surowicze...wydalane sa razem z naczyniami krwionośnymi podczas miesiączki, natomiast jeżeli jest do torbiel endometrialna, czekoladowa..to raczej moim zdaniem nie pownino się czekać na wchłonięcie takowej torbieli. Ja miałam taką torbiel surowicza ok.8 cm średnicy, dostałam skierowanie do szpitala i już przygotowana do operacji czekam....przychodzi lekarz i mówi,że już nie ma torbieli..także jestem żywym dowodem,ze mogą...