Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proficient

Czy kremu do rąk można używać do twarzy?

Polecane posty

Gość proficient

Bo mam taki jeden, strasznie fajnie pasuje mi pod podklad.

Gość jak Ci pasuje to
go używaj, ale najpierw go wypróbuj, jak działa na cerę.

Gość proficent
no po dwoch zastosowaniach dziala dobrze jest tez takiej samej firmy krem do twarzy, to wyprobuje tez

Gość proficient
bershka a czemu nie?

Gość o ile tylko ci słuzy
to oczywiście że tak. W sumie kosmetyki do różnych czesci ciała to troche sztuczny podział - maja po prostu skład przystosowany bardziej do danej części ciała, np kremy do rąk ochronne silikony, kremy do stóp szałwie pomagająca na pocenie itd. Ale jeśli dany kosmetyk ci słuzy dobrze nie do tej czesci ciała co jest przeznaczony to nic nie stoi na przeszkodzie w uzywaniu go

Gość proficient
a zachęcił mnie tym bardziej, ze jest bez parafiny

Gość Tyciproblem
Zdradzisz co to za cudo...? ;)

Gość proficient
cztery pory roku - najwyklejszy krem do rąk za 5zł :D

Gość kolorado
Jasne , ja używam kremu do rąk z dove i u mnie jest super, pielegnuje moja twarz bardzo dobrze

Gość niech sie obrazaja ...
moja kolezanka uzywa kremu do rak, na trwarz, niezle sie zdziwilam

Gość gość
Jasne ludzie, poczytajcue skład kremów a nie etykietkę. Krem do rąk jest prostu bardziej odpowiedni do suchej skóry, wiec skoro c***asuje do twarzy, to go stosuje.

Gość gość
nie wiem, ja czasami używam, lepiej się sprawdza podczas zimy

Gość gość
Masakra. Rozmiem, ze mozna uzywać kremu do twarzy równiez na ręce, ale zeby odwrotnie?

Gość gość
a niby czemu nie? liczy się skład a nie to co producent na przodzie opakowania napisał

Gość kasiulamoriis
Mi się wydaje, że kremy do rąk to nie mają właściwego składu żeby smarować nimi twarz. To już lepiej taki do całego ciała w tym twarzy, ja mam z celli do wszystkich rodzajów skóry, to tak po pracy na szybko jak znalazł, dłonie, twarz, dekolt.

Gość gość
Spoko , ryj ci nie sparszywieje . Kremy do rąk po prostu szybciej się wchłaniają.

Gość gość
Nie mają właściwego składu pod jakim względem? Co jest takiego "niewłaściwego" np. w tym składzie: * Aqua, glycine soja oil, glycerin, urea, sodium lactate, cetyl alcohol, stearic acid, glyceryl stearate, butyrospermum parkii butter, cera alba, panthenol, carbomer, parfum, phenoxyethanol, sodium hydroxide, xanthan gum, linalool, hexyl cinnamal, citronellol, geraniol, ethylhexylglycerin, limonene * ???

Gość gość
jak sama nazwa wskazuje krem do rąk jest do rąk, w jakimś celu wymyślono, że coś jest do rąk a coś do twarzy, top tak samo jakby używać zamiast ręcznika papierowego kuchennego, na którym ociekają z tłuszczu potrawy papieru toaletowego.

Gość gość
Sama nazwa jest tylko chwytem reklamowym i nie wskazuje na nic. Jak ci producent wypuści osobno krem do prawego i osobno do lewego łokcia to też uwierzysz? Cała masa kosmetyków się świetnie sprawdza używana "niezgodnie z nazwą" (np. płyny do hig. int. do mycia twarzy czy włosów, odżywki do mycia włosów czy zamiast pianki do golenia, olejki do ciała do odżywiania włosów, kremy do stóp na ręce, kremy do rąk na twarz...) - Wyjdź z reklamowej klatki, w jaką cię wepchnęli producenci bo przez wierzenie, że jak coś jest do X to do Y się nie nadaje tracisz masę świetnych możliwośc****elęgnacji (i dużo pieniędzy też).

Gość gość
swiete slowa! :)

Gość aniczka555
krem do rąk niestety ale może mieć składniki które mogą zatykać pory na twarzy bo skórę twarzy masz delikatniejszą a skóra rąk jest zupełnie inna. To nie tylko chodzi o to że producent tak napisał. Bo można by było też stwierdzić, że płyn do mycia naczyń równie dobrze umyją twarz czy włosy. Umyć umyje ale czy jest rzeczywiście odpowiedni? Jeśli ktoś ma skórę nie problematyczną to może aż tak używanie kremu do rąk na twarz mu nie zaszkodzi ale nie wiadomo co będzie po długotrwałym stosowaniu. Ale to już każdy na własne ryzyko robi.

Gość aniczka555
A w reklamy na pewno nie można bezmyślnie wierzyć bo żaden krem nie zatrzyma upływu czasu jak to głoszą reklamy - że właśnie ten krem sprawi że zmarszczki znikają.

Gość gość
Na widoczne już zmarszczki jest jedyna i bezinwazyjna metoda.Nie trzeba kremów,botoksów ,operacji plastycznych. Wystarczy 1 łyżeczka deserowa 30 min przed jedzeniem oleju z rokitnika. Cera jak u niemowlaka z piekną poświatą opalenizny.

Gość gość
"krem do rąk niestety ale może mieć składniki które mogą zatykać pory na twarzy bo skórę twarzy masz delikatniejszą a skóra rąk jest zupełnie inna. " Dlatego czyta się SKŁADY!

Gość gość
Zgadzam się z wszystkimi, którzy uważają że różne kremy można różnie używać. Wystarczy przecież poczytać jaki jest skład i łatwo można się przekonać, że krem np do rąk praktycznie nie różni się składem od kremu do twarzy. Przecież każdy krem do twarzy ma także różne składniki w składzie i także wybieramy taki który ma skład pasujący nam najbardziej. A nazwa kremu sugerująca do czego jest przeznaczony jest tak jak ktoś wcześniej napisał przede wszystkim chwytem reklamowym. Przecież gdyby nie te różne kremy do rąk,stóp, ciała, twarzy (osobno oczywiście na dzień i na noc, szkoda że nie na południe jeszcze), to człowiek kupiłby tylko jeden duży pojemnik i stosował do wszystkiego zamiast sześciu różnych i firmy straciłyby na tym dużo. Kiedyś były przecież o ile dobrze pamiętam kremy familijne, takie do wszystkiego właśnie. O, i jest nawet teraz krem Venus-do twarzy i ciała, a skoro do ciała to także do rąk, stóp i gdzie tam kto chce się jeszcze smarować. A ja ostatnio odkryłam także fajny , bardzo tani (2,50 w promocji) krem do rąk, który pasuje mi do twarzy rewelacyjnie, świetnie nawilża i jest bardzo delikatny. Pierw też zastanawiałam się czy użyć go do twarzy ale skład był całkiem dobry więc zaryzykowałam. I mam za 2,50 świetny krem nawilżający :)

Gość gość
ja stosuję na noc na twarz mleczko do ciała z mocznikiem (isana), żaden krem się z nim nie może równać, dla suchej skóry - cudo!

Gość gość
Krem NIVEA też jest przecież do twarzy i wszystkiego, taki uniwersalny. Można używać go do rąk, i można też do twarzy czy innych części ciała. Są jeszcze różne inne kremy uniwersalne, chyba Ziaja ma takie i Neutrogena, i pewnie jeszcze jakieś firmy mają. czyli skoro są kremy które różnie można stosować, do wszystkich części ciała, to znaczy że nie ma znaczenia że producent jakiś krem nazwał akurat kremem do rąk, bo to jest krem i tyle, i jak komuś pasuje do twarzy to niech używa.. I dodam jeszcze że niektóre kremy do rąk mają skład lepszy niż te do twarzy.

Gość gośćula
ja mam do całego ciała w tym do dłoni stóp i twarzy najzwyklejszy nivea soft albo czerwoną neutrogenę. I naprawdę szczerze -moja cera jest w lepszym stanie niż buzie koleżanek stosujących kremy po 200 -300 zł. Chyba ze to zasługa braku make up bo robię tylko henne nawilżająca pomadka na usta i szczypta różu.