Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilona 32______

co o tym myśleć - skomplikowana sytuacja uczuciowa- pomóżcie!

Polecane posty

ilona 32______ wcale nie zostawil dzieci dla innej..... zwyczajny rozwód. po rozwodzie kilka lat był sam i dopieor potem spotkał kolejna osobe z ktora chcial ulozyc sobie zycie. niestety- nie wyszło. Nie napisałam, że zostawił dla innej. Napisałam, że zostawił najpierw dwoje, potem kolejne, wychodzi, zamyka drzwi i tyle. Pomyśl nad tym.

Gość ilona 32_____
wiem z enie byli razems zczesliwi. co prawda nie znam tej kobiety a ona nie ma o mnie pojecia. podobno chodzilo o to ze moglaby robic problemy z mieszkaniem czy inne komplikacje. dlatego do czasu podziału majatku mielismy byc ostrozni. wiem rowniez ze to ona aktualnie nie chce powrotu, zas on tylko ze wzgledu na dziecko. chce byc fair wobec dziecka i samego siebie- tak mowi. czasem problemow sie nie da rozwiazac i jedyne wyjscie to rozstanie. czasem trzeba sobie da szanse na szczesliwe zycie zamiast tkwic w czyms co nie daje satysfkacji- moze dlatego . tak chcial uczynic wydaje mi sie. i to nie ejst ucieczka przed problemem, bo jest tak czesto ze zwiazek po prostu przestaje istniec ijuz

Wiesz... wydaje mi się, że Ty zupełnie niepotrzebnie założyłaś ten topik. Już masz wytłumaczenie dla wszystkich jego poczynań i kroków. Niepotrzebna Ci nasza opinia, bo i tak ma wszystko swoją odpowiedź. :) 🖐️

Gość ilona 32______
oczywiscie ze potrzebna mi wasza opinia. chcialam zobaczyc jak to wyglada oczami innych.

Gość szkoda Twojego życia
a nie wpadłaś na pomysł że on chce wrócić do byłej byle nie płacicć alimentów ? zawsze to będzie płacił tylko jednej alimenty a nie dwóm.... dla niego to czysta oszczędność no i te wielkie tajemnice, byłej nie mowił o Tobie.... wiesz im więcej piszesz tym bardziej przekonujesz mnie że jesteś jeszcze bardzo młoda i bardzo naiwna a koleś pewnie dobrych kilka lat starszy od Ciebie, wytrawny gracz i notoryczny kłamca

Gość panna_r00channa
nie szukajcie tych mezczyzn, ktorzy juz maja sukces rozplodowy . . . bedziemy miec mniejsze zroznicowanie genetyczne (no chyba ze samiec jest z innego kontynentu wtedy wspolczynnik ZG wzrata o 237%) ZG* - zróżnicowanie genetyczne

Gość ilona 32______
przeciez tak czy siak musi lozyc na dziecko. czy tow postaci alimentów czy po prostu je utrzymujac.

Gość ja Ci powiem co myślę.
autorko, jeżeli on podjął taką decyzję - to uważam, że w chwili obecnej powinnaś się odsunąć. Zrozum, tu nie chodzi o Ciebie - tu chodzi o JEGO dziecko. Jeśli w ten sposób pojmuje swoją odpowiedzialność wobec tego dziecka, to tego nie zmienisz - i nawet nie próbuj. Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, tyle, że dziecko było zdrowe. Po paru miesiącach takiego związku "dla dziecka" facet sam stwierdził że to nie ma sensu. Może w tym przypadku będzie podobnie? Kto wie? Ale to musi być JEGO decyzja.

Gość ilona 32_______
on mowi ze tyle juz przeszedl w zyciu ze nie ma sily walczyc o szczescie. i woli sie poddac, trwac przy dziecku zyc dla niego i jemu pomagac, wtym odnalezc jakis sens. bo wszsytko sie skomplikowalo ta choroba. ja wiem ze to nie ma sensu - zwiazek dla dziecka, bo to petla na szyje, a i dziecko jest niezbyt szczesliwe jak rodzice sie nie kochaja. ale co ja moge? nie ejstem w stanie tego zmienic??

według mnie nie. A nawet jeśli Ci się uda go przekonać, to pewnie za jakiś czas znowu przyjdzie mu coś takiego do głowy. To on SAM musi do tego dojść.

Gość ilona 32_______
tylko ja sie boje ze on bedzie teraz yl tylko dla dziecka. odpusci sobie swoje szczescie.

nawet jeśli, to jego decyzja.

Gość ilona 32_____
podnosze

Gość ilona 32_______
jest tu ktos?

Gość tak jak pisali to
jego decyzja jest

Gość ilona 32________
moze jeszcze sie ktos odezwie?

Gość w góre........................

Gość gość