Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowa podwiazka

czy na slub mozna nie zapraszac w ogole nikogo?

Polecane posty

Gość koronkowa podwiazka

Wiem, ze to dziwne, ale... Moje stosunki z rodzicami byly zawsze napiete, teraz sie polepszyly, mimo to...tyle mi zlego w zyciu wyrzadzili, ze nie chce ich przy sobie w takim dniu. A skoro rodzicow nie bedzie, to nie chcac zranic niczyich uczuc pomyslelismy, zeby nie zapraszac wcale gosci. Czy mozliwy jest slub tylko we dwoje? (no i oczywiscie osoba udzielejaca slubu) Chcemy uniknac tej calej szopki a szczegolnie majac obok siebie ludzi, ktorzy niby sa nam bliscy ze wzgledu na pokrewienstwo, ale w sumie bardzo dalecy... Pytanie: czy tak sie da?

Gość 1234567.......
z tego co wiem to muszą być jeszcze świadkowie

Gość gruszkakula
Da się bez gości, ale nie da się bez świadków.

Gość koronkowa podwiazka
ok, czyli 2 swiadkow. Ma ktos moze doswiadczenia z takim slubem?

Gość MAGdasia Masiaxx
niestety-istnieje przepsi który mowi ze musi być na slubie minimum 10 gosci inaczej ślub jest nieważny:)

Gość koronkowa podwiazka
:D

Gość meerci24
nie ma takiego przepisu chyba że tylko w Polsce taki istnieje, ja brałam ślub tak jak ty chcesz, ja i mąż+2 świadków+ urzędnik+fotograf

Gość Oczywiście że mozna
wziąć takich ślub, zarówno cywilny jak i kościelny - Jedynie świadków musicie uwzględnić. Ja kościelny miałam własnie taki - świadkowie i fotograf. Załatwiasz w kościele wszystko tak samo jak byłby to normalny ślub. Ksiądz was może zapytać czy chcecie ślub z msza czy bez, no i czy w kościele głównym, czy w kaplicy przykościelnej jesli taka jest,

Gość koronkowa podwiazka
no i wszystko jasne, dzieki 🖐️

Gość koronkowa podwiazka
obawiam sie, ze to bedzie u mnie niestety skandal ;) ale trudno: to ma byc nasz dzien. Mam nadzieje, ze rodzice mojego faceta tez to zrozumieja...

Ja mam trochę podobny problem, nie zapraszam rodziców przez to nie mogę zaprosić też chrzestnych, bo powiadomią rodziców. A szopki nie chce w takim dniu. Zapraszam od siebie brata i kuzynki, z którymi mam dobry kontakt. Natomiast nie wnikam, kogo zaprosi misiek to jego decyzja nie wszystkie jego decyzje mi się podobają, ale chce to uszanować jego, jego rodziców i rodzinę.

Gość koronkowa podwiazka
Cienka -moge zapytac o powod, dla ktorego nie chcecie rodzicow?