Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaniaaaa

Ile powinnam schudnac?

Polecane posty

Gość aaaniaaaa

Mam 165 i waze w tej chwili 66 kg. Jestem typem figury "jabłko", czyli mam brzuszek, biust i uda :( Od tygodnia jestem na diecie 1000 kcal. Ile powinnam wazyc przy moim wzroscie i co za tym idzie, jak dlugo ta diete powinnam stosowac? Dzieki 🌼

Trudno powiedzieć ile powinnas ważyć, bo to kwestia indywidualna. Twoja waga obecnie według BMI jest jeszcze w normie. Minimalnie możesz ważyć 51 kg, maksymalnie 67, więc juz jestes prawie przy granicy niebezpiecznej. Maksymalnie możesz rzucić 15 kg, czy tyle potrzeba aż żebys czuła się dobrze nie wiem. Ale wiem, że długo ci to jednak zajmie. DOłącz do diety ćwiczenia, bez tego nie zrzucisz tyle ile potrzebujesz.

Gość aaaniaaaa
I wlasnie w kwestii tych cwiczen nie wiem co robic, bo dietetyczka powiedziala, ze przy diecie 1000 kcal absolutnie nie powinno sie cwiczyc, poniewaz wtedy organizm wyczuwa, ze chce sie zrzucic kilogramy i spowalnia sie przemiana materii, a tak to "oszukuje" sie organizm, ze niby wszystko jest OK, bo jest 5 posilkow dziennie, ale sa one ubozsze kalorycznie. No i nie wiem co robic :(

Ja dietetyczka nie jestem, więc bardzo mozliwe że jednak ona ma rację. Trudno mi to okreslić. Może w takim razie na razie nie ćwicz i poczekaj jakis miesiąc na efekty? Wtedy ewentualnie zacznij ćwiczyć gdy będa niezadowalające? Albo chociaz jakies specery dorzuć? Jeśli nie ćwiczysz to koniecznie pamiętaj o masażach pod prysznicem i naprzemiennych prysznicach - ujędrnisz skóre, ktora w skutek diety i braku ćwiczeń może stac się zwiotczała i będziesz miała jej nadmiar

Gość yr5t76rt57856
tak z 30 kg i bedziesz ok grubasie

Gość miskandag
Owszem, powinno się ćwiczyć bo to trening jest podstawą odchudzania. Tyle, że rzeczywiście nie przy 1000 kcal, a jedząc ze 400 kcal więcej, bo to by była rozsądna dla Ciebie dieta. Rzuć w diabły tę dietetyczkę od 7 boleści i poczytaj lepiej forum sfd.pl - sama się nauczysz układać mądre diety i treningi (doświadzeni ludzie podpowiedzą co i jak i skorygują), nie spowolnisz sobie przemiany materii i nie będziesz miała efektu jojo (a przy 1000 kcal jedno i drugie praktycznie murowane).

Gość aaaniaaaa
Serio? tos mnie pocieszyla :P

Gość miskandag
Nie miałam zamiaru pocieszać tylko ostrzec i doradzić, ale i tak fajnie :P