Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjhhgg

sukienka dluga- allegro, potrzebuje na wyjcie ddo mlodego

Polecane posty

Gość jjhhgg

prosze o linki...pomozcie wybrac

Gość hgg
u nas jest taka tradycja , ze mloda wita mlodego w innej dlugiej sukni niz biala slubna

Gość podczas blogoslawienstwa

Gość u nas też tak jest że młoda
wychodzi do młodego i wita jego gości a starsi przypinają kokardki, tyle że u nas nie musi to być długa sukienka ani nawet sukienka :)

Gość Caresiatko
A co to są STARSI?? i JAKIE KOKARDKI??

Gość i on czeka aż młoda się
przebierze? dziwnie jakoś. Za bardzo chyba kombinujecie laski...

kokardki - kotyliony w nie których regionach przypina je sie osobom zajetym po jednej stronie (chyba lewej) po prawej stronie osobom wolnym, u mnie na podlasiu tez jest ten zwyczaj jednak ja z tego zrezygnowalam i z tego co wiem to co raz wiecej mlodych odchodzi od tego

Gość starsi to inaczej drużbowie
a kokardki to takie kotyliony tylko takie malutkie, małżeństwu przypina się po prawej stronie, wolnym osobom - po lewej. Jak młoda już powita wszystkich gości to idzie do domu i zakłada suknie, młody chwilę czeka a potem już wszyscy wchodzą tam jak młodej przypinają welon itp. I jeszcze jak młoda zakłada buty to u nas młody wkłada jej pieniądze do buta (że niby za luźne) i ona nie może ich wyjąć przez mszę bo jak wyjmie to kasy nie będzie w małżeństwie. ale w praktyce to w samochodzie zaraz to wyjmują bo by się zniszczyły te pieniądze przecież. Widzę, że co region to tradycja, nie wszystkie mądre ale są :) ale raczej powoli przemijają już co niektóre