Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria35

Opieka-Niemcy

Polecane posty

Ja tam jadę juz drugi raz,siostra mi załatwiła,też nie umiem niemieckiego,ale smakowała im moja kuchniai moje podejście do dziadka więc zostałam,wracam tam 12 pażdziernika ja jestem zadowolona,ale zależy na kogo trafisz a w jaki rejon niemiec jedziesz.

Gość dopiero
jeszcze nie wiem nic konkretnego,ale u mnie wyglada to tak ze przywoza dziewczyny samochodem po dwoch miesiacach i zabieraja te co ich kolej,tzw.punkt wymienny jest w katowicach przy placu piotra skargi. boje sie troche bo nigdy nie pracowalam za granica z dala od domu,rodziny,ale wiadomo co nas kusi do wyjazdu,kusi a wrecz zmusza,bo jak mam do wyboru kase w hipermarkecie za 1200zl i opieke za...,no wlasnie jesli to nie tajemnica to napisz czy ty pracujesz na czarno czy przez firme?,a zarobek sie waha ,bo to jest tak ze jezeli przyjmiesz opieke nad osoba lezaca to masz 400-500 euro wiecej no i wlasnie w takich przypadkach nie jest wymagany az tak dobry niemiecki,ale wlasnie do takich osob wymagana jest praktyka w opiece i wiek kandydatki (musi byc co najmniej po 30-stce),a co mi tam raz sie zyje,jak nie sroboje to sie nie dowiem,jesli mozesz to napisz ile dostajesz na tygodniowe zakupy.

Ja jestem na cZarno,narazie,mój dziadzia jest na wózku,dostaje 1000 euro,zakupy robię z jego synem,nikt do niczego mi się nie wtrąca,więc ja trafiłam dobrze,ale jest różnie,ja też wyruszyłam tam ze względów finansowych i jak na pierwszy raz byłam długo bo aż 4,5 miesiąca,szybko zleciałotęsknota była i to wielka,ale miałam kontakt z polkami było nas tam chyba z 15 zawsze któraś podrzymała na duchy,nie martw się będzie dobrze,ja jestem 40 km. od Frankfurtu

Gość dopiero
kobitka ktora zalatwia zlecenia nie zostawia ,,nowych" na pastwe losu ale tak jak ty wszystkie sa same sobie,zakupy robia same albo z ktoryms z czlonkow rodziny,a pytam z ciekawosci ile przeznaczaja na tygodniowe zakupy bo byla sytuacja ze dziewczyna miala pod opieka dwie kobitki a facio dal jej 30 euro na tygodniowe zakupy i wlasnie wtedy ta nasza,,opiekunka" interweniowala u zleceniodawcy,ale zaraz i bez gadania dowiozl jej kase i przeprosil tlumaczac sie ze nie ma wiedzy ile pieniedzy potrzeba bo pierwszy raz kogos zatrudnil. napewno bedzie latwiej jak sie ma kogos takiego jak ta kobitka,ze w razie draki dzwoni sie do niej z klopotem a ona dalej dziala. moja kuzynka zarabia 1800 euro i tez jest na czarno,nie wiem skad taka rozbieznosc,bo przeciez opieka jest opieka;sniadania,leki obiad,leki,kolacja,toaleta i spac,ma dwa dni wolnego ale nie wykorzystuje ich bo i tak nie ma co robic. to wszystko pewnie zalezy jakie obowiazki masz do wykonania przy danej osobie,ale wydaje mi sie ze masz troche malo jak na ta robote. napisz prosze co gotujesz,jaka oni preferuje kuchnie i w ogole jakie obowiazki do ciebie naleza.

Przepraszam ale wydaje mi się ze twoja kuzynka przesadza,znam sporo kobiet,które tam pracują i zarobek jest od 800 do 1300,nie więcej fajnie ze masz osobę która ci pomoże,ale czy na pewno,dobrze znasz tą firmę z którą jedziesz,fakt że mam za mało powinno byc chociaż 1000 euro,więc teraz będe walczyć o podwyżke,do mnie nalezy umyc dziadka rano i wieczore,podać mu posiłki,tabletki,wyjście z dziadkiem na spacer,posprzątanie,pranie prasowamie,wszystko to co trzeba zrobić przy chorej osobie,a jedzą to co im ugotuje czy po polsku czy po niemiecku,wszystko im smakuje ale z tym różnie bywa,zależy gdzie trfisz,ale z tego co wiem to lepiej opiekować się dziadkiem niż babcią,a z jakich terenów Polski jestes,pozdrawiam.

Gość iwopin60
za 1000 euro sie juz nie pracuje.nie ponizajcie sie dziewczyny.

Szukam pracy w Niemczech jako opiekunka osób starszych, znajomość języka niemieckiego podstawowa, mogę wyjechać od zaraz. kontakt izatyrawa@wp.pl

Gość tadam88
moje doświadczenia są niezłe, dlatego nie popsiocze jak większośc, wyjechałąm do NIemic z dobrą solidną i uczciwą firmą www.pracaeu.pl , mialaam naprawdę dobra płacę, trafiłam do rodziny, która dzieki firmie, która mnie zatrudniała miała zakres obowiązków, które wykonuje i koniec, oczywiscie zdarzało sie, że poprosili mnei o zrobienie czegos dodatkowo, ale bardzo rzadko

Gość ale szwabami starymi?
Nie wiem czy bym potrafila. Oni mordowali Polakow w czasie wojny, a my sie mamy nimi na starosc opiekowac? Nie wszyscy zostali skazani w Norymberdze :(

Gość gość
Witam .Poszukuje pracy w niemczech jako opiekunka niemiecki znam z rozmówek i sporo słówek .dzwoniłam do dwóch agencji pracy zajmójacych sie organizowaniem pracy w niemczech . Odpowiedziano mi ale znajomosc jezyka jest wymagana .Zaczęłam sie uczyc troche juz umiem wiem jak sie przedstawic z kad jestem i jak powiedziec proste nie złozone zdania i zadac pytanie .Mam do Was takie pytanie kazano mi zadzwonic jak sie poducze jezyka i z tad moje pytanie czego moze pytac mnie ta rekruterka z firmy głupio mi ze zadzwonie ze niby juz umiem jezyk a tu nic nie zrozumiem moze mi ktos podpowie jak to wyglada .Zalezy mi na tym aby dostac prace ze wzgledów oczywiscie ekonomicznychmoze cos doradzicie .dzieki

Gość gMORLOCKość
Witaj,czesto pytaja co gotowalas,jaka date dzis mamy lub jak zareagowac w razie upadku podopiecznego lub jak wezwac pogotowie.Sa pytania np opowiedz cos o sobie lub rodzinie,ile masz dzieci i w jakim wieku.Trudno przytoczyc wszystkie,zycze powodzenia :)

Gość gość
ja pracuję w monachium przy dziadku, teraz jestem w polsce ale za tydzien wyjezdzam na pol roku, swieta spedze z obcymi ludzmi no ale potzrebuje kasy

Gość laudigo
Proponujemy samemu zadecydować o swojej pracy, na portalu www.laudigo.com rejestrujemy się, sami dodajemy ofertę jako opiekunka lub rodzina, nawiązujemy kontakt i następnie ustalamy warunki pracy, koszta, opiekunka osób starszych sama podpisuje umowę z pacjentem czy rodziną. Więcej informacji na www.laudigo.com

Gość gość
ja natomiast dzwoniłam do Promedica z podstawowymi niemieckim zaproponowała mi stawkę 760 euro, to jest jakaś kpina jeszcze dodam że znam biegle angielski, nie wiem jak jest w innych agencjach z podstawowym niemieckim ale ta Promedica to chyba chce żeby za darmo u nich pracować

Gość gość
ja mogę jak najbardziej polecić, fajne zarobki, nie to co tutaj - miałam 10 zł za godzinę, no śmiech. Pracy szukałam przez agencję (znalazłam przez ej job) i taką opcję polecam - przynajmniej mnie nic nie zaskoczyło i trafiłam jednak na mało problemowe małżeństwo

Gość gość
Bardzo dobrze działa https://www.interjob.com.pl/aktualne-zlecenia , bo masz nawet szkolenia językowe, całkowicie legalne zatrudnienie, a tego trzeba cały czas pilnować. Poza tym mnóstwo nowych ogłoszeń ciągle się pojawia. Nigdy mi się nie zdarzyło opóźnienie w wypłacie. Można zarobić spokojnie 2000 euro przez trochę ponad miesiąc pracy pod warunkiem, że dobrze przejrzysz ogłoszenia.