Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda1111

Kiedy ten poród ... jak to było z Wami ??

Polecane posty

Gość mloda1111

Witam jestem w 9 miesiącu ciąży termin porodu mam na jutro ale nei mam żadnych objawów. Tylko tyle, że boli mnie dzis glowa, troche kręgosłup i dolny tył pleców, a tak nic nei czuje. Zastanawiam się czy poród nadejdzie w terminie czy nie ... jak to było z wami ??

Gość joojjj
moja bratowa w nocy z 2 na 3 dzień po terminie - skurcze co pół godziny następny 20 min, następny 15 min i wtedy zdecydowała do szpitala a rodziła 50 km w innym mieście - urodziła koło południa, rodziła ze znieczuleniem i było ok ale dziecko się źle obruciło i owinęło pępowinom i zrobili cesarke...

ja urodzilam tydz po terminie . w piatek mialam sie zglosic do szpita;la ale w czwartek zaczal mnie tak co ok 20 min bolec dol kregoslupa , pojechalam do szpitala ale okazalo sie niby ze to jeszcze nie to . cala noc co 15 min kregoslup dawal mi do wiwatu (skurcze) . w piatek rano zglosilam sie na oddzial , dostalam kropluwke z oxy i o 16.45 bąbel byl juz z nami ---- powodzenia

Gość mamuska009
Jak zaczynaj cie krzyze bolec to moze zaczynaja sie u Ciebie bole krzyzowe co znacza porod :") U mnie bylo tak : tydz przed tem wstalam o 01:30 sie wysiusiac i wypuscic pieska na siusianie :)i jak juz wpuszczalam pisaka do domu to wody mi odeszly :) (ale sie ucieszyalam) 0 02:15 bylam juz wszpitalu zero rozwarcia , zero skurczy ;/ polozna mnie postraszyla ze chyab urodze wieczorem ;/ od godz 5 rano poczulam jakies skurcze raz ja jakis czas ale o 6 rano byly one juz co 2 min i rozwarcie 7 cm :) a o 09:35 dzidzia lezala obok mnie :)

termin ciązy nie jest dokładny ponieważ ustala sie go od ostatniej miesiaczki, może ginekolog Ci o tym nie wspominał ale dopiero po dwoch tygodniach od spodziewanego teminu zastajesz podłaczona pod kroplowke przyspieszajacą, słyszałam ze dobrze jest poruszac sie pospacerować moze Ci pomorze. Zyczę przyyjemnego, krótkiego i jak najmniej bolesnego porodu, oraz tego zeby dzidzia dostała 10 pkt na 10 ;D powodzenia :)