Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kragmat

USUNIĘTA ÓSEMKA DOLNA PRAWA - POMÓŻCIE !

Polecane posty

Gość kragmat

Proszę o pomoc, wczoraj miałem usuwaną ósemkę przez dentystę który stwierdził że nie potrzebny jest chirurg, wszystko poszło bez problemowo, znieczulenie, rozkołysanie zęba i wyciągnięcie, nic nie czułem. dentystki za bardzo nie zrozumiałem dała mi jakiś wacik ona to nazwała skrzet czy coś takiego i powiedziała że jak na drugi dzień to wypadnie to mam się nie przejmować, tylko problem jest taki że nie umię go wyciągnąć tego wacika co to jest ? mam z tym iść czy co??? zeby nie było tak że dziąsło mi się zrośnie a tam jakiś wacik w środku, moze ktoś wie może jest to rozpuszczalne? ja próbowałem to wyciągnąć piecsetą ale ucieka mi to do byłych korzeni. aa i kiedy moge jesć bo dentystka powiedziała że na drugi dzień tylko budynie i kisiele zeby ni nie weszło tam zaden okruszek jedzenia w dziasło, pomóżcie prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kragmat
czyli mam to zostawić w tym zębie ten wacik ? boję się że jak się zrośnie dziąsło to bedą jakieś komplikacje.

nie wyjmuj tego, bo to zabezpieczenie przed tak zwanym suchym zębodołem, który jest bardzo bolesny. Ponadto zabezpieczenie przed bakteriami z jedzenia. Samo się rozpuści i żadnych komplikacji nie będzie, albo zanim się rozpuści, to wypadnie

Gość kragmat
ok, dziękuję wam bardzo! a jeszcze jedno co z jedzeniem kiedy będę mógł jeść, ząb wyrwany był wczoraj o 21:00, dzisiaj nic nie jadłem tylko woda.

spokojnie możesz jeść, tylko drugą stroną żuj :) Dlaczego nie jadłeś? Zwykle płukać nie można i myć zębów tego dnia, ale nigdy nie było mowy o nie jedzeniu. Zrób kolacyjkę i smacznego

Gość kragmat
tak mi dentystka powiedziała że wczoraj i dzisiaj cały dzień nic nie jeść bo może do dziąsła wejść jakieś resztki jedzenia i poźniej jest problem :(

Gość kragmat
:) nie wiem może :D

Gość sam pisales ze kisiele
mozesz jesc, ze tak mowila ja bym padla trupem po calym dniu bez zarcia ale jesli tobie to sluzy :P tez makaron z zupki chinskiej dobrze sie wciaga