Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś wie i powie.........

jak oduczyć..

Polecane posty

jw. jak oduczyć nocnego jedzenia - smoczek i woda nie działają:)

Gość powiedz
a jak zasypia? jak przy piersi czy butelce to dlatego.

Zasypia po jedzonku po piersi ale samodzielnie:)

Gość ja 1987
ja mojego tez usilowalam oduczyc ale sie nie dalo wymyslilam nawet sposob dawania mniej miarek do mleka ale wyczuwal nawe 2 miarki mniej i ryczal poki nie dosypalam... sam przestal jesc w wieku13-14 miesiecy

je 3razy pierś, obiadek, deserek owoce z kaszka - to chyba ok:)

Gość podnoszeeeeeeeee

Gość a ile ma to dziecko

Gość ma 65 miesiącaaaaa

6,5 miesiąca :D Wiem , że jest jeszcze mała, ale znajomych dzieci juz przesypialy w tym wieku nocki.

Gość ja 1987
Jezu kochany jak ty mozesz porownywac do dzieci sasiadow.... moj mial 13 miesiecy i jeszcze byl glodny... pamietaj ze kazde dziecko jest inne i nie mozna ich porownywac!

spokojnie - wiem przecież :) ale był okres gdzie spała od 20.00 do 4.00 a potem do 8.00 a teraz od 1,5 mieśaca znowu się budzi 2 razy a ostanio to nawet 3-4 :(

Gość doopicielka_mózgownicy
nie przekarmiaj bobasa!

no właśnie dlsatego sie pytam jak to zrobić?

Gość podnoszeeee

Gość kto wieeeeeeeeeeeee

Moaj córka skończyła roczek i dopiero niedawno przespałam pierwszą noc w całości. W nocy budziła się po kilkanaście razy na cycusia. Oduczyłam w kilka nocy - nie podałam piersi .proponowałam wodę. Było ciężko al rezultat świetny po kilku nocach, budzi się ok 5-tej na cyska. A tak to śpi całą noc. Ja poczekałam do momentu kiedy skończy rok bo ja cały czas karmiłam piersią - nigdy butelka. I też byłam czasami zła zeinne dzieci to śpia a moja nie chce... ale każde dziecko jest inne. I ja jeszcze nie oduczałabym dziecka jedzenia w nocy - wedy rośnie najintensywniej ... poczekaj troche ...dasz radę :)

mój ma 18 miesicy skonczone , i od neidawna przesypia nocki :) od 2 miesiecy nei karmie jzu piersia , takze nei sugeruj sie innymi dziecmi bo kazde jest inne mój np jak mial 6 miesięcy kupki robil do nocnika a kol dzieci do tej pory czyli 1,5 roku walą w pampersa , my juz 4 miesiące chodzimy bez pampersa , każde dziecko jest inne , moze poprostu ma taki chrakter , takie jest i juz przeciez w niczym to nei przeszkadza , jesli oczywiscie , nei wyciąga zabawek i nie cce sie bawic w srodku nocy a takie chwilowe przerwy w spaniu w niczym nei przeszkadzaja przeciez , to raczej dla twojej wygody , bo malej na 100% to nei przeszkadza :))))

Gość vvvvvvvvvvvuuuuii
Moja ma prawie 7 miesiecy, 2 miesiace temu potrafila przesypiac juz cala noc, ale jakies 3 tygodnie temu zaczela sie budzic punkt co 3 godziny, stwierdzilam koniec. Pierwsza noc plakala prawie godzine, masowalam jej plecki, bralam na rece i odkladalam z powrotem do lozeczka az zasnela. Druga noc obudzila sie dopiero o 3 i plakala jakies pol godziny, a raczej marudzila, 3 noc przespala cala, wczoraj obudzila sie o 5 i poplakala z 10 minut, zobaczymy co bedzie dzisiaj. Dodam ze moja corka jest na piersi.