Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak te panie maja

Dlaczego na Śląsku?

Polecane posty

Gość tak te panie maja

Ramy okienne pomalowane są na czerwono?

Gość asdasdasdzxc
a tynki na zielono Bo na czerwonym i zielonym tak bardzo nie widac brudo jak na bialym czy zoltym. Slask jest zakurzony wiec musi sobie radzic, nic tylko wspoluczuc tym ludziom co sie tam dusza.

wypraszam sobie :) w Sosnowcu żadnych czerwonych ram.. albo zielonych budynkow.. sa jednostki tak jak w kazdym miescie.. PRzynajmniej ślask (bardziej zagłebie) jest6 kolorowe.

Gość do juliusza cezara
skoro Sosnowiec to nie Śląsk to niby co? Małopolska??!!Pomorze??!! Sosnowiec to Śląsk bo leży na terenie województwa śląskiego i choćby nie wiem jak byś chciał ,nie możesz temu zaprzeczyć. Przed reformą w 1996r. całe tak zwane Zagłębie należało do woj. katowickiego, czyli od lat do dnia dzisiejszego całe Zagłębie to Śląsk Amen

Gość enochański
Ale się uśmiałam :D dfert--> To Ty chyba po Sląsku nie jeździsz. Otóż jest tu bardzo dużo wiosek, pól itp I to nawet w poblizu samej stolicy Śląska - Katowic!

częstochowa też jest na terenie województwa śląskiego 😴 bielsko biała też , nie gadaj mi tu o granicach administracyjnych 🖐️

Gość enochański
A co do ram. Patrzę przez okno i widzę, ze u mnie wszyscy mają białe. Ale w tych typowo starych kamienicach zazwyczaj właśnie są zielone i czerwone. Ale jakos nigdy nie zastanawiałam się dlaczego taki a nie inny kolor.