Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19gasolina200

jedwab do włosów

Polecane posty

Gość 19gasolina200

kupiłam wczoraj jedwab do włosów. Do tego uzywam tez kremu termoochronnego, dlatego że prostuje włosy. Zawsze mialam problem z zapuszczeniem wlosów bo rozdwajały mi sie albo same odpadały koncowki. Zawsze mialam siano, naet gdy wyprostowalam. Dziś użyłam tego jedwabiu i sa mieksze wlosy, ale jeszcze troszeczke widac popalone wlosy. mam szanse zapuscic wlosy? i odnowic ich strukture?

Gość 19gasolina200
ja mam hair silk smothing

Gość 19gasolina200
ktos jeszcze sie wypowie? ;)

Gość 19gasolina200
dodam ze mieszam głową w bigosie

Gość zygzok
jedwab jest bdb dla odnowy włosów, mam naturalnie lekko kręcone więc niezłe siano mi się robiło rozdwojone końcówki itd ale stosuje jedwab od jakichś 3 miesięcy po kazdym myciu i są cudne.. mięciutkie, błyszczące, nie niszczą się już tak bardzo jak przed tem, nie wiem czy rodzaj firmy jest ważny ja mam taki przezroczysty pojemniczek, za 6,50 zl tylko pamiętaj żeby zanim nałożysz jedwab dobrze go sobie rozgrzać w dłoniach wtedy lepiej działa :)

Gość diewczyny a mam
takie pytanie czy konkretny jedwab cos daje,nie wiem firma ma znaczenie przeciez? skład raczej ten sam...ja uzywam biosilku jak moja fryzjerka i zmiana jest tylko taka ze sa bardziej miekkie i błyszcza bardziej....

Gość 19gasolina200
ja mam hair silk i powiem szczerze ze sa miekkie i gładsze ale to jeszcze nie ten efekt co chcialam, ale zobaczymy co bedzie potem

Gość dzadzudzi
a ja czytalam gdzies na forum, ze jedwab to jest srodek do stylizacji, a nie pielegnacji wlosow i pomaga, ale na krotka mete. wlosy sa po nim miekkie i ukladaja sie, ale po kilkumiesiecznym uzywaniu sa zniszczone, bo jedwab bardzo je wysusza. i teraz mam mieszane uczucia, bo tez chcialam sobie kupic :O

Gość nikolllka
Jedwabna kuracja przy wykorzystaniu ......poprawia kondycję włosów i posiada silne właściwości NAWILŻAJĄCE Efekty działania są widoczne natychmiast po zastosowaniu - włosy zyskują zdrowy wygląd, są lśniące i lepiej się układają. jedwab pod wpływem temperatury wnika w strukturę włosa, lepiej go regenerując, jednocześnie chroniąc przed szkodliwym działaniem wysokiej temperatury i promieniami UV. Składniki roślinne i witaminy, w tym witamina E, wyraźnie dodają włosom gładkości, miękkości, jedwabistości oraz połysku. Kosmetyk nie blokuje możliwości koloryzacji, trwałej ondulacji oraz rozjaśniania więc spokojnie kupuj....:)

Gość taka sobie fryzjerka
witam was! jestem w tecnikum fryzjerskim. Dziś uczylismy sie o pilegnacji wlosow m.in. o jedwabiu. Babka mówiła nam że jedwab jest rewelacyjny dla wlosow i swietnbie regeneruje strukture włosa. Nie dość ze zewnatrz poprawia włosy to jeszcze ten jedwab sie wchłania ;) tak jak kolezanka wyzej mowila jeszcze lepszy jest gdy prostukemy wlosy. jedwab nalezy stosowac: kidy umyjemy glowe, na wilgotne wlosy wetrzec jedwab i wysuszyc, potem prostowac ja sie przyznam ze robilam tak: umylam glowe, wtarlam krem termoochronny, poczekalam az mi wlosy wyschna, ale nie do konca, podsuszylam, wtarłam jedwab i prostowalam. ale podobno tak sie nie robi :/ dziewczyny jak wy wcieracie ten jedwab?

Gość hejka wszystkim
a kto uzywa jedwab hair silk smoothing?? w kauflandzie za 12.99

Gość fbgdfg
Zaraz po umyciu, wytrę włosy ręcznikiem i wcieram jedwab od razu widzę różnicę nawet jak czeszę włosy

Po pierwsze to regularnie podcinaj włosy.Jedwab na prawdę jest rewelacyjny ja stosuję farouk już dwa lata, i dwa razy w tygodniu prostuję włosy.Włosy mam lśniące i mocne w ogóle nie zniszczone.

Gość lonely day
tez czytałam ze wysusza... wiec nie wiem czy uzywac :D podobno chi jest lepszy od biosilku... a gdzie mozna kupic ten jedwab chi? w aptece? w sklepie fryzjerskim?

Gość wetret
ty chcesz miec zrowe wlosy, nie suche, nierozdwojone cały czas je prostując????????????? czy ty troche chociaz myslisz? zapomnij o zdrowych wlosach jeśli traktujesz je temperaturą.

Gość laleczkacucky
ten jedwab ma strasznie duzo alkoholu w sobie-wiec WYSUSZA!

Gość lonely day
wetret - no to mam problem. co lepsze, bycie buszmenem czy zniszczone włosy :(?

skonczcie pierdoly gadac!!!! nie ma alkoholu!! i nie wysusza :/ ja pieprze! za duzo sie naczytałyscie!! co z tego ze ona prostuje!!?? nie doczytalas chyba ze pod wplywem temperatury jedwab lepiej sie wchlania!!?? napisalam to !! bedize miec zdrowe nawet jak prostuje!! i mniej rozdwojone!! normalne przeciez ze wlosy trzeba podcinac!! nawet ci co maja zajebiscie zdrowe wlosy musza podcinac koncowki!! wiec nie pierdolcie!! jedwab sie daje na mokre badź wilgotne wlosy.

Gość laleczkacucky
nie zawiera alkoholu. Proszę oto skład jedwabiu BIOSILKU: Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben ja zanim cops napisze na forum sprawdzam, fryzjerko od siedmiu boleści....

Gość laleczkacucky
alkohol jest na trzecim miejscu wiec jest go dużo, a jeżeli ktoś chce żeby jego rady byly wzięte, to proponowalabym troche bardziej kulturalne wypowiedzi, a nie gwiazdkowanie wylgaryzmów pozdrawiam

Gość jakajaka
mi jedwab strasznie wysuszył włosy, a uzywałam biosilk uzywałam go kilka m-cy temu i do tej pory nie moge ich dobrze nawilzyc. a włosów nie prostuje i nie susze suszarką

Gość laleczkacucky
to tak samo jak z tonikami do twarzy, doraznie pomagaja, a na dluzsza mete szkodza. Jedwab pomaga na chwile, do nastepnego mycia, a długofalowo wysusza. Polecam rpzeczytać skład i pomyslec samemu, a nie domniemywac-pozdrawiam

dziwne bo u mnie nie ma alkoholu

Gość zgadzam sie z ewelkaaaaaa

Gość kasiuuuuuuniaaaa
a kto jeszcze sie wypowie jak powinno sie stosowac te całe jedwabie? moge dac na suche wlosy? czy lepiej na mokre?

Gość kasiuuuuuuuuuniaaaaaaaaaa
uppppppppp