Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka109344

Czy jest tu jakiś fryzjer?

Polecane posty

Gość anka109344

Bardzo prosze o radę. Mam włosy ciemny blond które farbuje od ponad 3 lat na jaśniutki blond, czasami wychodzi kolor siwy ale mnie to pasuje. Niestety ostatnio coś mi strzeliło do głowy i chciałam odmiany, więc siostra zrobiła mi pasemka brązowe, farba mocno chwyciła i wyszły czarne, źle się czuje teraz w nowej fryzurze, od razu pożałowałam, chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób mogę rozjaśnić te ciemne pasemka. Dodam że z 2 lata temu też wpadłam na taki pomysł i by je rozsjaśnić pofarbowałam jasną farbą ale to nic nie dało, trzeba było użyć rozjaśniacza. Prawdę mówiąc chciałabym wiedzieć czy mogę je rozsjaśnić skutecznie czymś innym, byle nie rozsjasniaczem który potwornie zniszczył mi włosy :/

Gość Anq25
Farba farby nie rozjasnia. Jedyne wyjscie to dekoloryzacja. jest specjalny proszek, który miesza sie z gorącą wodą i spienia na włosach. Do jednolitego koloru juz tak łatwo nie dojdziesz ale możesz mocno podjaśnic te brązowe pasma. Nie polecam tego robic w domu. Idz do fryzjera ale dobrego i popros o dekoloryzacje ale nietradycyjnym rozjasniaczem. Jak fryzjer nie bedzie wiedzial o czym mowisz to uciekaj z takiego salonu. Aby stopniowo rozjasnic pasma mozesz tez wymieszac troche rozjasniacza, szamponu, wody utl 6% i ciepłej wody i myc tym parę minut włosy. Ciemne pasma delikatnie się podjaśnia, a jasne będą miały żywszy odcień.