Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony długopis

MUSZĘ NAPISAĆ E-MAILA DO BYŁEGO FACETA...

Polecane posty

Gość zielony długopis

... w sprawie tego,żeby podpisał oświadczenie o zrzeknięciu sie współwłaścicielstwa samochod (spłaciłam jego część).wiem, że może odebrać tego e-maila jako chęć nawiazania kontaktu z nim... jak ładnie ująć w słowa to co chce mu przekazać bez wiekszych emocji?:)

Nie kapuje?? Masz auto zarejestrowane na siebie i na niego? W dowodzie jest on wpisany jako : "Współwłaciciel" ?

Gość hmhmhmgkfjgfd
.

Gość zielony długopis
On jest współwłaścicielem samochodu, tak jest wpisane w dowodzie.

Gość jesli juz to o
zrzeczeniu a nie zrzeknięciu :O

Gość Taka...
To po co chcesz się zrzekać ? :| Yyyyyy Niech odda Ci kasę za tą część którą straciłaś i już :)

Hehehe, no to kolezanko wtopiłas :] Prawnie rzecz biorąc 1/2 samochadu nalezy do niego, a najlepszym jest to ze Ty nie masz prawa go sprzedac bez jego zgody :D bo na umowie musi byc jego podpis :P Hehe wtopiłas, a powiem Ci szczerze ze zalezy jak sie rozstaliscie, ale ja gdybym był zły na cos na Ciebie bo np. zdradziłas albo cos, to bym sie odchamił i za chiny nic nie podpisał :D Chciałbym równowartosc 1/2 auta :D

Gość Taka...
Aaaaa, mój błąd, źle przeczytałam.

Jedyna rada to podejść go na znizki :D Weź sie rozpędź i przywal w jakies auto. Pojdą Ci znizki i jemu tez ;D To moze zmięknie jak mu zalezy:P, ale ja bym NIC z tym nie zrobił, kompletnie nic. Nic bym nie podpisał, a mało tego nie chciałbym kasy, zostawiłbym to tak, zebys była w kropce :P Hah zycie jest piekne ;D

Gość zielony długopis
To on mnie zostawił... dla innej kobiety... ja wzięłam kredyt na "nasz wspólny" samochód, bo on nie miał zdolności kredytowej (spłacaliśmy kredyt po połowie).. teraz zostałam z samochodem,kredytem i musiałam spłacić jego część... i muszę mieć na papierze,że zrzeka się praw do tego samochodu...

Gość gfgashbchbgvjhaj
frajer z niego

I co Ci ten papier da ? Nic. Zrzekac to sie on moze...... Musisz miec papier od niego bodajze o darowiźnie. Ze on Ci ten samochod daruje. Ty musisz isc do Skarbówki oplącic podatek od darwoizny jesli wartosc tego samochodu przekracza jakas tak kwote i pozniej di wydzialu komunikacji z tą umową ze on daruje Ci ten samochód, zeby zmienic dowód tylko na Ciebie. Ja to bynajnmniej tak to widze. Ale moge sie mylic. Najlepiej idz do wydzialu komunikacji i zapytaj co Ci potrzebne zeby przerejetrowali tylko na ciebie.

Juz nie wspomne, ze skoro on spłacał kredyt po polowie z Tobą, to zapewne bedzie chciał odzyskac swoje pieniądze, a jak bedzie bardziej chamski/pazerny to zarząda połowy auta :D I jestes ugotowana , bo nie zrobisz NIC :D z prawnego pkt widzenia :D Nawet to ze to Ty wziełas kredyt na siebie nie daje Ci przewagi, bo on powie ze nie miał zdolnosci, ale spłacał po polowie ;D

Gość zielony długopis
Chodzi mi o to,żeby mieć tylko zabezpieczenie,żeby nie mógł wyciągnąć łap po niego...

Gość zielony długopis
Napisałam,że spłaciłam jemu tę częśc , którą on wpłacił...

Nie mogł wyciagnac łap po niego? Kochana przeciez 1/2 tego auta nalezy do NIEGO. To tak samo Jego jak i Twój samochód !!! Na chwile obecna nie zrobisz z tym autem nic. Nie sprzedasz, nie uzyskasz OC z wypadku bez jego podpisu, nic :D On jest wspołwłascicielem i ma 1/2 praw do auta.

Gość zielony długopis
tylko potwierdzenie przelewu pieniędzy na jego konto.... :(

A to juz coś. Ślad jest dla sądu. Słuchaj zrób tak: Idz do wydziału komunikacji. I zapytaj sie tej pani w rejestracji" Jaki musisz miec papier zeby przerejestrowac auto które jest zarjestroweane na Ciebie i wspolwłasciciela , tylko na CIebie. Jak ci pani odpowiednią umowe da do lapy to idz do byłego, bo maile tu nic nie pomogą i niech on to podpisze i po klopocie. Przed tem wstąpiłbym tez do skarbowki, zeby sie nie okazało, ze on musi jakis PIT podpisac, co bys 2x do niego nie latała, to za jednym razem weźmieszs umowe i PIT i po kłopocie. Jakl koles nie bedzie chciał podpisac, wytocz mu spawe cywilną. W sądzie przedstaw : - ze kredyt jest na Ciebie - ze on Cie zostawił dla innej - wyciag z konta ze przelałas mu kase, która on wylozyl na spłate - ze masz jeszcze iles tam rat, które splacasz sama. i wygrasz.

Gość ddhgfnvnvhvb
nie bierze sie kredytów przed slubem.....

Gość zielony długopis
Głównie chodzi mi o to,żeby mieć sam papier ,że on się zrzeka praw do tego samochodu... (tak na wszelki wypadek, gdyby się jemu przypomniało i chciał wyrwać jeszcze troche kasy) nie chce go na razie przerejestrowywać, bo to dodatkowe koszta...

czy ty głupia jestes czy udajesz? Nie rozumiesz ze takim papierem to sobie mozesz? I co Ci ten papier da? Pozniej i tak bedzie potrzebny jego podpis i tak. Nie rozumiesz tego ? Musisz miec od niego taki papier który przejdzie w wydziale komunikacji w razie W i musisz to załatwic w miesiacu. Nawet jak on sie zrzeknie czy zaklnie czy cokolwiek bo wtedy podchodzi to pod darowizne i nie załatwienie tego od razu grozi karą, zgadnij dla kogo: No tak - DLA CIEBIE !!!!

Gość zielony długopis
kurwa, tak to jest, jak człowiek głupi i zachciało się brania kredytów... :(

dam Ci inny przykład bo widze ze nie rozumiesz. Twoi rodzice mają DOM. I pisząna papierze ze: "Zrzekamy sie domu na rzeczy naszej córki bla bla bla" I wiesz co to jest w tym momencie? To jest DAROWIZNA. A wiesz co trzeba zrobic z darowizną ? Odpowiedz: ODPROWADZIC PODATEK. A wiesz co sie dzieje jak go nie odprowadzisz bodajze w 14 dniach ? Urząd skarbowy nakłąda na Ciebie kare pieniężną. To teraz sobie to przełóz na ten twój samochodzik.

Malo tego u Notariusza nadal dom bedzie na rodziców I wiesz co bedzie potrzeba zeby był na CIebie? Zgadnij :> no ich podpisów !!!!!

Gość zielony długopis
nie rób ze mnie jakiejś idiotki

Gość zielony długopis
zostałam trochę z ręką w nocniku.....

kilka postó wyzej napisałem ci co masz zrobic, Takie to trudne isc do wydzału komunikacji i zapytac o odpowiednią umowę i o odpowiedni PIT w skarbówce a pozniej isc po podpis do exa? No bo teraz to juz ja nie rozumiem ?:>

Gość zielony długopis
Dzieki, i na tym zakonczmy ten post :)