Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam robić

POMOCY!

Polecane posty

Gość co ja mam robić
najpierw muszę zdobyć tę pracę, z chęcią pójdę do takiej, byleby ktoś we mnie uwierzył i dał szansę a ja teraz wyglądam jak pożal się strzęp

Gość tja...
ika--> dzięki :) aż się zarumieniłam. staram się podsuwać jakieś pomysły, które choć troszkę mogą pomóc. szkoda że nie zawsze da się...chciałabym mieć magiczna różdżkę co by autorce księcia z bajki wyczarować, albo rycerza :)

Gość ika polemika
a praca jako wolny strzelec?

Gość co ja mam robić
przetrwałam wiele, ale upokorzenie mnie ciągle gniecie, nie daje zapomnieć we mnie gotuje kiedy widzę tych dwoje obnoszących się pysznie metkowymi ubraniami i nawet nie to że ojciec jest podły mnie boli, boli mnie że okazał się takim hipokrytą, Mamie wciskał kit do głowy że liczy się idea, że wartości intelektualne, więc bidulka starała się żyć skromnie aż zmarła bo na leki ją nie było stać a teraz młoda dupa mu metkami imponuje, czy ja mam aż takiego prostaka za ojca???

Gość co ja mam robić
to właśnie robię, i ledwo daję rade, jestem zupełnie sama a to środowisko jest silnie żrące

Gość ika polemika
tja... masz czarodziejską różdżkę i władasz nią świetnie :) masz w sobie tyle ciepła i radości, że czuć na odległość...ja czuję :)

Gość ika polemika
a praca na odległość dla innego miasta?

Gość tja...
Widocznie masz takiego ojca, albo mu się okres męskiego przekwitania na mózg rzucił. Ty lepiej zrób wszystko żeby tej pary nie widywać, bo myślisz o niej a nie o sobie. Myślisz o tym co Ci się dzieje złe, a nie o tym co dobre. I przez to wyglądasz jak strzęp. Praca jest ważna i faktycznie ciężko będzie ją zdobyć wyglądając jak strzep. W imię wyższej idei znalezienia pracy staraj się nie myśleć o nim, o nich tylko spędzić kilka dni w sposób radosny, zmuś sie do uśmiechu staraj się zachowywać radośnie, a jest szansa ze tak się poczujesz. To sprawi że przestaniesz jak strzęp wyglądać. Zrób wszystko by przestać niszczyć samą siebie rozpamiętywaniem i rozdrapywaniem krzywd. To nie sprawi że oni się źle poczują, albo ze ktoś ci wynagrodzi, sprawi tylko że będziesz się czuła coraz gorzej. btw może jakiś ruch by Ci się przydał, zawsze to trochę endorfin.

Gość co ja mam robić
to bardzo trudne, ale nie wzgardziłabym niczym co przynosiłoby uczciwe pieniądze na godny byt

Gość co ja mam robić
zgadzam się, trudno jest mi to wytłumaczyć - doskwiera mi choroba sieroca, brak ludzkiego ciepła i dotyku, zwyczajności ale już zaczęłam o siebie bardziej dbać, proszę o pomoc, teraz potrzebna mi siła żeby wydostać się z doła zawodowego stanąć na nogi, wykorzystać mój potencjał i możliwości jest bardzo ciężko być samemu w domu i walczyć o wszytko, nie mając wystarczających funduszy by ruszyć z kopyta

Gość ika polemika
znasz j angielski?

Gość ika polemika
może jest tak, że potencjalni pracodawcy odrzucają twoje oferty ponieważ emanujesz niezadowoleniem, goryczą i niespełnieniem?

Gość tja...
To ze jest ciężko to jasne, ważne żeby się tego trudu nie bać. jest to trudne, owszem ale na całe szczęście nie jest niemożliwe :) Najprawdopodobniej masz doskonały potencjał zawodowy, hamują Cię sprawy psychiczne, ale ja myślę że już niedługo je przezwyciężysz, choćby dlatego że w przeciwieństwie do ludzi którzy nie wiedza co im jest, ty już postawiłaś sobie wiele pytań, już wiesz jakiej pomocy szukasz.

Gość co ja mam robić
znam angielski i francuski tak emanuję goryczą i bólem, tak samo jest w sprawach damsko męskich tak blokuje mnie psychika i to bardzo, strach przede wszystkim

Gość ika polemika
mnie się wydaje, że musisz zapomnieć o przeszłości, bo ciągle nią żyjesz Odpowiedni mężczyzna też się znajdzie jeśli ty będziesz miała wszystko poukładane. Psycholog z NFZ? a może jakaś grupa wsparcia? Nie zmienisz swojego ojca, nie zmienisz tego że faworyzuje kochankę Ciągle żyjesz przeszłością i ją rozpamiętujesz Zapomniałaś o tym co ważne i co teraz

Gość co ja mam robić
... tylko że czas - już go tak dużo zmarnowałam potrzebuję sił sił sił sił sił jak to zrobić żeby znów mieć siłę, otrząsnąć się z tego gnoju w jaki mnie wplątali oboje z kochanką obrzydzenie mnie bierze dziękuję za czas, dziękuję za wsparcie

Gość ika polemika
przede wszystkim szukać pomocy minęło już kilka lat, korzystałaś z niej chociaż 1 raz?

Gość co ja mam robić
dzięki - moje życie to spacery z terapii na terapię, załatwiałam w ten sposób problemy, których całkiem sama sobie nie nagrabiłam, a tamta menda wcale się tym nie przejmuje tylko zdziera z ojca i dalej

Gość ika polemika
a może nie chodzi ci o ojca tylko o kobietę, która zajęła miejsce twojej matki i ci go odebrała? terapie zmieniły coś w twoim życiu na lepsze?

Gość co ja mam robić
szczerze jej nienawidzę za to w jaki sposób się wślizgnęła w nasze życie na kilka miesięcy po śmierci Mamy, za to jak cały ten światek przerzucił się na plotkowanie o tym co zostało z mojego domu, czyli z tego co dla mnie święte, nienawidzę jej za to że dla własnego interesu rozkładając nogi sprawiła że ojciec mnie okłamywał i robił ze mnie wariatkę terapie zeżarły szmat mojego cennego życia, i odebrały radość, były narzędziem manipulacji ojca, były dowodem na to jak bardzo jestem nieszczęśliwa, i że prawdopodobnie nigdy nie uda mi się kochać i być kochaną

Gość wiesz co cie tak naprawde
niszczy to nienawisc i zawisc w stosunku do tej kobiety , ktora jest z twoim ojcem. Jesli uda ci sie pozbyc nienawisci to wszystkie inne problemy bardzo szybko mina.Tu nie jest potrzebny zaden psycholog.

Gość ika polemika
chodziłaś na terapię bo ojciec chciał ale czy zrobiłaś to kiedykolwiek dla siebie? ja myślę, że masz w sobie ogromny potencjał, ale przez te wszystkie przeżycia on się gdzieś zablokował Powiedz co na co dzień robisz dobrego dla siebie? Czy jesteś zadbaną kobietą? Czy myślisz czasami o sobie z tej dobrej strony? Wiesz jak kobieta potrafi manipulować mężczyzną-ta musiała być w tym mistrzynią. Czy nie możesz ich w końcu zostawić i w końcu się ocknąć? -musisz żyć dla siebie, a NIE ICH ŻYCIEM Masz wiedzę, talent, znasz języki. Może kariera za granicą polepszyłaby twoje samopoczucie - tam nikt nie zna twojego ojca

Gość ika polemika
porównaj szczerze siebie i ją, wszystko co chcesz: wygląd, charakter, umiejętności, nastawienie do życia

Gość co ja mam robić
mam potencjał większy niż ona, kompetencje nie w majtkach a w głowie nie mam siły a o dbaniu o siebie ... wyglądam jak Kopciuszek, jak mam o siebie dbać, skoro czuję się jak strzęp wyłysiałam z nerwów, cera ciało ... rozpacz

Gość ika polemika
polecę ci pewien blog jest o kobiecie, której ojciec nigdy nic nie dał - potrafił jedynie wyśmiewać pierwsza część znajduje się pod adresem: klepsydra.blog.onet.pl druga: klepsydra.wordpress.com

Gość ika polemika
zastanów się czy warto? czy oni myślą o tobie każdego dnia? wygląd kobiety jest też pewnym narzędziem, więc pokaż, że w tym też jesteś dobra!

Gość co ja mam robić
oni zrobili swoje, gdyby było możliwe wyssali by jeszcze więcej i podpisali że to ich zasługa, nie mam złudzeń że to podli ludzie, mimo że mówię tu o moim ojcu

Gość ika polemika
wiesz, że są podli ale mimo wszystko nie potrafisz się od nich odciąć przydałby ci się porządny wstrząs albo facet :) jeżeli będziesz taką rozgoryczoną jędzą (chyba nie chcesz?) ludzie będą uciekali od ciebie zawsze będzie ciągnęła się za tobą przykra przeszłość twoje życie jest twoje, ale ty jesteś ciągle przyssana do nich, bo nie potrafisz wybaczyć wiesz dobrze, że jeśli mocno się sprężysz znajdziesz dobrą pracę w swoim zawodzie z daleka od ojca MUSISZ TYLKO CHCIEĆ!! CHCIEĆ ZADBAĆ O SIEBIE, SWOJE WNĘTRZE O SWÓJ SPOSÓB MYŚLENIA ZABIEGAĆ O SWOJE STARANIA I SIĘ NIE PODDAWAĆ ŻAŁOBA MINĘŁA jesteś dorosłą kobietą i nikt nie zrobi niczego za ciebie ale ty musisz chcieć żyć pełną piersią daj spokój jakiejś idiotce

Gość ika polemika
chcesz ruszyć pełną parą? chcesz mieć za co żyć? wystąp o alimenty!! na początek załatw sobie zaplecze, opinie psychologa, jakiegoś terapeuty masz świetną obronę- ojciec zrujnował twoje życie, ukradł twoje pomysły