Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucree

jakie języki obce znacie??

Polecane posty

Gość sucree
angielski i zaczałem sie uczyć niemca

Gość nie znam tylko strzelam P
angielski włoski hiszpański ukraiński :D

Gość nie znam żadnego
i tak mam pracę za 3 tys netto

Gość parampampam
niemiecki najlepiej, angielski troche gorzej, ale na poziomie komunikatywnym, no i podstawy hiszpańskiego :/ ale chcialabym znać więcej, bo moim zdaniem to mało

Gość tojajajajajajajaja
angielski tylko i jest ok

Gość frentii
i po co ten topik? przeciez i tak nie zweryfikujesz tego, a ludzi czesto ponosi fantazja kiedy pisza o znajomosci jezyjkow obcych. Przerobili gramatyke dla sredniozaawansowanych, dogadali sie na wakacjach i juz pisza np. angielskie - biegle:D:D

Gość warszawski krawęznik
najbardziej mnie dziwi gdy ludzie mówią "znam angielski perfekt" perfekt to większość Polaków nawet swojego języka nie zna

Gość frentii
Dokladnie. Ktos kto nie mieszkal za granica i nie byl zmuszony do uzywania jezyka na okraglo w roznych sytuacjach zyciowych, na roznych plaszczyznach, nie ma pojecia co to znaczy biegla znajomosc jezyka...

Gość ja zam biegle niemiecki
czytaniu w pisowowni itd angielski tylko i wylacznie podstawy jak dzien dobry how much i troche innych :D to bylo by tyle :)

Gość leidseplein
angielski biegle, niemiecki i rosyjski tak sobie, hiszpanskiego dopiero sie ucze ale juz sie w miare dogadam jak mowią wyraznie (latwiej zrozumiec np argentynczyka niz hiszpana) no i podstawy holenderskiego ale praktycznie to nie umiem dutcha mimo ze mieszkam w holandii :D

znac to znaczy umiec na perfekt a nie " ja byc kali" wiec napewno nie ma tu ani jednej osoby znajaca jakis chociaz jeden wymieniony jezyk na perfekt, chyba ze jest od dziecka dwujezyczny albo mieszkal kilka lat w tym kraju, dla mnie osoba ktora nie zna na perfekt nie powinna w ogole uzywac słow "znam angielski"

Gość warszawski krawęznik
sa rózne stopnie znajmości języka

Gość parampampam
no właśnie się zastanawiam nad tym co niektórzy tutaj piszą. Przyznam się wam, że studiuję germanistykę, ale dopiero od roku i moją znajomość niemieckiego oceniam średnio :/ angielskiego też, mimo, że zdarza mi się np. obejrzeć film po angielsku z napisami angielskimi i większość rozumiem. W życiu nie powiedziałabym, że umiem jakiś język obcy perfekt i tym bardziej ze sceptycyzmem podchodzę do opowieści o osobach, które znają niby 5 języków :/

Gość ptasznikomanka
angielski i rosyjski biegle,niemiecki-przyzwoicie na tyle aby w kawiarni zamówić kawę i ciastko:),hiszpański podobnie jak niemiecki a uczę się teraz litewskiego,bo podpisałam roczny kontrakt i jadę do Wilna:) i też chciałabym w Wilnie móc zamowić ciastko i kupić skarpetki:)

Gość frentii
parampampam, tak to jest, ze najwiecej krzycza o bieglej znajomosci jezyka osoby, ktore co najwyzej potrafia sie dogadac i nigdy nie mieszkaly za granica uzywajac jezyka 24h na dobe. Moja siostra mieszka pare lat za granica, tam pracuje, studiowala i nadal ma opory, aby powiedziec, ze zna jezyk biegle mimo ze faktycznie tak jest.

Gość ja nam biegle niemiecki
ja znam biegle niemiecki , chodzilam w niemczech do szkoly , oraz pracuje w biurze :) moja wypowiedz jest wyzej w niemczech od 8 lat i codzinna stycznosc z ludzmi ,szkola itd :)

Gość ja znam biegle niemiecki
od dziecka mialam stycznosc z tym jezykiem , bylam wychowana w polsce dwujezycznie :)

frenti ja nie krzycze tylko stwierdzam fakty, a angielskiego uzywałem jeszcze rok temu przez 24 h przez 4 lata mieszkajac na skandynawii, tam przecietniak zna lepiej angielski niz wykształcony niemiec, dlatego nikomu nie wciskam ciemnot co wy ze znam angielski, mimo ze swobodnie sie nim posługuje, a jesli ktos pyta to odpowiadam tak zeby sie dogadac a nie ze moge uczyc angielskie dzieci pl jezyka :O 🖐️

Gość ona zakręcona
niemiecki ,polski i zaczynam sie uczyć tureckiego

Gość ona zakręcona
i angielski

Gość sabrinnaaa
znac to znaczy umiec na perfekt a nie " ja byc kali" wiec napewno nie ma tu ani jednej osoby znajaca jakis chociaz jeden wymieniony jezyk na perfekt, chyba ze jest od dziecka dwujezyczny albo mieszkal kilka lat w tym kraju, dla mnie osoba ktora nie zna na perfekt nie powinna w ogole uzywac słow "znam angielski" zgadzam się z tym a co do mnie to potrafiłabym się dogadać po angielsku, hiszpańsku i niemiecku ale poziom komunikatywny żadnych udziwnień i szybkiego gadania. Niemiecki poza tym jest trudny więc z Niemcem po niemiecku nie bardzo. W dodatku muszę się pochwalić że w mojej pracy potrzebuję polskiego więc na nic mi te znajomości, pora wyjechać tylko gdzie

Gość tytuł powinien być taki
JAK WAM SIĘ WYDAJE ILOMA ŁAMANYMI JĘZYKAMI POTRAFICIE BEŁKOTAĆ? Jakoś na co dzień nie widzę żeby ludzie znali choć jeden język. Widać to w pociągach jak jadą obcokrajowcy konduktor nie umie nic wydukać a pasażerowie milczą jak zaklęci. A taki obcokrajowiec nie ma pojęcia czy ma dobry bilet czy w koncu zły. Konduktor machnie ręką i pójdzie. Albo w centrum Warszawy gdzie dużo obcokrajowców i każdego przechodnia zaczepiają bo chcą sie dowiedzieć np. o droge albo inne bzdety. Prawda jest taka że duża część Polaków nawet polskiego dobrze nie zna, widac to chociażby po ortografii na forum i nie tyko. Ale cóż teraz można pójść do lekarza i zrobić z siebie dyslektyka

Gość arsenia
Jestem slawistką, znam - bialoruski, czeski i rosyjski :) i bardzo je lubie.