ciekawa xyz 0 Napisano Wrzesień 14, 2009 hej dziewczyny! mam pytanko czy w pierwszy dzien miesiaczki jest sie nieplodnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 14, 2018 Podobno nigdy do końca nie można być zbyt pewnym tego. Może ewentualnie warto na ten temat porozmawiać z ginekologiem, ja mam bardzo fajną panią Beatę Chołys Duszyńską i ona świetnie mi tłumaczy niektóre rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 29, 2018 Choć szanse na zajście w ciąze podczas menstruacji sa minimalne, nie jest to wykluczone. Choć czas krwawienia uchodzi za niepłodny, usuwana jest wtedy z organizmu kobiety wraz ze złuszczającą się błoną macicy niezapłodniona komórka jajowa, nie moża stwierdzić jednoznacznie iż czas ten jest niepłodny. Szczególne ryzyko występuje podczas nieregularnych cykli, gdy nie mamy pewności czy krwawienie jest miesiączką czy krwawieniem między miesięcznym. W przypadku nieregularnych cyki każdy dzień może uchodzić z ryzykowny, gdyz nie mozemy wyliczyc owulacji. Przypominam takze ze komórka jajowa zyje 24h, a plemniki 3 doby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Marzec 31, 2018 Tak, jeżeli jest to NAPRAWDĘ miesiączka (a to można wiedzieć tylko obserwując swój cykl-często kobiety biorą za okres różne inne plamienia, np.towarzyszące owulacji, czyli dniom najbardziej płodnym).Z uwagi na czas życia plemników za prawie w 100% niepłodne można uważać tylko 3 pierwsze dni krwawienia. Kobiety, którym zdarzają się cykle bardzo krótkie (krótsze niż 24 dni) w ogóle nie powinny współżyć bez zabezpieczeń podczas miesiączki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Marzec 31, 2018 Owulacji się nie wylicza! Owulacji się nie wylicza! Owulacji się nie wylicza! Nigdy.Ani przy regularnych cyklach ani przy nieregularnych.Można ją tylko ZAOBSERWOWAĆ.Będę to Wam powtarzać tak długo, aż wreszcie uwierzycie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 16, 2018 cleo, zdecydowanie popieram. Nie wiem jak w XXI wieku kobiety mogą wierzyć w kalendarzyk. Przecież nawet w internecie jest wiele informacji na temat tego jak prawidłowo obserwować swój cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cleo1976 Napisano Kwiecień 19, 2018 Gościu, uff.Przywracasz mi wiarę w to, że jednak istnieją mądre kobiety.:) A nie, że "coś tam, coś tam słyszałam o kalendarzyku"(zwykle i to jest nieprawda)- a potem krzyk, że naturalna antykoncepcja nie działa.Działa, tylko że liczydła do tego nie służą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach