Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allessandra 14.09.09

MAMO!!! mam 18 lat-- czyli powazne rozmowy

Polecane posty

mam prawie 18 lat nigdy nie zachowywalam się nieodpowiedzialnie, nie mam co tydzien nowego chłkopaka,na dyskoteki nie chodze a mimo to moja mama chce "opowiadać mi o antykoncepcji(w tymwieku??!) rozmawiać o moich okresach itd" dosżlo do tego ze wypytuje mnie o to czy już uprawiam seks :O i jeszcze ma do mnie pretensje ze nie chce z nią rozmawiać na te tematy:O

Gość mmmmmmmn
w tym wieku czyli za wczesnie czy juz za pozno wg Ciebie?

za pózno:O choć są i takie dziewczyny które już mamami sa :D

Gość To chyba dobrze że Twoja
mama chce z Tobą rozmawiać na tego typu tematy nie?

Gość mmmmmmmn
oj pogadaj z nia :) ja nie widze problemu, jesli jej bedzie lzej dzieki temu. Wiem ze to krepujace, ale dla niej tak samo jak dla Ciebie, o ile nie bardziej;p

mysle ze lepiej pozno nie wcale. a bzykalas sie juz? jak nie to takie tematy sa jak najbardziej na miejscu

nie mam mowy bym powiedziała jej "nie jestem dziewicą" a kłamać nie chce bo tu chyba nie o to chodzi.A zresztą antykoncepcja byla i w gimnazjum i w 1 klasie liceum i na WdŻR więc temat jest znany;)

Gość mmmmmmmn
ale robilas to juz czy nie ?

Gość gość
nie chce żebyś sobie życie zniszczyla ciązą w młodym wieku i tyle. Jeśli ty jendak wiesz juz wsyztsko, jesteś ostrożna to powiedz jej że mas zjuz wiedze i nie masz potzreby rozmawiania o tym,....boszz tak to przeżywasz, serio?

Gość gość
uwierz mi ze lepsze to niz brak zainteresowania ze strony rodzicow..ja tam jestem dziewicą, a moje 3 najbliższe koleżanki już mają dzieci , mam 18 tez

Gość gość
a samej klasy 5 zaciążyło, a niby taki niż demograficzny, dlatego twoja mama się boi. rozsądne kobiety zazwyczaj nie zachodzą tak szybko tylko starają się mieć stałą pracę, odpowiedzialnego partnera (który potem będzie im pomagał ) żeby potem nie było gadania "wszystko na moim łbie" , mieszkanie i kariera, studia bo po urodzeniu dziecka, trudno jest myśleć o sobie.

Gość gość
jak mama będzie chciała z toba na ten temat znowu rozmawiać,powiedz jej wszystko o antykoncepcji lacznie z danymi naukowymi, które srodki maja najwieksza skuteczność itd., o owulacji, zasyp ja informacjami aby zrozumiala ze wszystko już wiesz, gdzie isc po receptę, porade itp., będzie jej pewnie troszkę głupio, bo mało jest matek które bez skrepowania o tym rozmawiają z corkami, wiec może więcej nie będzie podejmowac tych tematow. albo zrozumie ze jesteś wystarczajaco uswiadomiona.

Gość gość
mimo wszystko od matki możesz się dowiedzieć różnych rzeczy nie związanych z seksem typu jak postępować z facetami, jak ich zrozumieć, że rozstanie to nie koniec świata ogólnie jeśli twoja mama się tym interesuje to powinnaś być wdzięczna.

Gość gość
powiedz mamie ze tylko paluszkiem sie zadowalasz, i ze na gwiazdke chcesz wibrator

Gość gość
?

Gość gość
Autorko jesteś na forum jeszcze?

Gość gość
madra matka.A o takie coraz trudniej.Szkoda

Gość gość
Pewnie, że mądra

Gość gość
a ja nawet w 18 urodziny chciała bym takiej rozmowy niż żadnej twoja mama też człowiek i zrozumie ze nastolatki uprawiają sex ..powiedz jej ze cenisz ze się martwisz ale wiesz jak się zabezpieczać i jeżeli miałaś to za sobą to powiedz ze miało to miejsze i myłaś uważna ale więcej nic nie powiesz a jak się będzie dopytywać to skończysz rozmowę. bylaś u ginekologa?

Gość gość
ja zazdroszczę tym osobom co miały takie rozmowy u mnie to było na zasadzie jak widzieli mnie z chłopakiem miałam ok 16 lat że mam się pilnować bo nie będą mi dziecka bawić jak miałam 17 lat że jeżeli mam się spotykać z chłopakiem to nie po krzakach i ze mam wiedzieć co robie jak szkołę chcę skończyć ..to takie były uwagi..miałam chłopaka to żadna rozmowa co się dzieję nie ważne czy uprawialiśmy sex oni zakładali że tak było a mi było tylko głupio że tak myśleli..i może wyda ci się głupie bo do 19 roku słyszałam o tym że oni chować mi dziecka nie będą i mówione z taką złością że jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży mając 21 lat będąc z chłopakiem 3 lata i zaręczona od 3 miesięcy bałam się rodziców ogromnie co oni na to ogólnie byli bardzo zadowoleni ale brakowało mi takiej szczerj rozmowy iż tylko pouczanie i groźby co może być...nie bała bym się wtedy im powiedzieć a dowiedzieli się jak byłam ok 12 tc

Gość gość
Myślę, że to dobrze że mama z tobą rozmawia - troszczy się o ciebie - porozmawiaj z nią szczerze - sama chciałąbym aby moja mama ze mną o tym rozmawiała, ale nie mam tyle szczęścia

Gość gość
Twoja matka nie jest głupia i ma świadomość. Nie myśli pewnie, że Twoje pokolenie jest głupie, bo jest znacznie głupsze. Ma przez to świadomość, że już pewnie się komuś wypięłaś.

Gość gość
A mniejsza z tym, że temat jest z 2009 i autorka ma 24 lata, nie?

Gość gość
może już nawet nie żyje

Gość gość
Wpadła pod rower zapewne od tego czasu.

Gość gość
mamo mam 18lat, pierwszy raz mialam w wieku 12lat, z 32latkiem.