Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka898

Co to może być? Jak wyleczyć?

Polecane posty

Gość agnieszka898

Cześć. Mam nadzieję że ktoś uporał się z czymś takim bądź zna odpowiedź i mi pomoze:) no to od około pół roku koło ust po obu stronach zaczęła mi wysychać skóra były to dwie mało widoczne plamy z wysuszoną skórą. Całkiem znośne. Jednak plamy stopniowo zaczęły przybierać barwę czerwoną a wysuszona skóra zaczęła schodzić. Aby nawilżyc tą skórę zakupiłam w aptece maść z witaminą a która nawilża tak że skóra łatwo odrywa się ale starcza to na niedługo.Potem z powrotem jest bardzo wysuszona do tego stopnia że czasem występuje ból przy jedzeniu itp. Przez 3 miesiące były tylko koło ust ale ostatnio przeszły też na kąciki ust. Zaczynają się też pojawiać na nich lekkie strupy.Chodze teraz z takimi dwiema czerwonymi plamami i nic nie umiem na to poradzić. Najgorszy jest ból. Maśc z witaminą A pomaga może na godzine,dwie.Zaznacze od razu że jakiekolwiek kremy nivea czy jakieś nawilżające nie działają. Jedynie działała przez pewien okres czasu maść sterydowa Hydrocortisonum jednak potem przestała działać więc zaprzestałam.Dodam że resztę cery mam w stanie normalnym. Czy jest możliwe że to alergia na koty bo zaczęło mi się to robić odkąd wprowadziłam się pół roku temu do chłopaka który ma 3 koty? Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
Może sie od nich czymś zarazilas? Idż lepiej do dermatologa A moze to grzybica?

Gość Vega11
Widzę ,że temat jest bardzo stary ,ale ponieważ inne osoby mogą mieć też taki problem to ,ponieważ wiem co między innymi powoduje takie dolegliwości to podpowiem. Te problemy pojawiają się bardzo często u osób stosujących regularnie płyny do płukania jamy ustnej .Wystarczy zaprzestać stosowania tych płynów i problem zniknie.

Gość gość
A ja miałam podobne objawy i było to uczulenie na słońce. Używałam jakiegoś mocnego kremu natłuszczającego dla dzieci i jakąś maść którą polecił mi farmaceuta. Ochrona twarzy przed słońcem do końca sezonu i pomogło. W kolejnych latach już dozowałam sobie ekspozycje na słońce a twarz zawsze kryłam.

Gość Maryśkaa23
miałam podobnie, na takie rzeczy potrzeba silnych preparatów mi pomógł: http://track.easyprofits.com/ecadfd normalnie po 350 chodzi teraz promocja i darmowa dostawa, naprawdę warto poświęcić te pieniądze poprostu na niektóre przypadłości potrzeba silnych leków :/