Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić k... co robić

u mnie w pracy prawie wszystkie 25-35 są teraz w ciąży

Polecane posty

Gość gvfc tr
jak ci brakuje rozmowy i bliskosci to dziecko nie jest dobrym pomyslem :O to nie remedium na osamotnienie, bo dopiero potem jak bedziesz nim zajmowac sama i siedziec znim 24h to dopiero zeswirujesz z samotnosci i nudy zreszta dziecka sie nie robi bo jestes samotna i ono bedzie lekiem, bo nie bedzie, to raczej ciezki test dla ciebie i tak szczerze to "nie miala baba klopotu kupila sobie cielaka"

Gość co robić ... co robić ...
Mialam w pracy 1 koleżankę, kiedy dowiedziala się że jedna jest w ciąży to odświeżyla z nią przyjaźń choć się nie odzywaly parę lat i teraz mnie ignoruje. Sama jest sama więc po prostu znalazla sobie zajęcie. Będzie teraz ciocię grać. Ostatnio mówię jej co przeczytalam w gazecie a ona na glos: ty to masz czas na gazety. Przykro mi się zrobilo. Nie mam dzieci - oczywiście mam czas na gazety. Jestem jak drugi gatunek teraz w pracy i muszę to jakoś wytrzymać. O dzieciach chętnie pogadam. O wszystkim. Ale obecnie nie mam z kim. Potrzebuję przyjaciela. Kiedyś nie przeszkadzalo mi to. Moglam calymi dniami być sama. Mialam związek na odleglość również. Ale teraz doszla myśl o dziecku. Myśl już od 3 lat. Ale nie lek na samotność. Chcę po prostu nadać swojemu życiu większy sens. Teraz wszystko kręci się tylko wokól mnie. I co z tego.

Gość pani filifionka
Nie mam dzieci dla jasnosci ale dziewczyno ! dziecko nie nada twojemu zyciu zadnego wiekszego sensu. Musisz narazie skupic sie na sobie i zajrzec do wlasnego wnetrza a zwiazku na sile nie szukac. Odpusc sobie a milosc i udany zwiazek przyjdzie sam, tylko troche poczekaj. Zajmij sie soba. Ale tak naprawde sie zajmij a nie tylko po lebkach. Chcialas sie uczyc jezyka suahili? Zapisz sie i sie ucz bo teraz masz na to czas. Jakiekolwiek zajecie w grupie to zawsze szansa na poznanie nowych ludzi. Jesli nie potencjanego partnera to zawsze to moga byc nowe kolezanki - bezdzietne bo dzieciate raczej nie maja czasu na takie rzeczy. Studia zaoczne niestety nie sa najlepszym miejscem bo wiekszosc ludzi idzie tam pracujac, spora czesc ma dzieci i malzonkow. Na nic innego nie starczy czasu.