Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysa_pala30

wypadanie wlosów po tabletkach antykoncepcyjnych !!!

Polecane posty

Gość łysa_pala30

Wzięłam tylko 3 opakowania (przesuwałam okres ze względu na wyjazd). Po odstawieniu 2 tyg zaczęły mi wypadać włosy i to w strasznych ilościach!!! Kupiłam więc Seboradin do wcierania, Belissę, Skrzypovitę, Capivit, Humavit. To byl czerwiec - od tamtego czasu wyleciała mi juz polowa włosów (najwięcej wychodzi w czasie mycia, lecą także z cebulkami). Lekarz radzi powrót do tabsów, ale ja sie źle po nich czułam i nie chce !!!!!! Kupiłam tonik Neril i na czole, skroniach włosy odrastają, najgorzej jest na czubku głowy - mam już przeswity!!! Czy włosy z czasem przestaną lecieć? Nie moge przecież jeść tabsów do konca życia!!! Proszę o wypowiedzi -jestem załamana :O

Gość kędziorka201
znam ten ból mi włosy tez strasznie wypadaly. Brałam skrzypovite, belisse i nic. Kupiłam w aptece niemieckie tabletki Merz Special 60 tabletek kosztuje ok 50 zł i musze przyznac ze po jakichs 2 tyg wypadało mi o polowe mniej wlosow a po 2 opakowaniu przestaly wogole wypadac tam pare wlosow moze co mozna bylo policzyc na jednej rece. Po odstawieniu tych tabletek mialam spokoj jakies pol roku. tyle ze ostatnio zafundowalam moim wlosom hardkor malowaniem na blond 3 razy poprawialam i po tym zaczely znow leciec a teraz dochodza do siebie powoli ale nadal wypadaja. Kupilam revalid takie czeskie tabletki wzielam narazie 8 i nie widze poprawy to pewnie zawczesnie jeszcze. i stosuje odzywke dove niebieska do wlosów suchych i zniszczonych fajnie nawilza i wlosy sa elastyczne dzieki niej nie lamia sie . tylko ciezko ja splukac to jej jedyny minus.

Gość lysa_pala30
Kędziorku, a po jakim czasie wypadanie Ci sie zatrzymało? Bo mi leca juz wlosy 4 m-c. W sumie Neril tez powoduje zwiekszone wypadanie używam go 3 tyg. Zastanawiam sie nad Merz Special - niektórzy go chwalą, a niektórzy wręcz przeciwnie :O Sporo dobrych rzeczy naczytałam się o Placencie w ampulkach - nie wiem moze się skusze. Boje sie ze za niedługo bede łysa. Wypadanie na 100 ma związek z hormonami, mam nadzieję, ze z czasem sie to wszytsko jakos unormuje. Okres tez mam nierugarlny +/- 5 dni. Plakac się chce.

Gość kędziorka201
po merz specjal to po drugim opakowaniu mi przezstały wypadac wlosy i mialam spokój jakies poł roku dobre tyle ze zaczełam je malowac na blond niby u fryzjera ale jakos mi nie podobal sie kolorek i 3 razy go robilam w sumie a jestem brunetka to wtedy wlosy mi strasznie lecialy po tym i byly tak spalone ze nie szlo tego rozczesac. sprostowały sie jak druty a mam swoje srednio krecone hehe. no teraz powoli dochodza do siebie bo blond juz scielam odrastaja. tez mi wlosy wypadaja ale jak bylam u fryzjera to mowil ze mam pelno takich malych wloskow i odrastaja. A po tym revalid to zobaczymy jak bedzie w aptece mówiono ze jest bardzo dobry na forum o nim czytalam ze daje efekt ale sie okaze. jak nic nie da to wroce do marz special . Ja tez mam nieregulane miesiaczki strasznie albo za wczesnie kilka dni albo sporo pozniej. Moja znajoma miala problem z wlosami bo strasznie sie jej przetluszczaly i wypadaly i dostala od ginekologa tabletki antykoncepcyjne i jej to pomaga narazie. tylko sie boi co bedzie jak odstawi.

Gość kędziorka201
chociaz moja ciotka miała kiedys ladne geste wlosy a teraz ma 40 pare lat urodzila 2 dziecie i jest prawie lysa. ma pare cienkich włosów ktore jej wypadaja ciagle, i przetluszczaja sie strasznie. rano umyje wieczorem ma tluste strasznie juz. miala robione wszystkie badanie. wszystko ma wporzadku w normie , byla u wielu lekarzy i nikt nie potrafi jej pomóc.

Gość kędziorka201
no co do zakrzepów to nie wiem bo nie stosowałam nigdy tabletek antykoncepcyjnych jakos mi nie byly potrzebe.

Gość Siuup
Tu nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Każdy organizm jest inny i reaguje inaczej na różne specyfiki jak i też ich odstawienie. Na pewno mogę Ci napisać że branie pierwszego lepszego sposobu może pogorszyć sytuację. Idź do trychologa to zapisze Ci coś skutecznego pod twój problem. https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI