Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka 789

BIT przepis

Polecane posty

Gość majka 789

Hej Podajcie przepis na 3 BITA ale taki dla początkjących.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majka789
Nie musze się odchudzac, to co piszesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majka789
Nie musze patrzec bo wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga280179
Jak poczekasz to Ci później napisze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majka789
ale ja mam swoje zdanie i wiem, że nie musze ale może ty musisz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ijdduuifiderii
7 paczek herbatników (7x10 dag) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ½ litra mleka 2 budynie waniliowe 10 dag masła 200 ml śmietany 30% 1 opakowanie bitej śmietany w proszku “Śnieżka” wiórki kokosowe Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć herbatnikami. Puszkę mleka przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować 2 godziny. Podczas gotowania do garnka z puszką należy dolewać wodę, tak aby puszka przez całe 2 godziny gotowania była zakryta wodą. Po około 15 minutach otworzyć puszkę i karmel wylać na warstwę herbatników. Następnie na karmel wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Lekko docisnąć. 1 ½ szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie waniliowe, i całość wlać do gotującego się mleka. Chwilkę pogotować, i do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać łyżką. Gorącą masę wyłożyć na herbatniki, a na nią wyłożyć ostatnią już warstwę herbatników. Do schłodzonej śmietany wsypać bitą śmietanę w proszku i razem ubijać. Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę herbatników. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
http://www.wielkiezarcie.com/recipe12375.html TRZY BIT Ukladac warstwami w blaszce nastepujaco:herbatniki , mleko/powinno byc jeczcze cieple lepiej sie rozmarowuje/,herbatniki,masa karpatkowa,herbatniki,smietana ubita i na wierzch starta czekolada,mozna tez posypac wiorkami kokosowymi. Herbatnikow zuzylam mniej bo to zalezy od blachy a mleka nie gotowalam 3 godz. tylko okolo 15 min bo przelalam je do garnuszka / tylko trzeba pilnowac bo szybko sie przypala. Zródło forum: www.kaan.pl Mleko najlepiej gotować w garczku takim co jest do gotowania mleka z gwizdkiem i w tym garczku się nie przypali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda789
a czy te cistao jest wysokie?, dzikuje :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda789
nie wiem co się tak doczepiłes do mnie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość OJ LADACO LADACO NIEŁADNIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×